Please wait while JT SlideShow is loading images...
Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace
Αυγουστος 2017
Κ Δ T Τ Π Π Σ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Facebook Twitter Youtube

Newsletter

Ονομα:
Email:

Share/Save/Bookmark
04/02/2011 
Δελτίο Τύπου

Ανοιχτή Επιστολή του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου προς τους κατοίκους Πανοράματος


Αγαπητοί συμπολίτες – κάτοικοι Πανοράματος,

Με έκπληξη διάβασα στον τοπικό τύπο δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Σωματείου «Πανόραμα Βούλας» μετά από έκτακτη σύγκλισή του, πήρε ομόφωνη απόφαση να μου ζητήσει εξηγήσεις για μια σειρά από θέματα που ανέφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ έχω λάβει κανένα έγγραφο από το Δ.Σ. του συλλόγου, και η απάντησή μου αυτή προκύπτει αποκλειστικά από την ενημέρωση που έλαβα από τον τοπικό τύπο. Σε ότι αφορά τις δηλώσεις μου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα:

 -


 
 Με τη λέξη «χαβούζα», και μάλιστα με τη διευκρίνιση ότι εννοώ οικονομική χαβούζα, εννοείται ότι δεν έχω διάθεση να θίξω τους συμπολίτες μου που διαμένουν στο Πανόραμα, τους οποίους τιμώ και σέβομαι, ούτε βεβαίως και την περιοχή τους. Παραπέμπω τον κ. Αγγελιδάκη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου στα λεξικά να διαπιστώσουν από μόνοι τους ότι η λέξη είναι λιγότερο προσβλητική από τις εκφράσεις «ντροπή της Βούλας» όπως χαρακτήρισε ο κ. Νιττερόπουλος το Πανόραμα, ή «τσιμεντούπολη» όπως χαρακτήρισε την περιοχή ο Δήμαρχος. Αναρωιέμαι λοιπόν γιατί μόνο η δική μου δήλωση ενόχλησε τον κ. Αγγελιδάκη και την παρέα του; Μήπως επειδή προήλθε από την αντιπολίτευση του Δημάρχου που με τόσο ζήλο στήριξε προεκλογικά και που, ως Πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου μάλιστα προλόγισε στην κεντρική του προεκλογική ομιλία, γεγονός πρωτοφανές στα εκλογικά χρονικά της πόλης μας;
 -


 Το ύψος των προϋπολογισμών του Δήμου, και των Τεχνικών Προγραμμάτων, τα τελευταία είκοσι χρόνια, καθώς και αναλυτικά τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, είναι στη διάθεση του κάθε πολίτη, και σε κάθε περίπτωση ήταν στη διάθεση των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου, πριν από την έκτακτή σύγκλιση τους.
 - Θα ήθελα όμως να αναφέρω ενδεικτικά ότι: Τη δωδεκαετία 1999 – 2010, το συνολικό ύψος του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Βούλας από επιχορηγήσεις Ελληνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και από ίδιους πόρους έφτασε στο ύψος των περίπου 31 εκ. ευρώ. Από αυτό, στο ανατολικό, ορεινό Πανόραμα διατέθηκαν περίπου τα 16 εκ., και αναφέρω ενδεικτικά τα κυριότερα έργα: - Ανακατασκευή οδού Θεμιστοκλέους, 2,9 εκ Ευρώ (50% από το πρόγραμμα «Θησέας και 50% από ίδιους πόρους και ΣΑΤΑ) - Κατασκευή έργων υποδομής περιοχής Πανοράματος (ομάδα Α - 2002) τα οποία περιλάμβαναν οδοποιία και τοιχεία αντιστηρίξεως (όχι αποχέτευση), ύψους 2,8 εκ. ευρώ. - Ολοκλήρωση κατασκευής έργων υποδομής (2006) της περιοχής Πανοράματος τα οποία περιλάμβαναν οδοποιία, αντιπλυμμυρικές παρεμβάσεις και κράσπεδα κλπ (όχι αποχέτευση), ύψους 2,4 εκ. ευρώ Ανακατασκευή οδών Κόδρου και Θεσσαλίας και αντιπλημμυρική προστασία περιοχής ύψους 650.000 ευρώ.
 -


Αναλυτική κατάσταση του συνόλου των πολλών ακόμα έργων της περιοχής που έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια στην περιοχή Πανοράματος είναι φαντάζομαι στη διάθεση του κ. Αγγελιδάκη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, ή σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να απευθυνθεί σε εμένα προσωπικά να τον ενημερώσω για αυτά και να του δώσω και τα σχετικά έγγραφα.

Η περιοχή του Πανοράματος, από τις ομορφότερες περιοχές του νέου Δήμου (και όχι βέβαια επειδή έχει θέα τη Βουλιαγμένη(!!!) όπως δημόσια δήλωσε ο νυν Δήμαρχος κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου), έχει ιδιαίτερες δυσκολίες που προκύπτουν από το επικλινές του εδάφους, γεγονός που καθιστά όλα τα τεχνικά έργα στην περιοχή εξαιρετικά δύσκολα και ακριβά. Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σ΄ αυτή την ιδιαιτερότητα και μόνο, και δεν φαντάστηκα ποτέ ότι κάποιοι θα προσπαθούσαν μέσα από αυτή την δημόσια τοποθέτηση μου να ασκήσουν φθηνή πολιτική, αισθανόμενοι προφανώς ότι πωλούν εκδούλευση στη Δημοτική Αρχή.

Η σημερινή απάντηση λοιπόν αφορά αποκλειστικά τους συμπολίτες μου Πανοραμίτες, που πιθανόν να ένιωσαν θιγμένοι από την παραπληροφόρηση που δέχτηκαν και όχι τον κ. Αγγελιδάκη και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου του, τους οποίος όπως και τις μεθόδους που μετέρχονται τους παραδίνω στην κρίση των ανθρώπων που εκπροσωπούν.

*Χαβούζα (λεξικό Τριανταφυλίδη) προέρχεται από την τουρκική λέξη havouz που σημαίνει μικρή τεχνιτή λίμνη με θολό στάσιμο νερό απροσδιορίστου βάθους.

 

Το Γραφείο Τύπου