ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Επιχειρηματίας

Τηλ. 6932-523607
email: p

Γεννήθηκε στην Αράχωβα Αρκαδίας κοντά στην ιστορική Δημητσάνα το 1956. Υπηρέτησε τη θητεία του στο Υγειονομικό ως Υπαξιωματικός.
Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Θεοδωροπούλου και έχουν τρεις κόρες εκ των οποίων οι δύο είναι δίδυμες και είναι στην ομάδα των παγκορασίδων του Πρωτέα Βούλας.
Ασκεί την επαγγελματική και κοινωνική του δραστηριότητα από το 1983 μέχρι σήμερα στη Βούλα. Είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στον κατασκευαστικό κλάδο και σύμβουλος δομικών έργων. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με τα κοινά της Βούλας. Είναι ευαίσθητος στα θέματα της νεολαίας, σχολείων, περιβάλλοντος, εκκλησίας και πολιτισμού.
Διετέλεσε για 6 χρόνια Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Βούλας με διευθυντή τον κύριο Γουδέλη Γαβριήλ, 3 χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο 1ο γυμνάσιο Βούλας με διευθυντή τον κύριο Ψαλιδά, και τρία χρόνια στο 1ο Λύκειο Βούλας με διευθυντές τον κύριο Χρήστου και τον κύριο Αδάμ.
Ως Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, καθημερινά με τη μαχητικότητα, την ανιδιοτέλεια και τους συνεχείς αγώνες, με τη βοήθεια των γονέων και των πολιτών της Βούλας προσπάθησε να εμποδίσει την εμπορευματοποίηση της παραλίας που είναι κοινωνικό αγαθό.
Επανέφερε επίσης παλαιότερη πρόταση στο Δήμο Βούλας για τη δημιουργία 3ου Γυμνασίου / Λυκείου σε συγκεκριμένη τοποθεσία. Αντιμετώπισε με επιτυχία και με τους συλλόγους της πόλης μας το 3ο κατά σειρά νομοσχέδιο περί μεταφοράς συντελεστού δόμησης που ερχόταν στη Βουλή.
Έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος με τον Καποδίστρια στο Δήμο Ηραίας από όπου κατάγεται και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο λόγος του αποπνέει την εγκυρότητα της νηφάλιας αλλά και της καθαρότητας ως προς τους στόχους που επιβάλλεται να έχουν οι θέσεις ενός μαχόμενου ενεργού πολίτη.
Πιστεύει ότι η κοινωνία έχει την ανάγκη όλων μας και ότι ο ενεργός πολίτης είναι καθοριστικός παράγοντας.