Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2008 19:37

Στις 20/10/08 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Βούλας ....

  Στις 20/10/08 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Βούλας με απουσιάζοντα και πάλι τον Δήμαρχο κ. Μάντεση.
   Στον απόηχο της προηγούμενης συνεδρίασης όπου η ομόφωνη απόφαση των Συμβούλων απέτρεψε τις Βλέψεις όσων ήθελαν να βάλουν χέρι στον φυσικό πλούτο της πόλης προς ίδιον και μόνο όφελος, κύλησε η προ ημερησία συζήτηση.
   Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Βούλας, ζήτησε να γίνει ημερίδα με θέμα την «Παραλία» και επ' αυτού τοποθετήθηκαν:

   ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ: Ζήτησε να ετοιμάσει ο Δήμος μελέτη για τους χώρους της παραλίας και ν' αλλάξει ο χώρος που έχει προβλεφθεί για ποδηλατοδρόμιο για ν' αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα.
    Για την πλαζ Α' και Β' Βούλας είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένα έργο αν και ο Δήμαρχος πηγαίνει με το γράμμα του νόμου και κατέληξε λέγοντας: «Αν πήγαινα εγώ με το γράμμα του νόμου δεν θα είχαμε το Δημαρχείο σήμερα».
    Για το θέμα των καταλήψεων των σχολείων ζήτησε να πάνε να κόψουν τις αλυσίδες της πόρτας σ' ένα σχολείο που έχουν επιβάλει την κατάληψη 4 από τους 15 του δεκαπεντα-μελούς μαθητικού συμβουλίου.
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ: Είπε ότι η ημερίδα για την παραλία αφορά όλους τους Βουλιώτες και από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο και από τους άλλους φορείς και παράγοντες θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.
   Δεν θα ήθελα, είπε χαρακτηριστικά, το θέμα της παραλίας όπου ομονοίασαν όλες οι παρατάξεις ν' αποτελέσει λόγους ηρωισμού για κάποιους. Κανένας από την πλειοψηφία δεν είναι λιγότερο υποστηρικτής του θέματος από άλλον και καλό είναι να μη βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας. Εξέφρασε στη συνέχεια τη λύπη του γιατί στο ΣΚΑΙ. που ασχολήθηκε με το θέμα, ακούστηκαν μόνο κατηγορίες και όχι αυτά που μας ενώνουν.
   Έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι μαζί θα κληθούμε να ρυθμίσουμε και τη συνέχεια.
   Οι φωτοβολίδες που ρίχνουν μερικοί, πρέπει να ξέρουν ότι έχουν ένταση όχι όμως διάρκεια.
Για τα άλλα θέματα είπε:
   Όσον αφορά τις διαφημιστικές πινακίδες, σας γνωρίζω ότι ο Δήμος έχει κατεβάσει 16 εξ αυτών και δεν πρέπει να τα μηδενίζετε όλα.
Όσο για τις καταλήψεις είπε:
   Πριν φτάσουμε στο σημείο να σπάσουμε τις αλυσίδες θα πρέπει πρώτα να πάρουν θέση. 1 ] Η Μαθητική Κοινότητα, 2] Η Εκπαιδευτική Κοινότητα, 3) Οι Σύλλογοι Γονέων και τελευταίος ο Δήμος.
   Για το ποδηλατοδρόμιο τόνισε απαντώντας στον κ. Αποστολάτο.
   Παγκοσμίως οι ποδηλατοδρόμοι είναι μέσα στην πόλη, στην καθημερινότητα τους. Πρέπει οι οδηγοί ν' αποκτήσουν παιδεία σχετικά με τη χρήση ποδηλάτων. Τη δε μελέτη την έκαναν Μηχανικοί εξειδικευμένοι με πρότυπο το Παρίσι που είναι πρώτο σε ποδηλατοδρόμους στην Ευρώπη.
    Είναι ένα έργο που πρέπει να το απλώσεις στην πόλη και όχι να το περιορίσεις σε στάδια και προστατευόμενους χώρους.
    Για το θέμα της παραλίας αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή με προεδρεύοντα τον Δήμαρχο, τους τρεις αρχηγούς των παρατάξεων και τον Πρόεδρο.
   ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Σε ερώτηση του Προέδρου αν συμφωνεί με τη σύνθεση της επιτροπής είπε: «Είκοσι χρόνια συμφωνούμε και τι έγινε; Χειρότερα δεν γίνεται».
   Τόνισε δε ότι θα συμμετάσχει, αν λειτουργήσει ουσιαστικά η επιτροπή και τόνισε ότι η πρώτη ενέργεια πρέπει να είναι να ζητηθεί από το Υπουργείο Τουρισμού η Α' και Β' πλαζ Βούλας να περιέλθει στον Δήμο.
   Στη συνέχεια πέρασε ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα του Δήμου προς το αρμόδιο Υπουργείο όπου εκφράζουν την αγανάκτηση τους για το θράσος των Σκοπιανών ως προς την ονομασία του ονόματος και ζητάνε τη σταθερή και αμετάκλητη θέση της Κυβέρνησης στο θέμα του ονόματος που δεν πρέπει να περιέχει καθόλου τη λέξη «Μακεδονία».
   ΚΙΟΥΣΗΣ: Είπε για την παραλία ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και περίπλοκο το θέμα και δεν είμαστε όψιμοι υπερασπιστές της παραλίας. Κάποιοι, τόνισε έχουν γράψει ιστορία.
   ΚΑΡΑΓΙΑΝ: Έπλεξε το εγκώμιο της υπηρεσίας μηχανογράφησης του Δήμου και εξήρε τις γνώσεις και την εργατικότητα του προσωπικού. Ήταν όμως καταπέλτης για τον χώρο και τις συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων, όπου μπαίνουν νερά, τρέχουν πίσσες, Βάζουν κουβάδες για να στάζει μέσα η πίσσα, τρέχουν πετρέλαια, εκπέμπεται ακτινοβολία από πίνακες κ.λπ., ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην μηχανογράφηση ασχολούνται και με την συναρμολόγηση ντουλαπιών.
    Ζήτησε ν' αναβαθμιστεί ο χώρος και να Βάλουν προς τούτο, κωδικό ενισχυμένο στον προϋπολογισμό.
   Τέλος, αναφέρθηκε στις πολεοδομικές παραβάσεις και καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου δημότη, ζητώντας να μάθει αν του έχει επιβληθεί πρόστιμο και ότι άλλο συνεπάγεται.
    Ο κ. Κιούσης απάντησε αρχικά ότι έχουν μπει τα πρόστιμα, στη συνέχεια όμως είπε ότι δεν ξέρει αν έχει μπει το πρόστιμο, αλλά τόνισε ότι έχουν γίνει τα νόμιμα.
Η Δ/ντρια τεχνικών Υπηρεσιών που παρευρίσκετο είπε:
    Πρέπει να πάει η Δημοτική Αστυνομία να Βάλει πρόστιμο και να γκρεμίσουμε ότι κρίνεται ότι πρέπει να κατεδαφιστεί.
   Ο κ. Κωνσταντέλλος υπεραμύνθηκε του Συμβουλίου Νέων, λέγοντας ότι δραστηριοποιείται πολύ και έχει ορίσει στις 2/11 τη Γενική Συνέλευση.
    Ευχαρίστησε την κ. Καραγιάν για τα καλά της λόγια, που είπε για τους εργαζόμενους στη μηχανογράφηση και τον ίδιο και τόνισε ότι το κόστος του μηχανολογικού εξοπλισμού έφτασε τις 450.000 _ μαζί με όλη τη διαδικασία.
    Είπε δε με περηφάνια ότι ο Δήμος στον τομέα αυτό, είναι πρώτος απ' όλους τους άλλους Δήμους.
    Για τα θέματα ασφαλείας όμως τόνισε ότι αν γίνει ένας ξαφνικός έλεγχος πυρανίχνευσης κ.λπ. τότε το Δημαρχείο θα κλείσει.
   
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008

ΝΕΑ ΤΩΝ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ