Please wait while JT SlideShow is loading images...
Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace
Αυγουστος 2017
Κ Δ T Τ Π Π Σ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Facebook Twitter Youtube

Newsletter

Ονομα:
Email:

Share/Save/Bookmark

Η αντιπολίτευση αναδεικνύει τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν για τα 124 στρέμματα στο Πανόραμα με το νέο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ


 

Τον κίνδυνο που κρύβεται πίσω από το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ το οποίο βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση ανέδειξε προ ημερήσιας διάταξης η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος κα Νανά Κάραγιαν εκπροσωπώντας τον συνδυασμό «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλη για να Ζεις», κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου.

Η κα Κάραγιαν ενημέρωσε το Συμβούλιο για τα σημεία του νομοσχεδίου που αναφέρονται στη δόμηση σε δασικές εκτάσεις και ποιο συγκεκριμένα είπε:

«…σ’ αυτό (το νομοσχέδιο) προβλέπεται ότι οικοδομικοί συνεταιρισμοί, ακόμα και όσοι περιλαμβάνουν τμήματα προστατευόμενων περιοχών (δάση, δασικές εκτάσεις κ.α.) θα μπορούν να χτίζουν με συντελεστή δόμησης 0,4 έως 0,66.

Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να αποδίδεται το 50% της εν λόγω έκτασης στο δημόσιο προκειμένου να προστατευτεί και να αποδοθεί σε δημόσια χρήση.

Η περιοχές ιδιωτικής πολεοδόμησης θα πρέπει να είναι ενιαίες (δηλαδή να μην διακόπτονται από εθνικές οδούς, επαρχιακούς δρόμους, υδατορέματα κλπ.) και να έχουν ελάχιστη επιφάνεια 50 στρεμμάτων.

Σε κάθε χωροταξικό και πολεοδομικό σχέδιο προβλέπεται ότι θα χωροθετούνται υποχρεωτικά περιοχές – ζώνες με όλες τις κατηγορίες χρήσεων γης, εκτός από εγκαταστάσεις υψηλής όχλησης όπως είναι οι βιομηχανίες».

Στη συνέχεια της τοποθέτησης της, η κα Κάραγιαν έθεσε τον Δήμαρχο και τη διοίκηση του Δήμου προ των ευθυνών τους για το σοβαρότατο αυτό θέμα και τους κάλεσε να παρέμβουν τώρα που είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο οι συζητήσεις. Υπενθύμισε στο συμβούλιο και στους παρευρισκόμενους του αγώνες πολλών κατοίκων, φορέων, δημοτικών συμβούλων κ.α. που έχουν γίνει για τη διάσωση και τη διατήρηση των 124 στρεμμάτων και άλλων δασικών εκτάσεων στη Βούλα ως πνευμόνων πρασίνου και ενημέρωσε ότι και παλιότερα (και πάντα σε προεκλογικές περιόδους) είχαν υπάρξει κυβερνητικές νομοθετικές προσπάθειες αποχαρακτηρισμού των εκτάσεων αυτών, ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα αφού υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ που χαρακτηρίζει την περιοχή δασική και αναδασωτέα καθώς επίσης και η καθολική άρνηση των κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Ερωτηθής ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη - Πόλη για να Ζεις», κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, για το θέμα είπε: «Χρειάζεται άμεση και καταλυτική παρέμβαση από πλευράς του Δήμου για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που εκ του πονηρού έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ και που βάζει σε κίνδυνο τον κυριότερο ίσως πνεύμονα πρασίνου της Βούλας. Δράση πρέπει να υπάρξει και ενάντια στις ισοπεδωτικές ρυθμίσεις περί χρήσεων γης που το ίδιο σχέδιο νόμου περιέχει. Είναι απαράδεκτο να ενημερώνεται η Δημοτική Αρχή από συμβούλους της Αντιπολίτευσης για τόσο σημαντικά ζητήματα και να μην έχει προβεί σε καμιά ενέργεια παρά του ότι έχουν περάσει εβδομάδες από τότε που το σχέδιο νόμου δόθηκε στη δημοσιότητα και μπήκε σε διαβούλευση. Εκτός και αν η Δημοτική Αρχή, κατά την προσφιλή της μέθοδο, περιμένει να …παρέμβει δυναμικά λίγες μέρες πριν την ψήφιση του στη Βουλή, για να έχει την ίδια ακριβώς «επιτυχία» με το φιάσκο που παρακολουθήσαμε στην περιβόητη πλέον υπόθεση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Θέτουμε και πάλι εαυτούς στην διάθεση της Δημοτικής Αρχής για την όποια συλλογική δράση επί του θέματος και ελπίζουμε λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, αυτή τη φορά, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και να τολμήσει να χρησιμοποιήσει τις ανιδιοτελώς προσφερόμενες καλές μας υπηρεσίες».

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου