ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Τηλ. 2108975385
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γιατί υπέβαλα υποψήφιος για το ΔΣ του Δήμου ΒΒΒ; Δεν θα σταθώ στις αιτιολογήσεις που έκανα στην αρχική παρέμβασή μου και η οποία βρίσκεται στο διαδίκτυο (http://www.anixneuseis.gr/?p=91168 ή http://www.antibaro.gr/article/10604). Στην Βάρη-Βάρκιζα όπου ζω τα τελευταία 25 χρόνια αφότου επέστρεψα στην Ελλάδα, έχω ριζώσει για καλά στην πανέμορφη περιοχή μας την οποία εγώ και η οικογένειά μου αγαπούμε βαθιά. Τα γεμάτα βότανα βουναλάκια που μας περιβάλλουν, την μοναδική θάλασσά μας, τα νησάκια στην θαλάσσια αυλή (μας) και την εξαίσια νήσο Φλέβα με την σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Για μια παρέμβασή μου για το θέμα αυτό που συνοδεύεται από φωτογραφίες και που αποτέλεσε αντικείμενο χιλιάδων αναρτήσεων βλ. http://www.ifestosedu.gr/111Vraxonisides.htm. Εδώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα τρία μου παιδιά, η Ελλάδα, ο Θεοφάνης και η Νεφέλη, εδώ πήγαν σχολείο και εδώ είναι ο κόσμος τους και η Κοινότητά τους. Τους βοήθησα να μάθουν τι σημαίνει να ζεις σε μια τόσο όμορφη περιοχή με πάμπλουτη φυσική και πολιτισμική κληρονομιά. Επειδή μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις στην διεύθυνση http://www.ifestosedu.gr/24Thalassa.htm υπάρχουν φωτογραφίες και σχόλια. Ζώντας εδώ επί πολλές δεκαετίες, τέλος, έχω πολλούς ντόπιους φίλους με τις οποίους μοιράζομαι πολλές στιγμές της ζωής μου.
Η συμμετοχή στην δημόσια ζωή στον τόπο και στο κράτος που ζεις είναι για εμένα βασική αρχή. Για άλλους λόγους που υποκίνησαν την υποψηφιότητά μου στο ΔΣ του Δήμου ΒΒΒ, συνοψίζω μερικές θέσεις που αναφέρω στην προαναφερθείσα διαδικτυακή μου παρέμβαση: Δημοκρατική συγκρότηση της Πόλης μας σε υπερκομματική βάση και οικονομική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα προστασία του περιβάλλοντος, «πράσινο» και μάλιστα με οπωροφόρα δένδρα σε όλους τους δημόσιους χώρους και διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς με τρόπο που βελτιώνει την ποιότητα ζωή μας.
Εάν εκλεγώ στο ΔΣ θα συνεισφέρω όσο μπορώ και θα «επιστρατεύσω» συναδέλφους μου από τον επιστημονικό χώρο που θα βοηθούσαν στα πεδία που μας ενδιαφέρουν. Εάν δεν εκλεγώ πάλι θα συνεισφέρω όπως, νομίζω, απαιτείται να κάνουμε όλοι. Όσοι εκλεγούν από άλλους Συνδυασμούς, εξάλλου, είναι συν-Δημότες, θα υπηρετούμε τους ίδιους σκοπούς και θα αναζητούμε τις σωστές συναινετικές λύσεις. Ένας από τους λόγους που συμμερίστηκα τις πρωτοβουλίες του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, εξάλλου, είναι επειδή κατάλαβα ότι αυτό θα επιδιώξουν όποιοι εκλεγούν από τον Συνδυασμό «Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, μια πόλη για να ζεις». Οι προγραμματικές δεσμεύσεις στο πρόγραμμα του Συνδυασμού, εξάλλου, είναι μια εγγύηση γι’ αυτό.
Π. Ήφαιστος
https://www.facebook.com/ifestos.dimotikes2014?fref=ts
www.ifestosedu.gr - https://www.facebook.com/p.ifestos
https://www.facebook.com/panayiotis.ifestos