Please wait while JT SlideShow is loading images...
Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace
Αυγουστος 2017
Κ Δ T Τ Π Π Σ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Facebook Twitter Youtube

Newsletter

Ονομα:
Email:

Share/Save/Bookmark

glyfadaweb.gr

2012/05/25

Μετά από επανειλημμένες προτροπές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση από το Δήμο των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων των καταστημάτων λόγω της οικονομικής κρίσης, η Δημοτική Αρχή συμμορφώθηκε, και πρότεινε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μείωση 40% για τα καταστήματα της Βουλιαγμένης, και περίπου 5% για τα καταστήματα της Βάρης και της Βούλας.

Η πρόταση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Πανά για πρόχειρη και ψηφοθηρική αντιμετώπιση του θέματος αφού για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή έδειξε ότι λειτουργεί χωρίς πρόγραμμα, χωρίς οικονομικά και εμπορικά κριτήρια, αγνοώντας ακόμα και τα βασικά οικονομικά δεδομένα που μια τέτοια απόφαση προϋποθέτει. Πρότεινε μέτρα χωρίς λογική και επαρκή αιτιολόγηση δημιουργώντας την εντύπωση ότι επιθυμούσε να εξυπηρετήσει εκλογικές σκοπιμότητες και όχι να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και απαιτεί ειδικούς χειρισμούς.  

Περισσότερα...

Share/Save/Bookmark

odaimwn.blogspot.gr

2011/07/01

Η Λίμνη έχει ρύπους στα νερά της. Είχε κάνει σοβαρή καταγγελία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γρ. Κωνσταντέλλος με δείγματα από το ΠΑΚΟΕ και ζητούσε από το Δήμαρχο να πάρει μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες.
Ο Δήμαρχος αντέτεινε ότι δεν αποδέχεται τα νούμερα του ΠΑΚΟΕ. Έτσι ο Γρ. Κωνσταντέλλος προχώρησε σε μετρήσεις
από άλλη αξιόπιστη εταιρεία, οι οποίες έδειξαν τα ίδια αποτελέσματα, τα οποία μας κοινοποίησε, όπως και του Δημάρχου.
Ο Δήμαρχος, αντί να προχωρήσει σε μια σοβαρή κίνηση μετρήσεως της ρύπανσης της λίμνης, εξέδωσε μία ανακοίνωση (δεν γνωρίζουμε πού), πάντως στον τοπικό τύπο δεν την είδαμε.

Περισσότερα...

Share/Save/Bookmark

aixmi-efimerida.blogspot.gr

2011/02/28

Μαθήματα δημοκρατίας από τον κο Κασιδόκωστα

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έπεσαν επί τέλους οι μάσκες. Ο νέος Δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αποκάλυψε επί τέλος τον πραγματικό του εαυτό και χωρίς καμία αναστολή θεώρησε σκόπιμο ότι η εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης στο υπό ίδρυση Ν.Π.Δ.Δ. (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδικής Αγωγής) του νέου Δήμου πρέπει να είναι 2 άτομα(!!!) στο 15μελές συμβούλιο.

Χωρίς ίχνος δημοκρατικότητας και σεβασμού προς το εκλογικό αποτέλεσμα, επέβαλε στους συμβούλους του να αποδεχτούν (κάποιοι από αυτούς άφωνοι και άλαλοι) ότι το 60% των δημοτών που δεν τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών πρέπει να εκπροσωπούνται με τα 2/15 και το 40% που τον ψήφισαν με τα 12/15.

Λυπούμαστε βαθύτατα κε Δήμαρχε. Σας ξέραμε, αλλά πιστεύαμε ότι στον νέο μεγάλο Δήμο η συμπεριφορά σας θα ήταν διαφορετική από το παρελθόν, περιμέναμε να σεβαστείτε τη βούληση των πολιτών αλλά και την φιλοσοφία του νόμου Καλλικράτη, που υποδεικνύει μια αναλογία 9 – 6. Παρά τις εκκλήσεις σύσσωμης της μειοψηφίας αδιαφορήσατε και με περισσό θράσος προχωρήσατε σε στελέχωση του Ν.Π.Δ.Δ τακτοποιώντας συγχρόνως τα αρκετά ρουσφέτια σας.

Περισσότερα...

Share/Save/Bookmark

ntavos.gr

2011/01/30

Στις 22 Φεβρουαρίου 2010 οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες της Ελλάδας, η Aegean Airlines και η Οlympic Air δήλωσαν την πρόθεσή τους για συγχώνευση με σκοπό τη δημιουργία "Εθνικού πρωταθλητή" στις αερομεταφορές. Θα επρόκειτο για τη μεγαλύτερη, σε οικονομικά μεγέθη, συγχώνευση όλων των εποχών στην Ελλάδα. Δύο επιχειρηματικοί κολοσσοί εκπροσωπούμενοι από τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Θεόδωρο Βασιλάκη προσπάθησαν να πείσουν την ελληνική αγορά και κατ' επέκταση την ελληνική κοινή γνώμη ότι η συγχώνευση αυτή θα λειτουργούσε προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή. Τι απέμενε για να πραγματοποιηθεί το μεγάλο deal; Η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταγωνισμού την οποία έγκριση και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη θεωρούσαν δεδομένη!
Έλα όμως που "σφήνα" στη συγχώνευση μπήκε η Ε.Χ.Π.Α (Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας) με επικεφαλής και εκπρόσωπο τον Πρόεδρό της, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Η ομάδα αυτή των πιλότων, έχοντας εξειδικευμένη γνώση πάνω στο θέμα, αλλά λειτουργώνταςως καταναλωτές και όχι ως εργαζόμενοι αποφάσισαν να θέσουν τις εύλογες αντιρρήσεις τους ενώπιον της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, ως είχαν δικαίωμα (εντός 10 ημερών από την 1η Ιουλίου 2010 οπότε και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η πρόθεση των δύο μερών για συγχώνευση).

Περισσότερα...

Share/Save/Bookmark

p>tvxs.gr

 

2010/11/01

Την δέσμευσή του για υλοποίηση του Γραφείου Προστασίας Δημότη ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, επικεφαλής του συνδυασμού Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη «Πόλεις για να Ζεις». Μάλιστα, δεσμεύεται ότι θα λειτουργήσει στις πρώτες κιόλας 50 ημέρες της νέας Δημαρχίας και στόχος είναι να προστατευθούν οι δημότες από την «τραπεζική αυθαιρεσία».

Share/Save/Bookmark

stifora.gr

2010/10/27

Μετά τις συντονισμένες επιθέσεις που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες ημέρες ο συνδυασμός μας κι εγώ προσωπικά γίναμε στόχοι συνδυασμένων επιθέσεων από συνυποψηφίους μου. Προσωπικά τους κατανοώ απόλυτα γιατί αυτοί, όπως κι εγώ, έχουμε συναίσθηση της εξέλιξης που έχει λάβει ο προεκλογικός αγώνας στην περιοχή μας. Εξηγήσιμες, λοιπόν, οι επιθέσεις, όπως και η ετερόκλητη προέλευσή τους.

Φυσικά θα απαντήσω όχι προσωπικά σε καθέναν, αλλά επί της ουσίας στα ουσιαστικά ζητήματα που έχουν εγερθεί, ώστε να αποκαλυφθεί ποιοι εργαζόμαστε για το μέλλον αυτού του τόπου και ποιοι έχουν παραμείνει ανεπίστρεπτα στο παρελθόν, ποιοι γνωρίζουν τα ζητήματα της πόλης και ποιοι καμώνονται ότι δήθεν τα ξέρουν:

1) Για τη διάνοιξη της Β. Παύλου, απαντώ ότι στο πρόγραμμά μας έχουμε δεσμευτεί για την άμεση υλοποίηση της και έχουμε παρουσιάσει έως και την προμελέτη. Είναι όμως απορίας άξιο να ρωτά κάποιος που διοίκησε επί δέκα χρόνια το Δήμο μας, ανάπλασε την κεντρική πλατεία (και καλώς το έκανε!) αλλά… παρέλειψε να διανοίξει τη Β. Παύλου.

Περισσότερα...

Share/Save/Bookmark

Την επιθυμία του για ανάπτυξη ενός νέου ανοικτού μοντέλου αμεσοδημοκρατίας το οποίο θα εδράζεται στην τεχνολογική εξέλιξη, εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σε ειδική θεματική εκδήλωση για τεχνολογικούς και πολιτικούς bloggers: “Open Source Democracy” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Ιωνία» του Δήμου Βούλας.


Πρώτος έλαβε το λόγο ο οικονομολόγος, blogger αλλά και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη Πόλεις για να Ζεις», Φώτης Μπόμπολας, κάνοντας την εισαγωγή σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση ενός σύγχρονου μοντέλου Διακυβέρνησης που απαγκιστρώνεται από κατεστημένα ετών και παρωχημένες αντιλήψεις δεκαετιών.

Εν συνεχεία, στο βήμα ανέβηκε ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Βούλας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στις τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Δήμο καθιστώντας τον πρότυπο σε πολλούς τομείς προσφοράς δωρεάν υπηρεσιών προς δημότες, αλλά και εξοικονόμησης εργατοωρών για τους υπαλλήλους.

Έπειτα έθεσε τις βάσεις πάνω στις οποίες προτίθεται να διοικήσει το νέο διευρυμένο Δήμο των "3Β" χρησιμοποιώντας όχι το γνωστό δημαρχοκεντρικό μοντέλο, αλλά ένα νέο μοντέλο ανοικτής δημοκρατίας, βάσει του οποίου οι δημότες θα συμμετέχουν, θα κρίνουν, θα προτείνουν συνδιαμορφώνοντας την ατζέντα μαζί με τη δημοτική Αρχή. Πυλώνας όλων αυτών θα είναι το διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογικές ευκολίες με τις οποίες θα υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας δημότη-Δημάρχου.

Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο Γρ. Κωνσταντέλλος άκουσε τις τοποθετήσεις, τις προτάσεις και τα ερωτήματα των παρευρισκομένων αναφορικά με το μοντέλο της "Άμεσης Δημοκρατίας", αλλά και γενικότερα για τις προθέσεις και το πρόγραμμα που έχει για το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Παρακολουθήστε το βίντεο από την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που ανοίγει κυριολεκτικά νέους δρόμους στο μοντέλο διοίκησης ενός Δήμου:


http://dimarxe.gr/article.php?id=2382

Share/Save/Bookmark


Μεταξύ δύο κορυφαίων προσωπικοτήτων φαίνεται πως αμφιταλαντεύεται ο θώκος του «καλλικρατικού» Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Ο λόγος για το νυν Δήμαρχο Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κασιδόκωστα, αλλά και για τον πρώτη φορά υποψήφιο Δήμαρχο -αλλά πρώην Αντιδήμαρχο Βούλας- Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Πρόκειται για δύο ανθρώπους που το μόνο κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ των δύο είναι το όνομά τους.

Ο μεν Γρ. Κασιδόκωστας αποτελεί την πλέον αναγνωρίσιμη αυτοδιοικητική φιγούρα της περιοχής. Ωστόσο, το έργο που έχει επιτελέσει δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί «τιτάνιο» καθότι διαχειρίζεται εδώ και 24 χρόνια έναν "εύκολο" και εύπορο Δήμο που διακρίνεται για το φυσικό του κάλλος, χωρίς τα καθημερινά και συνηθισμένα προβλήματα άλλων περιοχών, αλλά και με πολλές ελλείψεις σε θέματα υποδομής. Στην αντίπερα όχθη, ο Γρ. Κωνσταντέλλος, είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα αλλά και εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση. Την τριετία 2007 - 2009 ως Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών στο Δήμο Βούλας πέτυχε με χρηστή διαχείριση σημαντικό έργο παρουσιάζοντας μάλιστα και τα τρία χρόνια πλεονασματικούς ισολογισμούς! Δικαίως λογίζεται ως ένας από τους πλέον δραστήριους και ενεργούς πολίτες στην περιοχή και η κινητικότητά του αυτή αποτελεί εγγύηση ώστε ο νέος διευρυμένος Δήμος να κάνει ένα βήμα μπροστά. Στα πηγαδάκια των αυτοδιοικητικών θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι δύο παραπάνω άνδρες να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο δεύτερο γύρο. Μάλιστα, αρκετοί μιλούν για τη μάχη των… Γρηγόρηδων. Μια μάχη μεταξύ δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων. Ενός καταξιωμένου πιλότου (Γρηγόρης Κωνσταντέλλος) με πλούσια συνδικαλιστική δράση παρά το νεαρό της ηλικίας του (έχει διατελέσει Μέλος, Ταμίας, Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (Ε.Χ.Π.Α.), θέση που κατέχει έως και σήμερα), κοντά σε όλα τα κοινωνικά στρώματα κι ενός επαγγελματία Δημάρχου (Γρηγόρης Κασιδόκωστας) που θα μπορούσε να είναι και πατέρας ηλικιακά του συνυποψηφίου του, γνωστός στο lifestyle στερέωμα μετά το γάμο του το 1982 με τη Μαριάννα Λάτση. Αν συμβεί μία σύγκρουση των δύο σε έναν ενδεχόμενο δεύτερο γύρο, ο υποψήφιος Γρηγόρης από τη Βούλα έχει σημαντικό αβαντάζ μιας και ο Δήμος του στον οποίο έχει μεγάλη δυναμική είναι πληθυσμιακά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της Βουλιαγμένης του έτερου Γρηγόρη. Κατά πάσα πιθανότητα το τοπικιστικό στοιχείο θα κρίνει αρκετούς νεοσύστατους Δήμους, αν και οι επιλογές του συνδυασμού του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους στη Βουλιαγμένη και τη Βάρη του δίνουν γερά πατήματα και σε αυτές τις πόλεις.

http://www.dimarxe.gr/article.php?id=2268

Περισσότερα Άρθρα...