Please wait while JT SlideShow is loading images...
Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace
Αυγουστος 2017
Κ Δ T Τ Π Π Σ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Facebook Twitter Youtube

Newsletter

Ονομα:
Email:

Share/Save/Bookmark

ΠΡΩΤΗ
Φ€βρουάριος 2010

Δημοτικές Εκλογές Βούλας
Σε μονομαχία Κωνσταντέλλου - Αποστολάτου εξελίσσεται ο προεκλογικός αγώνας


Θετικά για τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ήταν τα αποτελέσματα που εμφάνισε η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε στις 3 - 9 Φεβρουαρίου η έγκυρη Εταιρεία «ΑΠΟΨΙΣ-SMR» στο Δήμο Βούλας για λογαριασμό του συνδυασμού «Βούλα - Πόλη για να ζεις» και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον συνδυασμό στις 25 Φεβρουαρίου. Η μετρηση έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 458 ατόμων, με σχολαστική αναλογική αντιπροσώπευση κατά συνοικία, φύλλο, ηλικία, επάγγελμα κομματική προτίμηση και μορφωτικό επίπεδο. Τα βασικά της ευρήματα έχουν ως εξής:

Στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των εκλογών, έλαβαν:
Αποστολάτος 20,60 %
Κωνσταντέλλος 18,80%
Κάσδαγλης Ανδ.5,5%
Θανόπουλος Πετ  2,40 %
Δαβάκης Δημ. 1,40 %
Αναποφάσιστοι Λευκά48,80%

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η δημοσκόπηση έγινε πριν την ανακοίνωση της διάλυσης της σύμπραξης των συνδυασμών Αποστολάτου και Τσιριγώτη

Στην αντίστοιχη ερώτηση για το δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Κωνσταντέλλος για πρώτη φορά από την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, προηγείται ελαφρά του κ. Αποστολάτου. Συγκεκριμένα:
Κωνσταντέλλος - Αποστολάτος:
Κωνσταντέλλος   26,50 % Αποστολάτος    26,10 %

Κωνσταντέλλος -Κάσδαγλης:
Κωνσταντέλλος      20,60 % Κάσδαγλης 9,20%

Αποστολάτος - Κάσδαγλης :
Αποστολάτος    30,80 %
Κάσδαγλης       10,20 %

Στις επιμέρους κατανομές προέκυψαν πολύ ενδιαφέροντες συσχετισμοί που ανατρέπουν αρκετές πεποιθήσεις εκτιμήσεις που κυκλοφορούν στην πόλη, σχετικά με τις προτιμήσεις των δημοτών. Οι απαντήσεις ταξινομήθηκαν και αναλύθηκαν ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, το επάγγελμα, το μορφωτικό επίπεδο, την συνοικία που κατοικούν αλλά και το τι ψήφισαν στις τελευταίες δημοτικές αλλά και βουλευτικές εκλογές. Συμπερασματικά, φαίνεται ότι η δημοσκόπηση στα γενικά αλλά και στα ειδικά της σημεία καταδεικνύει τα εξής:

Η στατική εκτίμηση των δεδομένων (στην παρούσα χρονική στιγμή) δείχνει ισοπαλία Κωνσταντέλλου-Αποστολάτου, ενώ φανερά
έχει μείνει πολύ πίσω ο συνδυασμός Κάσδαγλη. Η  διαφορά των πρώτων δύο είναι εντός των ορίων του στατιστικού λάθους.
Η δυναμική εκτίμηση (προοπτική για τον χρόνο που απομένει), αν ληφθεί υπόψη ότι σε προηγούμενη δημοσκόπηση πριν 7 μήνες είχαμε σαφή και καθαρή    πρωτοπορία Αποστολάτου και αρκετά πίσω ισοπαλία Κωνσταντέλλου-Κάσδαγλη, δείχνει ότι "τρέχει" περισσότερο ο συνδυασμός Κωνσταντέλλου (αφού υπερδιπλασίασε τα ποσοστά του), κρατάει δυνάμεις ο συνδυασμός Αποστολάτου (αφού αύξησε μέν τα ποσοστά του αλλά κατά μικρό ποσοστό) ενώ τέλος ο συνδυασμός Κάσδαγλη εμφανίζεται να χάνει δυνάμεις.

Εκτός όμως από τα εκλογικά συμπεράσματα της έρευνας, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των δημοτών της Βούλας σχετικά με την ποιότητα ζωής στην πόλη και το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής.
Ειδικότερα, στην ερώτηση «Πόσο ικανοποιημένος/η είστε από την πόλη σας, την καθημερινή ζωή και την ποιότητα ζωής που σας προσφέρει;» οι απαντήσεις ήταν:
Πολύ    8,5
Αρκετά    37,9
Μέτρια    38,3
Λίγο    2,9
Καθόλου    12,3
Η εικόνα αυτή δείχνει ότι οι κάτοικοι του Δήμου Βούλας, σε ποσοστό που αγγίζει το 85% έχουν μέτρια έως καλή εικόνα για την πόλη τους. Στη συνέχεια ιδιαίτερα ικανοποιητικά ήταν και τα αποτελέσματα της ερώτησης σχετικά με το έργο του απερχόμενου Δημάρχου, κ. Γιώργου Μάντεση, αφού μετά από 11 χρόνια διοίκησης, μόλις το 25% των συμπολιτών του έχουν αρνητική γνώμη για το έργο του.

Τέλος, οι δημότες Βούλας ρωτήθηκαν για δύο βασικά θέματα της πόλης που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες, την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο, αλλά και τις χρήσεις γης στους κεντρικούς οδικούς άξονες. Και στις δύο περιπτώσεις, τα συμπεράσματα ήταν σαφή, και αντίθετα με όσα ήθελαν να πιστέψουν κάποιοι (λίγοι όπως αποδεικνύεται) συμπολίτες μας. Για την ελεγχόμενη στάθμευση αρνητική γνώμη έχει μόλις το 19% των ερωτηθέντων, ενώ στις κεντρικούς οδικούς άξονες, (Λ. Βουλιαγμένης, Λ. Βάρης, Παραλιακή), σχεδόν το 60% επιθυμεί να επιτραπεί κάποια εμπορική χρήση, (23,1% εμπορικά κέντρα, 26,7% κατοικίες και γραφεία και 8,8% μόνο γραφεία) ενώ μόνο 23,1% επιθυμεί μόνο κατοικίες σ1 αυτούς τους δρόμους. Ο κ. Κωνσταντέλλος εξέφρασε την ικανοποίηση του σχετικά με τα πολιτικά συμπεράσματα της έρευνας φύ οι προβλέψεις γι το συνδιασμό του είναι ιδιαίτερα ευίωνες. Παράλληλα όμως ζήτησε από όλους τους συνεργάτες του να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά και να μην επναπαυτούν σε οποιοδήποτε θετικό απτέλεσμα δημσκόπησης.