ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ
Πτυχιούχος  Οικονομικών και Διοικ. Επιχειρήσεων

Τηλ. 6932-575251
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από 4 ετών παραθέριζε στη Βάρκιζα όπου κατοικεί πλέον μόνιμα τα τελευταία 24 χρόνια.
Είναι παντρεμένη με τον Τάκη Αργυρόπουλο και έχουν μία κόρη, την Αφροδίτη, 20 ετών, δευτεροετή φοιτήτρια Ψυχολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία
Η Λυδία Αργυροπούλου, αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Θηλέων (Pierce College) και σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αθήνα, πραγματοποιώντας μέρος των σπουδών της στη Γερμανία. Εξάσκησε το επάγγελμα του ταξιδιωτικού πράκτορα, με εξειδίκευση στα συνέδρια και τις Αθλητικές διοργανώσεις. Παράλληλα ανέλαβε διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες Διεθνείς Αθλητικές Διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ’97, το Eurovolley ’95, τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας κ.α. Μιλά άπταιστα Αγγλικά Γαλλικά και Γερμανικά.
Ασχολήθηκε πολύ ενεργά με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το βόλεϊ, όπου, ως αρχηγός της ομάδας του ΖΑΟΝ Κηφισιάς, κατέκτησε πολλάκις το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και συμμετείχε στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα Πρωταθλητριών. Υπήρξε επίσης επί σειρά ετών βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδος Βόλεϊ.. Από την ηλικία των 18 ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό προσφέροντας εθελοντική εργασία στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο «Νταού Πεντέλης», τη «Θεοτόκο», το Γηροκομείο Αθηνών και σε άλλα ιδρύματα.
Είναι Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βάρκιζας, Πρόεδρος του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Βάρης Βάρκιζας, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Αντλεριανών Σπουδών και μέλος του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων.
Το 2006 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Βάρης με την παράταξη Βάρη Νέα Εποχή όπου διετέλεσε μεταξύ άλλων Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Βάρης, Υπεύθυνη Τεχνικής Υπηρεσίας, Μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής κ.ά.
Το 2010 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη του Γρηγόρη Κασιδόκωστα και διετέλεσε, μεταξύ άλλων, μέλος του ΟΑΠΠΑ, τακτικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αναπλ. μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η δράση της τα 8 αυτά χρόνια της δημοτικής της θητείας είναι γνωστή. Η εμπειρία της σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και σε όλους τους τομείς του Δήμου (οικονομικούς, τεχνικούς, διοικητικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς) την καθιστά ικανή να προσφέρει τα μέγιστα και στη νέα Δημοτική Αρχή έχοντας κοινά σχέδια και οράματα με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.