<<  Φεβρουάριος 2019  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728   
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 00:00

Με απόλυτη επιτυχία

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε κατά γενική ομολογία η τριετής θητεία του Γρ. Κωνσταντέλλου
ως Αντιδημάρχου Διοίκησης & Οικονομικών

Το κόστος του εγχειρήματος ήταν εντός πλαισίων, με πολλαπλή χρηματοδότηση (ίδια κεφάλαια εθνικές και ευρωπαϊκές πιστώσεις κλπ). Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι ο αντικαταστάτης του. Γ. Σταμπέλος θα συνεχίσει την προσπάθεια με τον ίδιο ζήλο.

 

Στις 17 Φεβρουρίου 2010 ο υποψήφιος Δήμαρχος Βούλας κ. Γρηγόρης Κωνοταντέλλος παρέδωσε στον κ Γ. Σταμπέλο το χαρτοφυλάκιο του Αντιδημάρχου Διοίκησης κ Οικονομικών και Αναπληρωτή Δημάρχου, που του είχε επιστευτεί ο Δήμαρχος Βούλας κ. Γ Μάντεσης. για 3 χρόνια και 2 μήνες.

Σε επιστολή του προς τους Διευθυντές. Τμηματάρχες, υπαλλήλους καθώς και τον Σύλλογο εργαζομένων του Δήμου Βούλας, ο κ. Κωνσταντέλλος τους ευχαρίστησε για την συνεργασία και την βοήθεια που του παρείχαν έτσι ώστε να πάρα σάρκα και οστά το άκρως φιλόδοξο και πολυεπίπεδο σχεδιό του για τα οικονομικά και διοικητικά ζητήματα του Δήμου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22 Φεβρουαρίου 2010 ο Δήμαρχος κ. Μάντεσης ευχαρίστησε δημοσίως των απερχόμενο Αντιδήμαρχο για την πράγματι πολύ καλή δουλειά που έκανε κατά την διάρκεια της θητείας του. Ο κ. Κων-σταντέλλος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες στον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του. αλλά και για την δυνατότητα που του έδωσε να πάρει πρωτοβουλίες και να εκσσυγχρονίσει συστήματα και δαδικασΐες Ευχιριστώντας δημόσια τους εργαζόμενους και τους επικεφαλής των διευθύν σεων έκανε μια ενδεικτική αναφορά στο έργο της τριετίας που συνοψίζεται όπως παρακάτω :

> Απομάκρυνση 14 διαφημιστικών πλαοίων τύπου Πίζα από την παραλιακή λεωφόρο, απομάκρυνση όλων των παράνομων διαφημίσεων από ταράτσες πολυκατοικιών και από ελευθέρα οικόπεδα. Επιβολή προστίμων ύψους 12 εκατ. Ευρω για παράνομες διαφημιστηκές και ενδεικτικές πινακίδες
> Οργάνωση ελεγχόμενης στάθμευσης στην κεντρική πλατεία του Δήμου Βούλας (η Βούλα είναι ο μόνος Δήμος πανελλαδικά που την οργάνωσε χωρίς την ανάμειξη ιδιωτικής εταρίας)
> Πλήρης μηχανογράφηση των υπηρεσιών του Δήμου με τον εκσυγχρονισμό την επέκταση και την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων.
> Αξιοποίηση μετά από 17 χρόνια των στεγάστρων των στάσεων λεωφορείων επί των οδικών αξόνων, με μίσθωση τους μετά μεγαλύτερο τίμημα στην επικράτεια.
> Δημιουργία διαδικτυακής πύλης (portal) με δυνατότητα εξυπηρέτησης εξ αποστάσεως των πολιτών. Δημιουργία δικτυακής πύλης κοινωνικού ενδιαφέροντος για ΑΜΕΑ. ηλικιωμένους και μετανάστες. Δημιουργία Φωνητικής πύλης εξυπηρέτησης πολιτών.
> Δημιουργία ασύρματου δικτύου υψηλών ταχυτήτων (φωνής και δεδομένων) διασύνδεσης όλων των δημοτικών κπρίων. Δημιουργία 2 σημείων ελεύθερης και δωρεάν πρό-σβασηςστο άσδύαυο δεντρική πλατεία- είσοδος Ασκληπιείου).
> Δημιουργία δικτύου επιταχυνσιογράφων σεισμογράφων μετεωρολογικών σταθμών. Εγκατάσταση διαδικτυακής τηλεφωνίας (VoiP).
> Εγκατάσταση ενημερωτικών ηλεκτρονικών πινάκων στην κεντρική πλατεία του Δήμου και στην είσοδο του Ασκληπιείου Νοσοκομείου.
> Κατάθεση για χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους προτάσεων ύψους 3.5 εκατ. Ευρω ψηφιακή βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονική πυροπροστασία περιαστικών δασών - Προμήθεια συστήματος ψηφιακών δημοπρασιών και διαγωνισμών - Επέκταση ασύρματων δικτύων ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο στα σχολεία και στην παραλιακή ζώνη - Πρόγραμμα Εξοικονομώ για μονώσεις και εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία του Δήμου)
> Προετοιμασία για έναρξη διαδικασίας πιστοποίησης των διευθύνσεων του Δήμου κατά ISO 90012008 (διοίκηση μέσω στόχων) καθώς και δημιουργίας δια&κτυακής τηλεόρασης.
> Αύξηση των τακηκών εσόδων του Δήμου σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 3 .88% το 2007 κατά 851% το 2008 κατά 0 .22% το 2009 και κατά 1.13% το πρώτο 45ήμερο του 2010 (από 10 334 787 € σε 11 742 930 €)

Κατά γενική ομολογία (ακόμα και από τους πολιτικούς α/τιπάλους του) η τριετία της Αντιδημαρχίας Κωνσταντέλλου χαρακτηρίζεται ως πετυχημένη με πολύ και σημαντικό έργο. Από το έργο της σύντομης αυτής περιόδου καταδεικνύεται ότι ο κ. Κωνσταντέλλος διαθέτει ικανότητα γνώση και πάνω από όλα όρεξη για δουλειά.


Το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου ο κ. Κωνσταντέλλος προσκάλεσε τους εργαζόμενους του Δήμου σε γνωστό ψαρομεζεδο-πωλείο στην πλατεία της Βούλας, για να τους ευχαριστήσει για την βοήθεια τους κα την ουσιαστική τους συμβολή τους στα πεπραγμένα της τριετούς θητείας του ως Αντιδημάρχου. Η συνάντηση έγΓνε σε πολύ ζεστό κλίμα με άφθονους μεζέδες και πολύ κέφι.