Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011 00:00

17/11/2011 - Επιστολή Προς τον Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου


- Επιστολή- 

Προς τον Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Δημήτρη Αναστασίου
Κοιν.: κ.κ. . Πανά , Τσιριγώτη, Δαβάκη, Μαρτίνου, Αργυρουδάκη – αντιδήμαρχοι, μέλη της εκτελεστικής επιτροπής Τοπικό Τύπο

Θέμα: Παράκαμψη αρμοδιοτήτων Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Πρόεδρε, Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου εξέδωσε την αρ. 32/6-10-2011 απόφασή της, με την οποία αποφάσισε την κατανομή των υπηρεσιών του Δήμου στα δημοτικά καταστήματα.

Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η παράταξή μας ζητάει από το Μάρτιο να προχωρήσει η διαδικασία συγχώνευσης και τακτοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου, και χαιρετίζει κατ’ αρχάς το γεγονός ότι έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, η διοίκηση του Δήμου την ξεκίνησε.

Καταγγέλλουμε όμως έντονα τη μεθόδευση της εκτελεστικής επιτροπής η οποία αυθαίρετα ψήφισε, και είναι σε διαδικασία εκτέλεσης, μιας παράνομης απόφασης. Για τη συγχώνευση των υπηρεσιών δεν ζητήθηκε η γνώμη των συμβουλίων δημοτικών κοινοτήτων, της γενικής συνέλευσης των συλλόγων εργαζομένων του Δήμου και κυρίως, το θέμα δεν τέθηκε σε συζήτηση στο καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει το άρθρου 91 του ν. 3852/2010 (Καλλικράτης). (Κάθε τοπική ή δημοτική κοινότητα διαθέτει τοπικό ή δημοτικό γραφείο. Το δημοτικό συμβούλιο καθορίζει ποιες υπηρεσιακές μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν στις τοπικές ή δημοτικές κοινότητες).

Επί του παρόντος δεν επιθυμούμε να σταθούμε στην ουσία της απόφασης, και να εκφράσουμε την άποψή μας για τα λάθη και τις παραλείψεις της διοίκησης σχετικά με την εγκατάσταση των υπηρεσιών, (όπως το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν στεγάζεται στο κτήριο της Βούλας ως όφειλε), αλλά στο γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή αγνοεί παντελώς τη νομιμότητα και πράττει αυθαίρετα.

Παρακαλείσθε λοιπόν, κ. Πρόεδρε, να παρέμβετε άμεσα για τη θεσμική προστασία του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου και να συγκαλέσετε άμεσα συνεδρίαση προκειμένου να επικυρωθεί, μετά από σχετική συζήτηση, η 32/6-10-2011 απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, η οποία ελήφθει χωρίς να αυτή καμία σχετική αρμοδιότητα (άρθρου 83 του ν. 3852/2010)

Παράλληλα, επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει, (επίσης κατά παράβαση του νόμου) μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου, δεκάδες θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου έχουν μείνει σε εκκρεμότητα, και παρακαλούμε να συμπεριληφθούν και αυτά στην ημερήσια διάταξη.

Με Τιμή
Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

 

Αν θέλετε να κατεβάσετε την επιστολή πατήστε εδώ
Last modified on Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011 06:09

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.