Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 00:00

01/04/2012 - Εκδήλωση απολογισμού δημοτικής δράσης

 
- Εκδήλωση απολογισμού δημοτικής δράσης του πρώτου χρόνου του νέου Δήμου -

Με τη φράση «Είμαστε εδώ όλοι μαζί και αγωνιζόμαστε για έναν καλλίτερο και πιο ανθρώπινο Δήμο», έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος την Κυριακή 1 Απριλίου στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο συνδυασμός «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλεις για να Ζεις». Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού η αίθουσα «Ιωνία» αποδείχτηκε πολύ μικρή να υποδεχτεί τα σχεδόν 500 άτομα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Κωνσταντέλλου, και θυσίασαν ένα ηλιόλουστο Κυριακάτικο πρωινό να δείξουν το ενδιαφέρον τους για τα τεκταινόμενα στην πόλη μας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου, πλαισιωμένος από τους εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους της παράταξης της οποίας ηγείται, προσπάθησε μέσα σε μια ομιλία να μεταφέρει στο κοινό τις παραλείψεις και την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής, τη δράση και συνεισφορά της αντιπολίτευσης αλλά και να καταθέσει σειρά προτάσεων για το καλό της πόλης και των δημοτών.

Κατά το πρώτο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού του και στάθηκε στο γεγονός ότι συνειδητά αποφάσισε να εμπιστευτεί τους συμπολίτες του και να μην πέσει στην παγίδα της λογικής να δηλώσει ότι «λεφτά υπάρχουν», όπως έκανα άλλοι συνδυασμοί. Αντ΄ αυτού κατατέθηκε δημόσια ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, στην κρίση των πολιτών.

Εξήγησε ότι η φιλοσοφία της παράταξης του είναι ότι όλα επικεντρώνονται στον πολίτη, και ανέφερε χαρακτηριστικά: «στον Δήμο που ονειρευόμαστε θα πρέπει να δεσπόζει η έννοια του πολίτη. Ο πολίτης οφείλει να είναι η κυρίαρχη μορφή η οποία θα ορίζει τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο Δήμος. Ο πολίτης πρέπει να είναι στο επίκεντρο. Οτιδήποτε άλλο είναι παθογενές και απλά καταδικασμένο να αποτύχει».

Σε ότι αφορά τη σημερινή εικόνα του Δήμου, ο κ. Κωνσταντέλλος τόνισε ο θυμίζει «ακυβέρνητη πολιτεία», και διευκρίνησε: «Η Δημοτική δράση χαρακτηρίζεται κυρίως από έλλειψη στρατηγικής και κατεύθυνσης. Επιχειρήθηκε κυρίως στην αρχή να διοικηθεί ο νέος Δήμος με το συγκεντρωτικό μοντέλο που ίσχυε στον πρώην Δήμο Βουλιαγμένης, όπου όμως τα μεγέθη ήταν περίπου 10 φορές μικρότερα. Χάθηκε χρόνος μέχρι να γίνει αντιληπτό και βεβαίως δεν ξέρω αν έχει γίνει ακόμα και τώρα πλήρως αντιληπτό, ότι χρειάζεται οργάνωση, εξειδικευμένη γνώση, συλλογική δράση και προσπάθεια».

Συνέχισε με μια πολύ αναλυτική και τεκμηριωμένη αναφορά στα λάθη, τις παραλείψεις και τις αρνητικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, σε όλες τις διευθύνσεις, στα θέματα περιβάλλοντος, στην απορρόφηση Ευρωπαϊκών πόρων και σε όλα τα σοβαρά και χρονίζονται θέματα της περιοχής όπως είναι το Χέρωμα, η παραλία και αρκετά άλλα.

Οι προτάσεις του προς τη διοίκηση κινήθηκαν σε τρεις βασικούς άξονες. Ζήτησε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί σοβαρά με τον Δημότη, να χαράξει ένα στρατηγικό σχέδιο για τον Δήμο και τέλος: «Να διαβάσει έστω και τώρα έστω και καθυστερημένα το πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Η πορεία των 15 μηνών έδειξε ότι για την πλειονότητα των ζητημάτων από αυτά που προέκυψαν, περιέχεται σε αυτό και μια ρεαλιστική και εφικτή πρόταση».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Κωνσταντέλλος ξεκαθάρισε ότι ο συνδυασμό «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλεις για να Ζεις» έχει σκοπό να στηρίξει το Δήμο με προτάσεις, να σταθεί δίπλα στη Δημοτική Αρχή σε κάθε απόφαση που κινείται στην σωστή κατεύθυνση, και να σταθεί απέναντι στο λαϊκισμό, την παραπληροφόρηση και την παραπλάνηση.

Η συγκέντρωση έκλεισε με παρατεταμένο χειροκρότημα, και όλοι οι συντελεστές ήταν αποδέκτες θετικών σχόλιων που προήλθαν από τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν εκπρόσωποι φορέων της πόλης, της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και σχεδόν όλων των δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Αν θέλετε να διαβάσετε την ομιλία του κ. Κωνσταντέλλου κάντε κλικ εδώ
Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Last modified on Σάββατο, 05 Αυγούστου 2017 09:52

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.