ΚΑΛΥΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Αντιπτέραρχος (ε.α.) Ηλεκτρονικός Μηχανικός

Τηλ. 6983-504547
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Ιωάννης Καλύβας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959, είναι παντρεμένος με την Ελευθερία Ευγενίδου και από το 2001 κατοικούν στο Κόρμπι της Βάρης.
Eχουν δύο υιούς, τον Αχιλλέα, μεταπτυχιακό φοιτητή Computer Animation στο KENT University και τον Γιώργο, φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1978 εισήχθη στο Τμήμα Μηχανικών Αεροπορίας (ΣΜΑ) της Σχολής Ικάρων και απεφοίτησε το 1982 ως Μηχανικός Ηλεκτρονικών.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας, της Σχολής Αναλυτών Προγραμματιστών Η/Υ, του σχολείου Προηγμένων Ψηφιακών Επικοινωνιακών Συστημάτων του Write Patterson Ohio USA, του σχολείου Προηγμένης Υποστήριξης και Διακρίβωσης Ηλεκτρονικών του Denver Colorado USA, του μεταπτυχιακού προγράμματος «Project Management» του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως προϊστάμενος μηχανικός σε μονάδες της ΠΑ, διευθυντής μελετών και παραγωγής του Εργοστασίου ΤΗ Μέσων της ΠΑ, τεχνικός σύμβουλος ηλεκτρονικών συστημάτων των μαχητικών αεροσκαφών F-16, Mirage 2000-5. Έχει επιτυχή πολυετή επιτελική και διοικητική εμπειρία σε θέσεις υψηλής ευθύνης όπως του Διοικητή στην μονάδα της ΠΑ, 128 ΣΕΤΗ όπου ίδρυσε το πρώτο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΠΑ στο Καβούρι. Έχει εκπαιδευτική εμπειρία ως εξωτερικός καθηγητής στη ΣΙ και τη ΣΤΥΑ. Επίσης διετέλεσε για τρία χρόνια Εθνικός Αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ.
Μετά από 35 χρόνια, ολοκλήρωσε την σταδιοδρομία του στην ΠΑ το 2013, με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου και φέρει το τίτλο του Επίτιμου Αν. Γενικού Διευθυντή.
Σήμερα ασχολείται με τις δυνατότητες αξιοποίησης των ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων της ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020, με έμφαση σε προγράμματα σχετικά με το περιβάλλον και την ασφάλεια.