ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πολιτικός Μηχανικός

Τηλ. 6944-414079
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Νίκος Ζυγούρης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1968.
Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός (Κατεύθυνση Δομοστατικού) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από το οποίο αποφοίτησε το 1991. Το 1992 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στο U.M.I.S.T. (Manchester) σε θέματα ανάλυσης και σχεδιασμού κατασκευών. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Ε.Μ.Π.
Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής με την εκπόνηση στατικών μελετών έργων πολιτικού μηχανικού.
Από το 1997 είναι βασικός μέτοχος σε εταιρεία μελετών έργων πολιτικού μηχανικού με βασικό αντικείμενο την εκπόνηση στατικών μελετών, παροχής υπηρεσιών συμβούλου σε θέματα ποιότητας υλικών, επίβλεψης, διαχείρισης και παρακολούθησης τεχνικών έργων.
Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή δύο βιβλίων, τεσσάρων τεχνικών οδηγιών, επιστημονικών άρθρων και σε πλήθος επιστημονικών επιτροπών.
Έχει διατελέσει επί χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Αντισεισμικής προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) και του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Πρόγνωσης Σεισμών (Ε.Κ.Π.Π.Σ.). Τα χρόνια 2009 έως 2012 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας.
Από το 2012 είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE) ως εθνικός εκπρόσωπος της χώρας μας.
Σήμερα είναι εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ΕΚΧΑ Α.Ε. (πρ. Κτηματολόγιο Α.Ε.). Επίσης είναι μέλος της Επιτροπής Υποστήριξης του Αντισεισμικού Κανονισμού (Ο.Α.Σ.Π.), μέλος της Επιτροπής Υποστήριξης του ΚΑΝ.ΕΠΕ. (Ο.Α.Σ.Π.), μέλος της επιτροπής αναθεώρησης του Κανονισμού Τεχνολογίας Σκυροδέματος (ΥΠΥΜΕΔΙ), μέλος της επιτροπής Τεχνολογίας Σκυροδέματος (ΣΠΜΕ).