Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008 19:37

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΥΛΑΣ

 

 

 

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΥΛΑΣ (Β' ΑΛΙΠΕΔΟ) ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ 4 ΜΑΓΑΖΙΩΝ

 

Σύσσωμοι αντέδρασαν ο Πρόεδρος, οι Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων και το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Βούλας στην αίτηση τα "ΑΠΟΛΛΩΝΙΕΣ ΑΚΤΕΣ» για την προέγκριση ίδρυσα τεσσάρων μαγαζιών εντός του χώρου της Β' πλαζ.

 

Το καλό κλίμα μεταξύ των Συμβούλων και η σθεναρή τους στάση ν' αντισταθούν σε οιανδήποτε παρέμβαση στο χώρο που θα υποβάθμιζε με απρόβλεπτες δυσάρεστες συνέπειες έναντι του κοινωνικού συνόλου, φάνηκε από την αρχή με την ανάγνωση δήλωσα του Προέδρου, των Αντιδημάρχων και του συνόλου σχεδόν των Συμβούλων τη5 πλειοψηφούσα παράταξα του κ. Μάντεση που κατέληγε ως εξής:

 

«... Για τους παραπάνω λόγους οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι δηλώνουμε ότι καταψηφίζουμε την αιτούμενη προέγκριση σαν πρώτη ενέργεια και με στόχο την παραχώρηση της Β' πλαζ στον Δήμο Βούλας Ανδρέα Κάσδαγλη Πρόεδροι Δ.Ε. Γρηγ· Κωνστανιέλλος, Γ. Χατζηϊωάννου, Δ. Κιούσης Αντιδήμαρχος Μ. Μαυραγάνη Γραμματέας, Ν. Ψαλίδα, Αρης Δημακόπουλος, Δ. Δαβάκης, Ευθ. Ρουσάκης, Δ. Βαμβασάκης, Παν. Σωτηρόπουλος».

 

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Δημάρχου κ. Μάντεση στη συζήτηοη για ένα τόσο σοβαρό θέμα που οι επιπτώοείς του αφορούν το μέλλον και την ποιότητα ζωής των επερχόμενων γενεών.

 

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν οι περισσότεροι Σύμβουλοι που με γλαφυρότατο τρόπο εξέφρασαν την αντίθεση του5 στα σχέδια των επιχειρηματιών που στο βωμό του κέρδους θέλουν να μετατρέψουν την παραλία της Βούλας σε ένα απέραντο νυχτομάγαζο.

 

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε πρώτος καταχειροκροτούμενος ο πρώην Δήμαρχος κ. Αποστολάκης, που αν και ασθενής παρευρέθη στην συνεδρίαση, που ανέλυσε τους λόγους που δεν πρέπει με τίποτα ν' αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της παραλίας, πρότεινε την επιδίωξη αλλαγής του χαρακτήρα της υπάρχουοας σύμβασης και τη δημιουργία ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, κολυμβητηρίου για τα παιδιά, θερινού κινηματογράφου και ελεύθερα όμορφα πλαζ για τους δημότες και όχι μόνο.

 

Τέλος προέτρεψε την διοίκηση να τα κάνουν αυτά στην δική τους δημαρχιακή θητεία για να εισπράξουν αυτοί τα «ΕΥΓΕ» των δημοτών. Στο ίδιο μήκος ήταν και η ομιλία του κ. Πέτρου Θανόπουλου που τόνισε ότι ο συνδυαομός του είναι κάθετος έναντι της λειτουργίας αυτών των κέντρων διασκέδασης μέσα στην παραλία που θα υποβαθμίσουν πολλαπλώς την πόλη.

 

Η κυρία Νανά Καραγιάν Αντιπρόεδρος τα Δημαρχιακής υπήρξε αποκαλυπτική ως προς το σκέλος της παραγραφής του προστίμου 1.500.000 € που όπως είπε πληροφορήθηκε από κάποιο δημότη ότι έχει παραγραφεί χωρίς να έχει υπάρξει καμία απόφαση της Δημαρχιακής, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο κ. Κάσδαγλη να παρέμβει και να πει ότι το θέμα των προστίμων θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση και ζήτησε διαρκή επαγρύπνηση και συγκρατημένη αισιοδοξία προκειμένου να μην απογοητευθούν στο μέλλον.

 

Ο κ. Παν. Σκουμπούρας ζήτησε να κινηθούνε με σύνεση και προσοχή και να επισκεφτούν τον αρμόδιο Υπουργό για να καταγγείλουν την υπάρχουσα σύμβαση.

 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντελλος πήρε καθαρή θέση και με περίσσια ειλικρίνεια έκανε την αυτοκριτική του παραδεχόμενος τα όποια λάθη έγιναν από πλευράς διοίκησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να κατανοήσω με ποιο τρόπο και μέσα, από ποιες υπόγειες διαδρομές κατασκευάστηκαν εκεί μέσα αυθαίρετα κτήρια».

 

Εντυπωσιακή ήταν η τοποθέτηση του για τις πάσης φύσεως παρεμβάσεις που κάνουν στον περιβάλλοντα χώρο στο όνομα της εμπορευματοποίησης των πάντων που έχει πάρει σε Πανελλήνια κλίμακα διαστάσείς γάγγραινας, ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει και αυτούς που στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης καπηλεύονται τα προνομιούχα φιλέτα τα πατρίδα μας έναντι πινακίου φακής.

 

 

 

Σαν συνέχεια αφού παραλλήλισε το επιδιωκόμενο καθεστώς της παραλίας της Βούλας με αυτό των «ΑΣΤΕΡΙΩΝ» Γλυφάδας όπου περνά, όπως είπε χαρακτηριστικά, απ' έξω και κλαίει βλέπονται τα συρματοπλέγματα και πρέπει να καταθέσείς τον οβολό

 

σου για να μπείς μέσα, δήλωσε ότι με το χαρτί που διάβασε ο Πρόεδρος εκφράζουμε μαζί με την παράταξη της αντιπολίτευσης ένα μεγάλο και βροντερό ΟΧΙ που θα πρέπει να το εισπράξουν οι άνθρωποι του επιχειρηματικού σχήματος μιας και κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται απόψε εδώ και μας παρακολουθούν.