Please wait while JT SlideShow is loading images...
Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας ΒουλιαγμένηςΓρ. Κωνσταντέλλος Υπ. Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace12/01/2014 Εκδήλωση στο Divani Apollon Palace
Αυγουστος 2017
Κ Δ T Τ Π Π Σ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Facebook Twitter Youtube

Newsletter

Ονομα:
Email:

Share/Save/Bookmark

- Ανακοίνωση- 
Η πολιτεία και μόνο, αρμόδια να ερμηνεύσει το νόμο «Καλλικράτη»

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε να εκφράζονται δημόσια απόψεις σχετικά με την απουσία του Δημάρχου, τη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί σχετικά με την παραμονή ή την αντικατάσταση του και εν γένη με την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο .

Όλοι μας μέχρι σήμερα σεβαστήκαμε τον άνθρωπο Γρηγόρη Κασιδόκωστα και από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ίδιο και στην οικογένεια του, μαζί με τις ευχές μας για μια ταχεία ανάρρωση.

Θεωρούμε ωστόσο αδιανόητο να μην έχει βγει έστω ένα, πλήρες και διαφωτιστικό, επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν από τους θεράποντες ιατρούς του Δημάρχου, το οποίο να ενημερώνει τους πολίτες για την πλήρη κατάσταση της υγείας του πρώτου πολίτη του Δήμου, αλλά και για την προοπτική και την εξέλιξης της.

Με σεβασμό προς τους θεσμούς, τους πολίτες του Δήμου αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο, αρνούμαστε να εμπλακούμε στη αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας σχετικά με το θέμα της πιθανής αντικατάστασής του, που έχει ως πρώτα της θύματα την εύρυθμη λειτουργία και την εικόνα του Δήμου.

Πεποίθηση μας είναι ότι ο μόνος θεσμικός παράγοντας που μπορεί να τοποθετηθεί ασφαλώς επί του θέματος, είναι ο ίδιος ο νομοθέτης μέσω των εκτελεστικών του οργάνων και εν προκειμένω το Υπουργείο Εσωτερικών. Το θέμα είναι μείζον και για αυτό το λόγο δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε καμία γνωμοδότηση μεγάλου ή μικρού «ιδιωτικού» δικηγορικού γραφείου.

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να υποβάλει άμεσα, αύριο το πρωί κατά το δυνατόν, επίσημο ερώτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, σχετικά με την ερμηνεία του σχετικού νόμου και ειδικότερα το τι προβλέπεται στην περίπτωση παρατεταμένης απουσίας του Δημάρχου λόγω ασθένειας και αν και σε ποιά περίπτωση προβλέπεται διαδικασία αντικατάστασής του. Παράλληλα θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει άμεση απάντηση από ένα ή περισσότερα από τα προαναφερόμενα θεσμικά όργανα της πολιτείας, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος του Δήμου, και να εξασφαλιστεί ότι όλα τα όργανα του λειτουργούν σύννομα.

Εκφράζοντας την αγωνία μας για την εύρυθμη και κυρίως σύννομη λειτουργία του Δήμου μας και των αποφάσεων των οργάνων του, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να γνωρίσουμε εάν ο Δήμος μας λειτουργεί νόμιμα και εάν οι αποφάσεις των οργάνων του είναι νομικά ισχυρές και εάν όχι, τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να επανέλθουμε στη νομιμότητα. Και την απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί και πρέπει να μας την δώσει άμεσα καθαρά και χωρίς υπεκφυγές και σκοπιμότητες θεσμικός κρατικός φορέας και μόνο.

 

Από το Γραφείο Τύπου 

 

Share/Save/Bookmark

- Δελτίο Τύπου - 

« Η Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι απλές, αλλά συλλογικές δράσεις προς μια κοινή κατεύθυνση μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε τοπικό επίπεδο. Μία φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά, όπως η κίνηση με τα πόδια ή ποδήλατο συμβάλλει στη μείωση του κόστους μετακίνησης, στη βελτίωση της υγείας μας αλλά και στην αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, για τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, ενώ συνέχισε:

«Με λύπη διαπιστώσαμε ότι η Δημοτική Αρχή αγνόησε παντελώς τη σημασία της σημερινής ημέρας και δεν κατόρθωσε να οργανώσει καμία απολύτως δράση, όπως γίνεται σε χιλιάδες πόλεις ανά την Ευρώπη. Ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε σε θέση να συμμετέχουμε και εμείς, ως Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε μια τόσο σημαντική ημέρα, οργανώνοντας τουλάχιστον κάποια πεζοπορία ή ποδηλατοδρομία που θα αναδείξει τη σημασία των μετακινήσεων χωρίς αυτοκίνητο».

Από το Γραφείο Τύπου 

 

Share/Save/Bookmark

- Δελτίο Τύπου - 

Μετά την εισαγωγή του Δημάρχου στο νοσοκομείο την περασμένη Πέμπτη και την περιπέτεια της υγείας του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τόσο εγώ προσωπικά όσο και το σύνολο των συνεργατών της παράταξης «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλεις για να Ζεις», θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο Δήμαρχο και στην οικογένεια του σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες .

Έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα ανταπεξέλθει με τη γνωστή του μαχητικότητα και σ’ αυτή την περιπέτεια.

Ευχόμαστε ολόψυχα για την πλήρη και γρήγορη ανάρρωση τουΓρηγόρη Κασιδόκωστα προκειμένου να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του στο Δήμο

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης».

 

 

Από το Γραφείο Τύπου 

 

Share/Save/Bookmark

- Δελτίο Τύπου - 

Τα προσωπεία έπεσαν

Χωρίς ουσία και στερούμενη της οποιασδήποτε σοβαρής επιχειρηματολογίας, επιβλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (26/7) χάριν της παραταξιακής πειθαρχίας, η επικίνδυνη και ισοπεδωτική άποψη του Δημάρχου στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Ο Δήμαρχος, προσπαθώντας να υποστηρίξει την άποψη που έχει εκφράσει εδώ και εβδομάδες σχετικά με τη διαχείριση των αθλητικών χώρων του Δήμου, ανέπτυξε μια επιχειρηματολογία περί δήθεν ασφάλειας των αθλουμένων και νομιμότητας η οποία δεν βασιζόταν πουθενά. Στην ατυχή προσπάθειά του αυτή που έπεσε βέβαια στο κενό εμφάνισε τελευταία στιγμή, σαν άλλος ζογκλέρ τσίρκου που βγάζει το κουνέλι από το καπέλο, υπόδειγμα λειτουργίας Νομικού Προσώπου αθλητικών εγκαταστάσεων του 2001 που είχε δημοσιευτεί ως οδηγός σε ΦΕΚ, και το παρουσίασε ως Το Νόμο περί αθλητικών εγκαταστάσεων. Παρουσίασε δηλαδή ένα τίποτα κα προσπάθησε να πείσει με αυτό !!!!!

Ο Δήμαρχος μετουσίωσε ουσιαστικά σε Νόμο την ακραία άποψή του επί του θέματος, αναγκάζοντας παράλληλα το σύνολο των παρευρισκόμενων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του να τον στηρίξουν. Αρκετοί εξ αυτών μάλιστα διαβεβαίωναν τους ανθρώπους των συλλόγων μέχρι και λίγες ώρες πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι θα αντισταθούν στην λάθος πολιτική του Δημάρχου και επικεφαλής τους και θα υποστηρίξουν τον συλλογικό αθλητισμό της περιοχής. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις όμως...

Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν να καταψηφιστεί από την παράταξη του κ. Κασιδόκωστα η μετριοπαθής και καλής προαίρεσης πρόταση της Μειοψηφίας που κατατέθηκε με σκοπό να βρεθεί λύση και να εκτονωθεί η κρίση και διατήρησε τη διαχείριση των αθλητικών χώρων του Δήμου στο υπό συγκρότηση Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής, σε ένα όργανο δηλαδή το οποίο σε σύνολο 15 μελών, οι 12 προέρχονται από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ένας εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και μόλις 2 προέρχονται από την μειοψηφία (τι δημοκρατική ευαισθησία, το 58% της πόλης βάσει του εκλογικού αποτελέσματος των τελευταίων εκλογών να εκπροσωπείται με 13% στο νέο Νομικό πρόσωπο (!!!). Παράλληλα, από τους 12 εκπροσώπους της πλειοψηφίας, μόνο ένας (!!!) προέρχεται από τη Βούλα και οι άλλοι 11 από τη Βάρη (3) και τη Βουλιαγμένη (8).

Η απόφαση αυτή δυστυχώς, στηριζόμενη μόνο στην επιβολή της παραταξιακής πειθαρχίας του συνδυασμού του κ. Κασιδόκωστα, αφ’ ενός θέτει επ΄ αόριστον σε ομηρία τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας αφ’ εταίρου προσπαθεί να τους χειραγωγήσει και να οδηγεί όσους εξ αυτών δεν υποκύψουν σε ασφυξία και τέλος σε αφανισμό.

Καταγγέλλουμε αυτές τις πρωτόγνωρες τακτικές και μεθοδεύσεις και καλούμε ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή τον κ. Κασιδόκωστα και τους Δημοτικούς του Συμβούλους να αναθεωρήσουν την ακραία τους στάση, άλλως πως τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών για τα ολέθρια αποτελέσματα των πολιτικών τους στον αθλητισμό και την νεολαία.

 

Από το Γραφείο Τύπου 

 

Share/Save/Bookmark

- Δελτίο Τύπου - 

Ψεύδεται και παραπλανά την κοινή γνώμη για το νερό την Λίμνης ο Κασιδόκωστας.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή του Antenna (14/7) δήλωσε κατηγορηματικά ότι η μόνη επίσημη και αρμόδια υπηρεσία για τον έλεγχο της καθαρότητας των υδάτων της Λίμνης είναι το ΙΓΜΕ και ότι η μέτρηση που η υπηρεσία αυτή έκανε τον περασμένο Μάιο, έδειξε ότι τα νερά την Λίμνης είναι πεντακάθαρα. «Οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ και των άλλων φορέων, που δείχνουν ότι τα νερά της Λίμνης είναι μολυσμένα, είναι μετρήσεις της … πλάκας» , δήλωσε με έμφαση και σαρκασμό, ο δήμαρχος.

Όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

1) Μέτρηση του ΙΓΜΕ για τη Λίμνη δεν υπάρχει. Η τελευταία μέτρησή του στη Λίμνη, όπως μας διαβεβαίωσε το ΙΓΜΕ, έγινε πριν από αρκετά χρόνια! Επίσης, το ΙΓΜΕ δηλώνει ότι δεν έχει καμία επίσημη αρμοδιότητα ελέγχου των υδάτων κολύμβησης.

2) Οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ και της Ecosystem Hellas, από τον Αύγουστο του 2008 έως πρόσφατα, έδειξαν ότι τα νερά της Λίμνης είναι, λίαν επικινδύνως, μολυσμένα για την υγεία των λουομένων.

Περισσότερα....

Share/Save/Bookmark

- Δελτίο Τύπου - 

Μέσω μιας ανακοίνωσης μόλις 56 λέξεων, προσπαθεί ο Δήμαρχος να «θολώσει» τα ήδη μολυσμένα νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης, ισχυριζόμενος χωρίς καμία απολύτως απόδειξη ότι είναι καθαρά και κατάλληλα για κολύμβηση.

Η ανακοίνωση αναφέρει αορίστως, ότι κατόπιν δειγματοληψίας που γίνεται (!!!) από κρατικές υπηρεσίες (!!!), υφίσταται πλήρης καθαρότητα.

Αν όμως ισχύει κάτι τέτοιο, θα περίμενε κανείς να μας αναφέρει ο Δήμαρχος πότε έγινε η εν λόγω δειγματοληψία, από ποια «κρατική υπηρεσία» και ποια ακριβώς ήταν τα ευρήματα. Ή ακόμα καλύτερα, να δώσει την έκθεση στη δημοσιότητα, όπως ακριβώς έπραξε η παράταξή μας, προς ενημέρωση των πολιτών.

Η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, που αφορά την υγεία χιλιάδων λουομένων, είναι τουλάχιστον ύποπτη, και δείχνει το μέγεθος της προχειρότητας και της επιπολαιότητας με την οποία αντιμετωπίζει καίρια ζητήματα του Δήμου. Η μεθοδολογία αυτή του κ. Κασιδόκωστα, αποτελεί σεμινάριο πολιτικού σαλτιμπαγκισμού και θα μας βρίσκει πάντα απέναντι.

Με Τιμή
Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

 

Από το Γραφείο Τύπου 

 

Περισσότερα Άρθρα...