Please wait while JT SlideShow is loading images...
Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace
Αυγουστος 2017
Κ Δ T Τ Π Π Σ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Facebook Twitter Youtube

Newsletter

Ονομα:
Email:

Share/Save/Bookmark

ΝΕΑ ΤΩΝ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
ΜΑΡΤΙΟΣ 2009
 
ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ
Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ δηλώνει την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Βούλας

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Βούλας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ κάλεσε τον τοπικό τύπο της Βούλας, στον οποίο ανακοίνωσε την πρόθεση του να είναι Υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2010.
   Ο κ. Κωνσταντέλλος ηγείται ομάδας νέων ανθρώπων της Βούλας, που έχει πάρει την πρωτοβουλία ίδρυσης Συνδυασμού της ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ, με σκοπό να φέρει ένα πνεύμα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού στη λειτουργική δομή του Δήμου και να βάλει τις βάσεις για να περάσει ο Δήμος από το γραφειοκρατικό χαρακτήρα της πρώτης τριακονταετίας στη μοντέρνα αντίληψη διοίκησης που απαιτούν οι καιροί.
   Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι, όπως έκλεισε ο 30ετής κύκλος της Μεταπολίτευσης, έτσι και στη Βούλα, η 30ετία των παλαιοτέρων, με το πολύ έργο που επιτεύχθηκε αλλά και με τις συντηρητικές παθογένειες και αγκυλώσεις που εμφάνισε, έκλεισε τον κύκλο τπς. Συμπλήρωσε ότι ακλόνητη πίστη του είναι ότι ήρθε η ώρα για τη γενιά του, την νέα γενιά της πόλης και ότι οι σαραντάρηδες της Βούλας (αλλά ακόμα κι οι τριαντάρηδες) είναι παρόντες, έτοιμοι να παραλάβουν τη σκυτάλη. Ανέφερε ότι η πόλη και οι κάτοικοι της χρωστάνε πολλά στη γενιά που απέρχεται, αλλά με ειλικρίνεια πιστεύει ότι η γενιά αυτή δεν έχει πια να δώσει κάτι σημαντικό στη Βούλα, αφού εκ των πραγμάτων αδυνατεί να δώσει νέα πνοή, να εφαρμόσει τα νέα συστήματα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και να εμπνεύσει τη Νεολαία του τόπου που πρέπει να βρίσκεται στην πρωτοπορία.
   Αναφερόμενος στους μεγαλύτερους ηλικιακά δημοτικούς συμβούλους, τόνισε ότι η συμμετοχή αρκετών από αυτούς στην νέα προσπάθεια θα είναι πολύτιμη, ώστε να υπάρξει ομαλό πέρασμα από το παλιό στο νέο αφού θα είναι πολύ χρήσιμη η πείρα τους, με την προϋπόθεση να συμφωνούν στην ανάγκη της ανανέωσης και να συμμετάσχουν στο κίνηση ανανέωσης με ειλικρινή πρόθεση να βοηθήσουν.
Σχετικά με τα επόμενα βήματα της νέας κίνησης, ο κ. Κωνσταντέλλος μας απάντησε ότι θα είναι πλήρως έτοιμη στους επόμενους λίγους μήνες, οπότε θα γίνει η επίσημη εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού και του επιτελείου του στους πολίτες της Βούλας, δίνοντας και τη Διακήρυξη Αρχών, που όπως ανέφερε δεν θα είναι συνηθισμένη. Και συμπλήρωσε: «Δεν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε την πεπατημένη σε τίποτα, θα μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και της ουσίας και όχι την ξύλινη γλώσσα της πολιτικής που φέρνει πια αποστροφή στον κόσμο. Η Νέα Γενιά της Βούλας μπορεί και πρέπει να φέρει τα πάνω κάτω και να σπρώξει τη Βούλα κάποιες δεκαετίες μπροστά, με καινοτομίες (και αυτοσχεδιασμούς όπου απαιτείται), με μεγάλες κινήσεις, με άλματα θα έλεγα, θα ήταν ανόητο -και περιττό- να διεκδικήσει κάποιος τη σκυτάλη για να αρκεσθεί σε μια άνευρη "Ιονν-ρτοΝΙθ" διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, που θα κουκουλώνει τα προβλήματα αλλά δεν θα τα λύνει. Μας ενδιαφέρει η ουσία και η εξεύρεση λύσεων και όχι το περιτύλιγμα».
   Όσον αφορά τις βασικές επιδιώξεις του Συνδυασμού, επιγραμματικά ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι ένας Δήμος σύγχρονος, που να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας και των ευρωπαϊκών διαδικασιών, φιλικός προς τους δημότες, που να συζητάει μαζί τους τα προβλήματα τους (συνοικιακά και ατομικά), και πιεστικός και διεκδικητικός απέναντι στους Υπουργούς και τις δημόσιες υπηρεσίες, αφού χωρίς πίεση δεν χαρίζουν τίποτα (συνήθως περιπαίζουν την Αυτοδιοίκηση και την αγνοούν).
   Τέλος ανέφερε ότι κυρίαρχα για το νέο συνδυασμό, πέρα από τις λακκούβες ή τα κράσπεδα και το δημοτικό φωτισμό (που είναι σημαντικά, αλλά όχι κυρίαρχα,) θα είναι η προσαρμογή της πόλης στις νέες τεχνολογίες, για πιο αποτελεσματική λειτουργία του δίπολου Δήμος-Πολίτης, και η εφαρμογή πολιτικών που θα μειώσουν το περιΒαντολογικό αποτύπωμα της πόλης.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ    
   Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος γεννήθηκε στη Βούλα το 1967. Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνο Γιάτση και έχουν τρία παιδιά, (την Αθηνά, την Πέλλη και τον Δημήτρη).
    Εκπαιδεύτηκε στην Αεροπορική Ακαδημία "Flight Safety" των Η.Π.Α., από όπου έλαβε πτυχίο επαγγελματία χειριστή αεροσκαφών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Μaster) στη Διοίκηση αερομεταφορών από το Πανεπιστήμιο CITY του Λονδίνου. Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας (Ρh.D) στη Διοικητική Επιστήμη της Αμερικανικής Σχολής Διοίκησης του Παρισιού (International School of Management- Ι.S.Μ).
    Εργάζεται στην Ολυμπιακή Αεροπορία/Ολυμπιακές Αερογραμμές από το 1987 και είναι ΚυΒερνήτης/εκπαιδευτής στα Βoeing, 737-400.
   Έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση και έχει διατελέσει Μέλος Ταμίας, Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος της'Ενωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας θέση που κατέχει και σήμερα, συμμετέχοντας, επίσης και στη διαχείριση του επικουρικού συνταξιοδοτικού της ταμείου των πιλότων της Ο.Α καθώς και στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (Ε.Κ.Α.) για πολλά χρόνια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλοςτηςΟ.Ν.Ν.Ε.Δ Βούλας (Φεβ. 1982) και Πρόεδρος του 15μελούςτου 1ου Λυκείου Βούλας επί διετία (83-84 και 84-85).
   Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Βούλας 1990 - 1994 και 2002 - 2006 καθώς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. (1990 - 1994). Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και πάλι στις εκλογές του 2006 με τον Δημοτικό συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΒΟΥΛΑΣ» του Γιώργου Μάντεση και στις 02/01/2007 ορίστηκε Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Οικονομικών και Αναπληρωτής Δημάρχου για την περίοδο 2/01/2007 έως 31/12/2008. Πριν λίγες μέρες η θητεία του ανανεώθηκε με απόφαση του Δημάρχου έως τις 31/12/2009.
   

   
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
 
   Όταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικού του Δήμου Βούλας Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μας γνώρισε τον σκοπό της πρόσκλησης που μας απηύθυνε, ομολογουμένως νιώσαμε μία πολύ μεγάλη αλλά και ευχάριστη έκπληξη.
   Τον Γρηγόρη, όπως αρέσκεται να τον φωνάζουν οι φίλοι του, τον είχαμε γνωρίσει μέσα από τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου και μας είχε κερδίσει η απλότητα, η ευγένεια και πάνω απ' όλα η γνώση του η εξειδικευμένη στις νέες τεχνολογίες, που πάντα θεωρούσαμε ότι αποτελούν το εφαλτήριο ενός Δήμου προκειμένου να ενταχθεί στο κλαμπ των εκσυγχρονισμένων Δήμων με όσα οφέλη μπορεί να σημαίνει αυτό για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών.
   Η δεύτερη σκέψη μας ήταν ότι ο Γρηγόρης ήταν και είναι ένας πετυχημένος πιλότος και καταξιωμένος συνδικαλιστής στο χώρο της εξάσκησης του επαγγέλματος του και για να φτάσει κανείς εκεί που έφτασε σίγουρα χρειάζονται προσόντα πέρα των συνηθισμένων και αυτό θα είναι ένα επιπλέον ατού υπέρ του, γιατί ο Δήμαρχος μιας σύγχρονης πόλης με υψηλούς στόχους και οράματα θα πρέπει να έχει αυτό το επιπλέον συν, προκειμένου να επιδείξει την ετοιμότητα της στιγμής και να δώσει σωστή κατεύθυνση στην δίνη των όποιων δύσκολων στιγμών προκειμένου να οδηγήσει την άτρακτο της πόλης στον σωστό δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης προς όφελος πάντα του κοινού συμφέροντος της πόλης και των Δημοτών.
    Αν σ' αυτές τις σκέψεις προσθέσουμε και το συμπέρασμα που βγάλαμε για την ευαισθησία του προς το περιβάλλον, σε συζήτηση που είχαμε κάνει σε ανύποπτο χρόνο, τότε μακαρίζω τους Βουλιώτες που ένας νέος σύγχρονος και δυναμικός άνθρωπος τους ζητεί να τον εμπιστευτούν να πάρει στα χέρια του το πηδάλιο του Δήμου τους.
    Με ανυπομονησία θα περιμένω και την επίσημη διακήρυξη των αρχών και των προγραμματικών του θέσεων σίγουρος ότι αυτή την φορά θα ξεφύγουμε από τα πεπατημένα των οστεο-πορωτικών υποψηφίων Δημάρχων και θα εισέλθουμε σε νέα εδάφη που θα κυριαρχεί η απλότητα, η κατανοητικότητα και οι νέοι δρόμοι της νέας τεχνολογίας και του εκσυγχρονισμού.
    Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να απαιτήσουν από τους υποψηφίους οι Βουλιώτες να Βάλουν τον πήχη πολύ ψηλά και όποιος έχει την ικανότητα να τον υπερπηδήσει θα είναι άξιος να πάρει στα χέρια του και το πηδάλιο της πόλης όσο για το πόσο ψηλά θα τοποθετήσουν οι υποψήφιοι τον πήχη αυτό θα φανεί από τις προγραμματικές τους θέσεις.
   Το παρελθόν αποτελεί εγγύηση για το μέλλον και αυτό είναι που μας κάνει να νιώθουμε σίγουροι για τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.
   
ΝΕΑ ΤΩΝ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
ΜΑΡΤΙΟΣ 2009


ΒΟΥΛΑ