Please wait while JT SlideShow is loading images...
Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace
Αυγουστος 2017
Κ Δ T Τ Π Π Σ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Facebook Twitter Youtube

Newsletter

Ονομα:
Email:

Share/Save/Bookmark

Ο Α. Αποστολάτος ζήτησε αναβολή γιατί δεν έχουν ενημερωθεί, αφού δεν τους δόθηκαν σχέδια και γιατί τέτοια θέματα δεν μπορούν να έρχονται αποσπασματικά.
Αυτοσχεδιασμοί δεν χωράνε στην κυκλοφοριακή μελέτη, επέμεινε ο Αποστολάτος.

Η Ηλέκτρα Τσιριγώτη αναφέρθηκε στο «περίφημο ΘΕ3», όπως είπε για το οποίο ο Δήμος έχει πληρώσει σεβαστό χρημαδιασταυρούμενα οχήματα, παρκάρουν στα πεζοδρόμια και αφ' ετέρου για να αποφύγουμε μικροατυχήματα στις διασταυρώσεις, ενημέρωσε ο μελετητής.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος έκανε τις δικές του προτάσεις για ορισμένους δρόμους (Κονδύλη, Ναυσικάς, Ποσειδώνος), για την πολιτική απόφαση, όπως την είπε.
Τέλος αποφασίστηκε η αναβολή του θέματος.

Η οδός Παπανδρέου (Κάτω Βούλα) παραμένει ως έχει

Ο Αγγελος Αποστολάτος επανήλθε με το αίτημα της αναβολής για τον ίδιο λόγο που επικαλέστηκε και στο προηγούμενο θέμα, και γιατί υπάρχουν κι άλλες προτάσεις παρέμβασης, πράγμα που απέρριψε ο Δήμαρχος ασυζητητί.
Η αντιπρόεδρος του Εξωρ. Συλλόγου Α. Βενετσά-νου μιλώντας, συμφώνησε με τη συγκεκριμένη
Μια καθημερινή   Μ εικόνα στο φανάρι ί της Πρ. Πέτρου    §§ στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Τα αυτοκίνητα που περιμένουν να ανοίξει το φανάρι, έχουν φτάσει στη διασταύρωση της ΤΜ Ράλλη!
πρόταση, αλλά αναφέρθηκε σε κάποιες άλλες αποφάσεις που παραμένουν στα χαρτιά χρόνια, Το τρίγωνο της οδού Καραϊσκάκη - Παπάγου που καθημερινά κινδυνεύουν οδηγοί και πεζοί, η αριστερή στροφή στο φανάρι της οδού Σωκράτους στη συμβολή της με τη Λεωφ. Βουλιαγμένης. «Εχουμε αφήσει την περιοχή της Κάτω Βούλας ακάλυπτη, έχει συμφορηθεί απελπιστικά και είναι τραγική η κατάσταση. Θα θρηνήσουμε θύματα αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα». Ζήτησε δε μία απάντηση, αλλά ο Δήμαρχος αρνήθηκε να δώσει.τικό ποσό και το έχει πολυδια-φημίσει άλλωστε. Είπε λοιπόν η Τσιριγώτη ότι θα μπορούσαν να το έχουν φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να το προβάλουν ούτως ώστε να γνωρίζουν οι σύμβουλοι για τι πράγμα μιλάνε και να μην κάνουν «ασκήσεις επί χάρτου». Ενα από τα πλεονεκτήματα του ΟΕδ είναι να το χρησιμοποιούμε σε τέτοιες στιγμές και δεν το έχουμε. Ο I. Δημητριάδης (αρχιτέκτων - συγκοινωνιολόγος) αναφέρθηκε σε διεθνείς πρακτικές για τέτοιες περιπτώσεις, όπου όταν συζητιέται ένα τέτοιο θέμα υπάρχει πάντα ένας εισηγητής που το παρουσιάζει και ενημερώνει.
Μίλησε για παράλληλους δρόμους που βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση και δυσκολεύουν την κυκλοφορία.

Ο μελετητής Νικολαϊδης ενημέρωσε σε χοντρές γραμμές για την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης στην Πολιτεία Οι βασικοί λόγοι των μο-νοδρομήσεων είναι να αποφύγουμε το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια, γιατί επειδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τα
Προμήθεια Ελεγχόμενης στάθμευσης

Το 8° θέμα αφορούσε «Προμήθειες ελεγχόμενης στάθμευσης».
Το 9° Εγκριση Μελέτης Εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης. Μερική τροποποίηση οριστικής μελέτης.

Ξεκινάει ήδη η διαγράμμιση για την ελεγχόμενη στάθμευση, ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος και έχουμε ήδη προμηθευθεί τα σήματα.

Αποστολάτος: Πέστε μου κάτι κύριε Πρόεδρε. Το 9 θα αναβληθεί; Πρόεδρος: Όχι
Αποστολάτος: Και κάνετε διαγραμμίσεις και τοποθετήσεις πριν καν εγκριθεί η μελέτη; Κωνοταντέλλος: Γατί πάτε στο 9°; Αποστολάτος: Παρακαλώ, θέλω μία διευκρίνιση. Δεν είναι δυνατόν να κάνετε διαγραμμίσεις και τοποθετήσεις χωρίς να έχει εγκριθεί η μελέτη. Θέλω μία απάντηση. Κώνσταντέλλος: Είμαστε σε άλλο θέμα, όταν πάμε στο κανονικό θέμα θα πάρετε την απάντηση.
Αποστολάτος: Κύριε Πρόεδρε, επειδή διαφωνώ με τη συμπεριφορά του κ. Κωνσταντέλλου, ο συνδυασμός μου αποχωρεί. Κομφούζιο στην αίθουσα, ο συνδυασμός του Αποστολάτου αποχωρεί καταγγέλοντας τη διαδικασία.
Η Τσιριγώτη καταγγέλλει ότι η εισήγηση για την τροποποίηση δεν είχε έρθει στα χέρια τους, αλλά ούτε στο γραφείο του προέδρου που την αναζήτησαν μέχρι αργά το μεσημέρι της Δευτέρας που συνεδρίαζαν. Και αποχώρησε λέγοντας ότι: «θεωρώ ότι είναι απαράδεκτος εμπαιγμός να θέλετε να την ψηφίσω κιόλας».
Την απουσία των σχεδίων της τροποποίησης επιβεβαίωσε και ο Πέτρος Θανόπουλος και πρότεινε επίσης την αναβολή του θέματος προκειμένου να μελετήσουν τα σχέδια Θανόπουλος: Κύριε Κωνσταντέλλο, αν δεν έχει βγει το 9° θέμα δεν μπορεί να προχωρήσει το 8°.
Κωνσταντέλλος: Είναι ανεξάρτητα τελείως το 8° με το 9°\

Η απόφαση ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία, αφού οι δύο παρατάξεις αποχώρησαν και οι Θανόπουλος, Σκουμπούρης, ψήφισαν λευκό.

Τροποποίηση Ελεγχόμενης στάθμευσης
Ο Αντιδήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος ξεκίνησε αιτιολογώντας την απουσία των σχεδίων. «Πρώτα πρώτα να ξεκινήσω, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη προσωπικά για την καθυστέρηση του να είναι ο φάκελος πλήρης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο. Οι λόγοι ήταν τεχνικοί. Τα σχέδια πήγαν στις 4 ώρα να φωτοτυπηθούν και γι' αυτό δεν ήταν στη θέση τους».

Μελέτες μόνο επί χάρτου!
Στη μελέτη της ελεγχόμενης στάθμευσης -καθ' ομολογία του Γρ. Κωνσταντέλλου - δεν είχαν αποτυπωθεί οι κάδοι, οι ράμπες εισόδου και τα δέντρα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εφαρμοστεί. Ετσι έγινε μερική τροποποίηση, την οποία όμως δεν έδωσαν στους συμβούλους αποτυπωμένη για να γνωρίσουν τι θα ψηφίσουν.
Εχουν φύγει από τη μελέτη 27 θέσεις στάθμευσης από τη μελέτη και μπήκαν 22 άλλες επιμηκύνοντας την από τη Μικράς Ασίας και τη Ναυσικάς έως την Ποσειδώνος. Αυτές είναι και οι αλλαγές που έγιναν στο σχέδιο. Ο μελετητής ενημερώνει το σώμα ότι δεν έχει γίνει μελέτη για την ελεγχόμενη στάθμευση, αλλά μία προμελέτη!
Ο Δ. Δαβάκης ψήφισε λευκό επισημαίνοντας: «βλέπω ότι ο σχεδιασμός είναι πλημμελής. Και έρχεται το Δ.Σ. να διορθώσει τα λάθη του μελετητή. Πρέπει να ψηφίσουμε την αναβολή».
Λείπουν στοιχεία για να ψηφίσουμε το θέμα. Αναβάλλετε την, τόνισε ο Γιάννης Σκουμπούρης
Η τροποποίηση της ελεγχόμενης στάθμευσης ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία.
Αννα Μπουζιάνη


ΕΒΔΟΜΗ
21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009 - ΣΕΛΙΔΑ 7