Print this page

ΧΑΡΑΜΗ – ΑΣΚΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ
Εκπαιδευτικός

charami_maria

Η Μαρία Χαραμή – Ασκούνη γεννήθηκε στον Πειραιά το 1967, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της.
Είναι παντρεμένη με τον ιερέα – εκπαιδευτικό π. Παναγιώτη Ασκούνη (τέως Σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Βάρης - εκλεγμένο δύο φορές με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο) και έχει 3 παιδιά..
Τον Αθανάσιο, απόφοιτο Ναυτιλιακών Σπουδών και εργαζόμενο στο χώρο της ναυτιλίας, τον Εμμανουήλ, απόφοιτο ΤΕΦΑΑ, προπονητή στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιά και Βάρης και την Σταυρούλα τελειόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας.
Είναι πτυχιούχος της Ραλλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πειραιά, πτυχιούχος διετούς Μετεκπαίδευσης του Μαράσλειου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης και τελειόφοιτος Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι Πιστοποιημένη χρήστης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών KeyCERT IT Initial. Ομιλεί Αγγλικά.
Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη και στη συνέχεια στη Δημόσια εκπαίδευση σε σχολεία της Λακωνίας, του Πειραιά, του Βερολίνου, του Κορωπίου και του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Έχει διατελέσει Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Γ. Ζώη, μέλος του ΕΠΥΣΠΕ Ο.Δ. Γερμανίας στο Τμήμα Εκπ/σης της Ελληνικής Πρεσβείας του Βερολίνου, Προϊσταμένη του Τμήματος Μητρικής Γλώσσας Spandau στο Βερολίνο, πρώτη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου. Τώρα είναι Υποδιευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δ.Σ Βάρκιζας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δ.Σ Βούλας, μέλος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Βάρης. Ήταν μέλος του Συλλόγου Μετεκπαιδευομένων εκπ/κών στο Μ.Δ.Δ.Ε. Ίδρυσε το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δ.Σ Βάρης.
Από 7 ετών παραθέριζε στη Βάρη και από το 1998 ζει μόνιμα στο Κόρμπι της Βάρης με την οικογένειά της.
Στο πλευρό του Δήμαρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου είναι ενεργά από το 2010 και τώρα στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές θα είναι στο πλευρό του ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος.
Διεκδικεί την εμπιστοσύνη των συμπολιτών της για μια πόλη ανθρώπινη, κοντά στην καθημερινότητα και τις ανάγκες του δημότη.

Τηλ. 6934 503750
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook