ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΝΙΚΟΣ
Επιχειρηματίας - Πρώην Αντιδήμαρχος

zaharatos

Ο Νίκος Ζαχαράτος μεγάλωσε και ζει στη Βούλα. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών κατά την πρώτη 4ετία του ενιαίου Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (2011- 2014) με κύριο επίτευγμα τη σημαντικότατη μείωση των χρεών του Δήμου. Το 2011 ο Δήμος είχε υποχρεώσεις 18 εκατ. ευρώ. Στη λήξη της θητείας του, ο Δήμος είχε μηδενικές ληξιπρόθεσμες οφειλές σε προμηθευτές, είχε μειώσει τα δάνειά του στα 6 εκατ. ευρώ, και είχε 8 εκατ. ευρώ στα ταμεία του! Αξίζει να σημειωθεί ότι το τοπικό «οικονομικό θαύμα» επετεύχθη με παράλληλη μείωση των δημοτικών τελών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εν μέσω ενός ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος.
Επιπλέον, κατά την ίδια 4ετία, με ιδιαίτερη ευαισθησία στις καθημερινές ανάγκες της μητρότητας και της οικογένειας και έχοντας την ευθύνη της λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών του ενιαίου Δήμου, πέτυχε τον διπλασιασμό του αριθμού των παιδιών που ωφελήθηκαν από τις σχετικές υπηρεσίες, με αντίστοιχη αύξηση των κτιριακών και λειτουργικών υποδομών.
Παράλληλα, ο Νίκος Ζαχαράτος αναπτύσσει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Επενδυτής με πίστη στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία και στην ελληνικότητα, ίδρυσε δύο εταιρείες στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής ύφεσης: Την RAPID, εταιρεία σχεδιασμού και ανάπτυξης ελληνικού software με πελατολόγιο σε τέσσερις χώρες, και το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, τη μεγαλύτερη σήμερα αλυσίδα καταστημάτων βιολογικών και υγιεινών προϊόντων.
Αριστούχος της ΑΣΟΕΕ (στη Διεθνή Οικονομική) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με έπαινο (στη Διεθνή Χρηματοδοτική) από το Πανεπιστήμιο του Southampton, γνωρίζει άριστα αγγλικά και γερμανικά. Για περισσότερα από 15 έτη κατείχε ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε σημαντικές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Φανατικός του αθλητισμού και της υγιεινής διατροφής, λατρεύει το windsurfing και το tennis, ενώ υπήρξε για πάνω από μια δεκαετία αθλητής ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας. Την αγάπη του για τον αθλητισμό την έχει μεταδώσει και στον 15χρονο γιο του, αθλητή της κολύμβησης και του μπάσκετ. Είναι εθελοντής στο ΠΙΚΠΑ και ενισχύει υλικά και ηθικά αθλητές με αναπηρία.

Τηλ. 6944 741736
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook
LinkedIn