<<  Φεβρουάριος 2019  >>
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728   
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 12:51

Απάντηση σε Δημοσιεύματα

Είναι κρίμα να δείχνει τόση εμπάθεια, χωρίς προφανή λόγο, ένας νέος και ικανός δημοσιογράφος. Και λέω εμπάθεια γιατί πραγματικά δεν υπάρχει άλλη λέξη να εξηγήσει το γεγονός ότι σύμφωνα με μία σειρά δημοσιευμάτων, κατά τον κ. Λαουτάρη ο Δήμαρχος τα κάνει όλα λάθος ενώ συχνά χρησιμοποιεί και απαξιωτικούς, για να μην πω προσβλητικούς, χαρακτηρισμούς.

Κατά τον κ. Λαουτάρη οι νέοι αντιδήμαρχοι, επειδή θα είναι συνεπικουρούμενοι από τους απερχόμενους, έχουν «πατρόνες».

Κατά τον κ. Λαουτάρη, ο Δήμαρχος υπέπεσε σε «μέγα πολιτικό ολίσθημα» επειδή δεν έκοψε «έγκαιρα» την παραδοσιακή Βασιλόπιτα της παράταξης του.

Κατά τον κ. Λαουτάρη, είναι μείζονος σημασίας είδηση, το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κατά την ομιλία του, είπε καλή κουβέντα για τον παρόντα πρώην Δήμαρχο Βουλιαγμένης, κ. Καραγεώργο (ανέγνωσε μάλιστα και απώτερο σκοπό του Δημάρχου επειδή ήταν παρών ο γιος του) και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον κ. Κασιδόκωστα, τον οποίο τιμά ιδιαίτερα και το έχει εκφράσει δημόσια πολλές φορές.

Κατά τον κ. Λαουτάρη, το γεγονός ότι ο Δήμαρχος επιλέγει να δίνει την ευκαιρία στο σύνολο των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης του να παράξουν έργο, χρεώνοντας τους κάποιο παραγωγικό χαρτοφυλάκιο, ερμηνεύεται ως: «ένα πόστο, έστω και για το …ονόρε».

Προσωπικά λοιπόν, ως δημοσιογράφος, έχοντας ασκήσει «μάχιμη» δημοσιογραφία επί σχεδόν 20 χρόνια, θα σεβόμουν το δικαίωμα του κ. Λαουτάρη στην άποψή του και δεν θα ασχολιόμουν με τα γραφόμενα του, αλλά: Επειδή έχω μια ευθύνη για τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των συμπολιτών μας για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής οφείλω να απαντήσω σε κάποιες παραπλανητικές φράσης που χρησιμοποιεί ο κ. Λαουτάρης να κάνει «ρεπορτάζ» για τον δημόσιο απολογισμό του Δημάρχου το περασμένο Σάββατο, μια πραγματικά μεγάλη γιορτή της τοπικής δημοκρατίας:

Κατά τον κ. Λαουτάρη:

«Η απόδοση του παραλιακού μετώπου είναι ακόμη στην αρχή, με μόλις 2 από τις 5 συμβάσεις να έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα και τα έργα διαμόρφωσης των ακτών να παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες.»

Η πραγματικότητα:

Η απόδοση του παραλιακού μετώπου διανύει την τελευταία φάση ενός αγώνα που δίνει η Δημοτική Αρχή επί δυόμιση χρόνια. Η υπογραφή των πέντε συμβάσεων για την παραχώρηση συνολικά περίπου 500 στρεμμάτων είναι η τελευταία φάση της διαδικασίας και θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου. Οι δύο έχουν ήδη υπογραφεί, η τρίτη υπογράφεται αύριο, και οι άλλες δύο μέσα στις επόμενες 10 μέρες. Μόλις τελειώσει η διαδικασία της παραχώρησης θα αρχίσει η διαδικασία σύνταξης του Master Plan και μέσα στον επόμενο χρόνο οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και όλου του λεκανοπεδίου θα απολαμβάνουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών του Δημάρχου και των συνεργατών του

Κατά τον κ. Λαουτάρη:

Η αλλαγή του δημοτικού φωτισμού βρίσκεται ακόμα στα σκαριά, με τον διεθνή διαγωνισμό να έχει ολοκληρωθεί και με άγνωστο ορίζοντα υλοποίησης του έργου.

Η πραγματικότητα:

Είμαστε ο μόνος Δήμος που έχει ολοκληρώσει μελέτη και έχουμε υλοποιήσει διεθνή διαγωνισμό, με θεαματικά αποτελέσματα (με προϋπολογισμό 4,2 εκατομμύρια ευρώ η χαμηλότερη προσφορά ήταν 900 000 €) για την ολική αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού. Όλη η Ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση παρακολουθεί το δικό μας διαγωνισμό να πάρει την τεχνογνωσία και να την εφαρμόσει. Όπως ήταν αναμενόμενο, έγιναν ενστάσεις απ’ όσους δεν πήραν το έργο οι οποίες έχουν συζητηθεί στα αρμόδια δικαστήρια. Με την έκδοση της απόφασης θα εγκατασταθεί εργολάβος.

Κατά τον κ. Λαουτάρη:

Η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Βάρης βρίσκεται ακόμη στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Η πραγματικότητα:

Το γενικό πολεοδομικό σχέδιο της Βάρης, μετά από ασφυκτική πίεση της σημερινής Δημοτικής Αρχής προς 4 διαδοχικές κυβερνήσεις, είναι πλέον ΦΕΚ. Η μόνη εκκρεμότητα είναι μια προσφυγή κάποιων κατοίκων της περιοχής Φλέμινγκ, που αφορά αποκλειστικά αυτή την περιοχή.

Κατά τον κ. Λαουτάρη:

Η διευθέτηση του ρέματος του Κόρμπι, «το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στην περιοχή», όπως είπε ο Δήμαρχος, δεν έχει ακόμη δημοπρατηθεί.

Η πραγματικότητα:

Η διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι, έργο 22 εκ. ευρώ, έχει μελετηθεί, έχουν εγκριθεί οι μελέτες, έχει οριοθετηθεί το ρέμα, έχει εγκριθεί η δημοπράτηση και θα ξεκινήσει η (χρονοβόρα) διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμό εντός διμήνου.

Κατά τον κ, Λαουτάρη

Η ανάπλαση της πλατείας Βάρκιζας βρίσκεται επίσης στις δικαστικές αίθουσες λόγων προσφυγών.

Η πραγματικότητα

Ίσως η ποιο εύστοχη παρατήρηση του κ. Λαουτάρη αφού πράγματι, είναι σε εκκρεμότητα η εκδίκαση ένστασης στο ΣτΕ που έχουν καταθέσει πέντε (5) κάτοικοι της περιοχής. Παραλείπει βέβαια ο συντάκτης του κειμένου να αναφέρει ότι το έργο, επί των ημερών της σημερινής Δημοτικής Αρχής, μελετήθηκε, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και δημοπρατήθηκε. Μόλις ολοκληρωθεί η εκδίκαση τη ένστασης ο εργολάβος μπορεί να εγκατασταθεί.

Κατά τον κ. Λαουτάρη:

Το κλειστό κολυμβητήριο της Μηλαδέζας δεν είναι παρά μια …μακέτα.

Η πραγματικότητα:

Το κλειστό κολυμβητήριο της Μηλαδέζας είναι μια ώριμη μελέτη που βρίσκεται στη φάση της χρηματοδότησης. Ο Δήμαρχος δεν ισχυρίστηκε κάτι διαφορετικό. Όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και κατ΄ ελάχιστο με τη δημόσια διοίκηση γνωρίζουν ότι η σύνταξη και έγκριση ώριμης μελέτης είναι η μισή υλοποίηση του έργου.

Κατά τον κ. Λαουτάρη:

Η μεγάλη ανάπλαση της πλατείας Βούλας βρίσκεται μόνο στο στάδιο της μελέτης.μ

Η πραγματικότητα.

Και εδώ ισχύει περίπου ότι και στο προηγούμενο θέμα.

Κατά τον κ. Λαουτάρη:

Ο αγωγός ομβρίων στη Βουλιαγμένη επίσης βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, αναζητώντας χρηματοδότηση.

Η πραγματικότητα

Για πρώτη φορά ασχολήθηκε Δημοτική Αρχή με την αντιπλημμυρική θωράκιση της Βουλιαγμένης, η οποία δεν διαθέτει δίκτυο ομβρίων υδάτων. Μέσα σε δύο χρόνια έγινε ολοκληρωμένη μελέτη ενός έργου αξίας 9 εκ. ευρώ, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και έχει δοθεί στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση. Στη τοποθέτηση του κατά τον απολογισμό του Σαββάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Πέτρος Φιλίππου άφησε να εννοηθεί ότι θα εγκριθεί η χρηματοδότηση αφού είπε: «Δεν θα αφήσουμε τη Βουλιαγμένη χωρίς αγωγό»

Ο κ. Λαουτάρης αναφέρει αποσπασματικά 2 ατάκες του Δημάρχου

«Μέχρι το τέλος του έτους (σ.σ. δηλ. το 2018) θα έχουν ανακατασκευαστεί οι 45 παιδικές χαρές του Δήμου».

«Μέχρι το τέλος του 2017 (σ.σ. δηλ. το 2018) δεν θα έχουμε ούτε έναν χωματόδρομο στην πόλη μας».

Δεν γνωρίζω από του αντλεί το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι ο Δήμαρχος εννοεί το 2018, και επίσης παραλείπει να σας αναφέρει πόσες παιδικές χαρές είναι ήδη επισκευασμένες και πιστοποιημένες, (23 από τις 45) και ότι ήδη είναι σε εξέλιξη τεράστια εργολαβία οδοποιίας.

Ο κ. Λαουτάρης συνέταξε με δεξιοτεχνία μια μεγάλη σύνθεση αποτελεούμενη από μισές αλήθειες προσπαθώντας να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα. Όπως η Δημοτική Αρχή έτσι και ο ίδιος κρίνεται από τους αναγνώστες του. Εγώ απλώς εκτελώ το χρέος μου να αποκαθιστώ την αλήθεια.

σ.σ. Παραθέτω αυτούσιο το βίντεο της ομιλίας και αφήνω τα γραφόμενα μας στην κρίση σας

Αργύρης Παξινός

Δημοσιογράφος

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης