Please wait while JT SlideShow is loading images...
Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace
Αυγουστος 2017
Κ Δ T Τ Π Π Σ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Facebook Twitter Youtube

Newsletter

Ονομα:
Email:

Share/Save/Bookmark
- ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΡΗΣ ΣΕ -
«ΣΤΑΔΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΓΛΑΤΖΗ»

 

Η Δημοτική παράταξη «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλεις για να Ζεις», στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 11/02/2013, δια του επικεφαλής της, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ζήτησε από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να τιμήσει την μνήμη του αείμνηστου πρώην Δημάρχου Βάρης, Κώστα Μπαγλατζή για το σημαντικό και πολύπλευρο έργο του στη Βάρη, μέρος του οποίου ήταν και η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Βάρης. Συγκεκριμένα ζήτησε να ονομαστεί το Στάδιο του Αθλητικού Κέντρου Βάρης σε «Στάδιο Δημάρχου Κώστα Μπαγλατζή».

Εκτός όμως από την ονομασία του γηπέδου, προτάθηκε να αναγραφούν σε περίοπτο σημείο στην είσοδο του Αθλητικού Κέντρου, τα ονόματα όλων εκείνων των οικογενειών οι οποίες προσέφεραν ατελώς τις περιουσίες τους προκειμένου να ανευρεθεί ο χώρος για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου.

Περισσότερα.....

Share/Save/Bookmark
- Προτάσσουμε το συμφέρον της πόλης – ψηφίζουμε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου -

 

Ο Συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για την αδυναμία της δημοτικής πλειοψηφίας να συμφωνήσει σε πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ήδη, στον αποδυναμωμένο υπηρεσιακό Δήμαρχο, που ευθύνεται κυρίως για τη διάλυση της Δημοτικής Αρχής λόγω της απολυταρχικής συμπεριφοράς του, έρχεται να προστεθεί και ένας αποδυναμωμένος υπηρεσιακός Πρόεδρος του Δ.Σ., που θα διοριστεί αναγκαστικά ως δοτός σύμφωνα με το Νόμο, αν αποτύχει η πλειοψηφία να ομονοήσει σε ένα πρόσωπο.

Όπως είναι γνωστό, ο Συνδυασμός μας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιχαίρει για την κατάρρευση του Συνδυασμού της πλειοψηφίας, γιατί αυτή έχει δραματικές επιπτώσεις σε βάρος του Δήμου και των Δημοτών. Γι΄ αυτό και, παραμερίζοντας μερικά τη θεσμική του υποχρέωση να ελέγχει και να κρίνει τη Δημοτική Αρχή, συμπαραστέκεται όπως μπορεί στην επίλυση των θεμάτων, αναπληρώνοντας τα κενά της πλειοψηφίας. Η παρουσία μας στο Δήμο είναι διαρκώς υπεύθυνη και εποικοδομητική και, αντί της στείρας αντιπολίτευσης, έχουμε υπερψηφίσει τα 2/3 των θεμάτων στο Δ.Σ., με αποκορύφωμα τη σύνταξη και βεβαίως την υπερψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το έτος 2013, το οποίο ήταν εξ’ ολοκλήρου πόνημα συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Περισσότερα.....

Share/Save/Bookmark
- Δελτίο Τύπου -

 

Μετά από δύο μαραθώνιες συνεδριάσεις, και συνολικά έξι άκαρπες ψηφοφορίες, η πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου απέτυχε να αναδείξει νέο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου όπως προβλέπει ο νόμος, αναδεικνύοντας έτσι το μέγεθος της βαθιάς ρήξης που υπάρχει μεταξύ των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της.

Δυστυχώς για την πόλη μας, ο επικεφαλής του συνδυασμού, κ. Σπύρος Πανάς, αλλά και το σύνολο των μελών του απέδειξαν ότι δεν είναι σε θέση να παραμερίσουν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ακόμα και όταν αφορά ένα κορυφαίο θεσμικό θέμα του Δήμου.

Η παράταξη μας, από την πρώτη στιγμή, επέλεξε ομόφωνα να μην στηρίξει τις επιλογές της πλειοψηφίας, όποιες και να ήταν αυτές, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν την αγανάκτηση μας για τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στο Δήμο μας γενικότερα.

Περισσότερα.....

Share/Save/Bookmark
- Τον Αριστείδη Μακροδημήτρη βράβευσε ο Γρηγόρης Κωνταντέλλος -

 

Για της επιτυχίες του το προηγούμενο καλοκαίρι τιμήθηκε ο Έλληνας Κολυμβητής Παραολυμπιονίκης των τριών μεταλλίων – ένα αργυρό και δύο χάλκινα – Αριστείδης Μακροδημήτρης  από τη διοίκηση γνωστού αθλητικού κέντρου στο Κορωπί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργανώθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του κέντρου.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε στον νεαρό αθλητή ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος μετά τη βράβευση δήλωσε: «Η απονομή μια τιμητικής πλακέτας σε έναν αθλητή όπως είναι ο Αριστείδης, αποτελεί για εμένα μια ξεχωριστή τιμή. Μόνο όταν κατανοήσουμε το μέγεθος της προσπάθειας που έχει καταβάλει ο ίδιος αλλά και η οικογένεια του, και τη σημασία της επιτυχίας του, μπορούμε να καταλάβουμε τις αληθινές αξίες της καθημερινότητας.

Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση του Aquadome για την πρωτοβουλία της, και να ευχυθώ στον Αριστείδη πάντα να έχει ανάλογες επιτυχίες»

Μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων σειρά πήραν τα νεαρά κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης της Αργυρούπολης, οι οποίες παρουσίασαν ένα πολύ εντυπωσιακό πρόγραμμα, ενδεικτικό της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία  χρόνια στα σύλλογο του ΑΝΟΑ.

Σε παρόμοιους ρυθμούς κινήθηκε και το υπόλοιπο της εκδήλωσης, καθώς πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιοι αγώνες των Ακαδημιών με τα νεαρά παιδιά να εισπράττουν αρκετές φορές το ζεστό χειροκρότημα του κοινού ως ανταμοιβή των προσπάθειών τους.

Από το Γραφείο Τύπου

Share/Save/Bookmark
- Μετά την υιοθέτηση όλων των προτάσεων μας, υπερψηφίσαμε το
Επιχειρησιακό και Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου -

Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων μας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την απόφαση της παράταξής μας να υπερψηφίσει το Επιχειρησιακό και το Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο κατατέθηκε από την Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως είναι ήδη γνωστό η Δημοτική Αρχή κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Σεπτέμβριο την πρότασή της για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2013 καθώς επίσης την πρότασή της για την Α΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι ανωτέρω προτάσεις καταψηφίστηκαν από την συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από παρότρυνση της Παράταξής μας, αφού κρίθηκαν ανεπαρκής πρόχειρες αποσπασματικές και ατεκμηρίωτες.

Περισσότερα.....

Share/Save/Bookmark
- Προτάσεις για τον Καλλικράτη 2 κατέθεσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
στην επιτροπή θεσμών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής -

Προτάσεις για την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης των δήμων στα προγράμματα ΕΣΠΑ κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, (ΠΕΔΑ).

Στην τοποθέτησή του για μια σειρά από θέματα, ο κ. Κωνσταντέλλος επισήμανε την ανάγκη να ρυθμιστεί νομοθετικά η σημερινή χρονοβόρα διαδικασία ένταξης των δήμων σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να μπορούν με συντομότερες, πλην όμως εξίσου διαφανείς ενέργειες οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να διεκδικούν κονδύλια για έργα αφού, όπως τόνισε, τα επόμενα χρόνια αυτά θα είναι και οι βασική πηγή εσόδων των δήμων.

Η επιτροπή, στην οποία συμμετέχει ο κ. Κωνσταντέλλος ως εκλεγμένο μέλος, συνεδρίασε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου να συζητήσει προτάσεις προς το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με τη σύνταξη νέου νομοσχεδίου για την τοπική αυτοδιοίκηση, του «Καλλικράτη 2». Μεταξύ των θεμάτων που αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση, εκτός από την επίσπευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, ήταν και η εν γένει δυσλειτουργία του Καλλικράτη, και οι πολλές ασάφειες που υπάρχουν στο σημερινό νομοσχέδιο με αποτέλεσμα οι περισσότερες διατάξεις του να μην μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς ερμηνευτικές εγκυκλίους. Η πρόταση της επιτροπής για αυτό το θέμα ήταν να συσταθεί μια ομάδα εργασίας της ΠΕΔΑ, η οποία θα έχει και την ευθύνη ελέγχου του νέου νομοσχεδίου προκειμένου να διασφαλίσει ότι είναι σαφής, και άμεσα εφαρμόσιμες οι διατάξεις.

Περισσότερα.....

Περισσότερα Άρθρα...