Please wait while JT SlideShow is loading images...
Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace
Αυγουστος 2017
Κ Δ T Τ Π Π Σ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Facebook Twitter Youtube

Newsletter

Ονομα:
Email:

Share/Save/Bookmark

 Αφορμή για την ένταση που δημιουργήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) υπήρξε η αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης στις περιοχές Πολιτεία και Ευρυάλη, αλλά και η μερική τροποποίηση της οριστικής Μελέτης της Εφαρμογής της Ελεγχόμενης Στάθμευσης στην πλατεία της Βούλας. Πολιτεία
   Όσον αφορά την τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, τα θέματα ήταν δύο και αφορούσαν την κάθε περιοχή ξεχωριστά. Πρώτα εισήχθη η τροποποίηση για την περιοχή της Πολιτείας. Η Αντιπρόεδρος του ΔΣ ρώτησε το Δήμαρχο αν επρόκειτο να υπάρξει εισήγηση. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι στον χώρο της συνεδρίασης παρευρισκόταν ο μελετητής κ. Νικολάίδης. Η Αντιπρόεδρος ανταπάντησε ότι έπρεπε να υπάρξει εισήγηση επειδή το θέμα ερχόταν πρώτη φορά για συζήτηση στο ΔΣ.
    Ο τ. Δήμαρχος κι επικεφαλής της παράταξης ΔΑΔΑ πρότεινε την αναβολή και των δύο θεμάτων που αφορούσαν την τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης και στις δύο περιοχές της Βούλας. Ο Δήμαρχος ανταπάντησε ότι «ο κ. Αποστολάτος έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Θα δει γιατί φέραμε το θέμα 7 (το θέμα της τροποποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης στην περιοχή Ευρυάλη), είναι απαίτηση του Αστυνομικού Τμήματος. Για το θέμα 6 (περιοχή Πολιτεία) είναι εδώ ο μελετητής». Τελικά, η πρόταση του τ. Δημάρχου για αναβολή τέθηκε σε ψηφοφορία από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Ανδρέα Κάσδαγλη και απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ. Αίσθηση έκανε η επιλογή του κ. Δαβάκη να υπερψηφίσει την αναβολή, γινόμενος έτσι το μοναδικό μέλος της πλειοψηφούσας παράταξης που διαφοροποιήθηκε από την πρόταση του Δημάρχου.
   Στην συνέχεια, ο μελετητής κ. Νικολάί-δης υποστήριξε ότι η μελέτη είναι ενιαία για το Δήμο της Βούλας και ότι παρουσιάζεται τμηματικά ανά γειτονιά κριμένη συνεδρίαση του ΔΣ προτείνεται η τροποποίηση της μελέτης μόνο για τις «γειτονιές» Πολιτεία κι Ευρυάλη. Ακολούθησε μία συζήτηση με το Δήμαρχο και τον πολεοδόμο και τ. Πρόεδρο του Συλλόγου Κάτω Βούλας «Η Πολιτεία» κ. Δημητριάδη.
    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προέκυψαν κάποιες προτάσεις και από το Δήμαρχο, αλλά και από τον κ. Δημητριάδη για συγκεκριμένους δρόμους γύρω από την πλατεία της Βούλας διαφορετικές από εκείνες του μελετητή. Έτσι, ο κ. Αποστολάτος επανήλθε στην πρόταση του για αναβολή. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι «σε αυτή την φάση της συζήτησης δεν υπάρχει πρόβλημα να αναβληθεί το θέμα. Ο κ. Αποστολάτος, όμως, ήθελε 3 ρποπ να αναβληθεί το θέμα επειδή δεν είχε εισήγηση. Σε ορισμένα θέματα πρέπει να πάρουμε την πολιτική ευθύνη, ειδικά για το θέμα 7. Δεν έχω αντίρρηση να αναβληθεί το 6». Ο κ. Σκουμ-πούρης πρότεινε να συνεχιστεί η συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ και να παρθεί τότε η απόφαση, επειδή όπως υποστήριξε, πρέπει να εγκριθεί όλη η μελέτη και όχι τμηματικά. Τελικά, ψηφίστηκε η αναβολή κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Βαμβασάκης αντιτάχθηκε υποστηρίζοντας ότι πρέπει να παρθεί απόφαση άμεσα.
Ευρυάλη
Πα το 7ο θέμα που αφορούσε την τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης στην περιοχή της Ευρυάλης, ο Δήμαρχος παίρνοντας τον λόγο είπε ότι παρά τις αντιρρήσεις του μελετητή, το Αστυνομικό Τμήμα για λόγους ασφαλείας ζήτησε την μετατροπή της οδού Αιγαίος από άνοδο σε κάθοδο, έτσι, αναγκαστικά η Δημοκρατίας πρέπει να μετατραπεί από μονής σε διπλής κατεύθυνσης. Ο κ. Αποστολάτος και πάλ'. πρ^;
ματος, η οποία υπερψηφίστηκε μόνο από τη δική του παράταξη και την κ. Τσιριγώτη. Τελικά, η τροποποίηση καταψηφίστηκε μόνο από την κ. Τσιριγώτη και την παράταξη του κ. Αποστολάτου εκτός από του αστυνομικού κ. Καλτσή.
Αποχωρήσεις.
   Τα θέματα 8 και 9 προκάλεσαν θύελλα ανταλλαγών χαρακτηρισμών και τελικά αποχωρήσεων μεταφέροντας μας για λίγο στο μέλλον, το (προεκλογικό μέλλον. Συγκεκριμένα, το » θέμα 8 προέβλεπε την παράταση της προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ» (Διαγράμμιση, Πινακίδες σήμανσης), και το 9 την τροποποίηση της οριστικής μελέτης της ελεγχόμενης στάθμευσης.
    Η σειρά των θεμάτων, αλλά και το γεγονός ότι μέχρι το απόγευμα η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ηλιοπούλου δεν είχε στείλει τα σχέδια της τροποποίησης στο γραφείο του Προέδρου του ΔΣ κι επεσήμανε ότι έπρεπε πρώτα να συζητηθεί το θέμα 9 και μετά το 8. Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος των Οικονομικών και Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απάντησαν ότι το ένα θέμα δεν έχει σχέση με το άλλο και ότι η τροποποίηση δεν θα επηρεάσει τη διαγράμμιση και την τοποθέτηση των πινακίδων. Η παράταξη Αποστολάτου και Τσιριγώτη παρόλα αυτά, αποχώρησε από τη συνεδρίαση εντυπωσιακά φωνάζοντας και δημιουργώντας ένα κλίμα έντονης πόλωσης.

πουλος ο οποίος ρώτησε κι εκείνος τον τιδήμαρχο τον λόγο με τον οποίο τα θέμ δεν ήρθαν με άλλη σειρά. Ο κ. Κωνσι τέλλος απάντησε ότι η μερική τροποποίι της μελέτης δεν αλλάζει καθόλου τη ί γράμμιση, αφού αφορά μονάχα 27 θέ( όπου υπήρχαν κάδοι ή δέντρα ή γκαράζ οι θέσεις; Αυτές αναπληρώθηκαν από μήκυνση της ελεγχόμενης στάθμευσης ι τη Μικράς Ασίας μέχρι τη Ναυσικάς.
    Επιπλέον, ο κ. Σκουμπούρης επεσήμ και πάλι την καθυστέρηση της αποοτα της τροποποίησης στο γραφείο του Π έδρου του ΔΣ. Ο κ. Κωνσταντέλλος ε γησε ότι η κ. Ηλιοπούλου έλειπε μέχρι μεσημέρι λόγω της συμμετοχής της σε επιτροπή. Έφτασε στο Δημαρχείο ο 15.00 και στις 16.30 εστάλησαν τα θέμι για φωτοτύπηση.
    Μετά από αυτή τη διευκρίνιση, ο Σκουμπούρης επανέλαβε την πρόταση Γ είχε κάνει στο ΔΣ το καλοκαίρι οπότε ήρθε για πρώτη φορά προς την συζήπ το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης πρόταση αφορούσε την κατάργηση των θέσεων επί της Βασιλέως Παύλου, καθώ δρόμος είναι ταχείας κυκλοφορίας και χι άζεται μία λωρίδα επιβράδυνσης. Ενώ, υ στήριξε ότι λείπουν στοιχεία προκειμέ\ να συζητηθεί το θέμα και για τον λόγο αι ζήτησε την αναβολή του επιοημαίνον παράλληλα ότι «εμείς απορρίπτουμε " ατμόσφαιρα τεχνητής πόλωσης».
    Ο κ. Δαβάκης στη συνέχεια, επεσήμ» ότι ενώ αρχικά είχε ψηφίσει το θέμα 9, τα δε μπορεί να το ψηφίσει γιατί πρώτον, ? πιστώθηκε ότι ο σχεδιασμός του μελεττ ήταν τελικά ελλιπής και δεύτερον, εί θέμα αρχής για κάθε σοβαρό θέμα να γί ται ένα προσυμβούλιο.

   Τελικά, το θέμα 8 εγκρίθηκε κατά π) οψηφία, αφού η παράταξη Θανόπου> ψήφισε λευκό, ενώ το 9 καταψήφισε η ι ράταξη Θανόπουλου και ο κ. Δαβάκης ι
   
Σελ. 8

«Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2

   ΒΟΥΛΑ