ΒΑΛΑΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Επενδύσεων

sights

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο. Κατοικεί στην Βούλα.
Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης όπου διετέλεσε Πρόεδρος του 15μελους, καθώς και πρωταθλητής στο διασχολειακό πρωτάθλημά στο σκάκι.
Είναι αριστούχος Πτυχιούχος Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών καθώς και Διπλωματούχος στην Διεθνή Λογιστική από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Ελβετία. Είναι κάτοχος με υποτροφία μεταπτυχιακού τίτλου Master in Business Administration από το ALBA Graduate Business School,το οποίο απέκτησε επίσης με άριστα.
Έχει εργασθεί για πάνω από 25 χρόνια σε επενδυτικές εταιρίες, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, σε όλους τους τομείς των επενδύσεων (δημοσίων και ιδιωτικών), διαχείριση κεφαλαίων, αναδιαρθρώσεις εταιριών, συγχωνεύσεις εταιρικών σχημάτων, στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό. Επίσης έχει ιδιαίτερες γνώσεις στους τομείς σε ασφαλιστικά θέματα και σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης. Είναι μέλος επενδυτικών επιτροπών και ανώτατο στέλεχος στην επενδυτική εταιρία Eurocorp Investment Services με γραφεία στο Παρίσι και στην Αθήνα. Είναι εξωτερικός Ειδικός Οικονομικός Εμπειρογνώμονας στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων (DG-ECFIN), με αποστολές σε αναπτυσσόμενες χώρες, σε τομείς όπως η Διαχείριση του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους, ανάλυσης οικονομικών κινδύνων με δημιουργία ειδικών μοντέλων αποτίμησης σε Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ), βέλτιστη αξιοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων (αντίστοιχα ΕΣΠΑ), έλεγχος κρατικού προϋπολογισμού κ.α. Είναι Ειδικός Ομιλητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Τμήμα σε τομείς οικονομικού και χρηματοοικονομικού αντικειμένου. Έχει διατελέσει στο παρελθόν σε κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Γεωργίας σε οικονομικά θέματα , καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με συμβολή στην δημιουργία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ο.Ε.Ε).
Έχει υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό στο τομέα επιχειρησιακής στρατηγικής. Μιλάει άριστα Αγγλικά, Γαλλικά και πολύ καλά Ιταλικά. Για τα έτη 2014-2019 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος & Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τηλ. 6973 375 253, 6942 226 046
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook