Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 19:37

Ολη η Βούλα «χορεύει» στο ρυθμό του «ΠΑΛΜΟΥ»

Από ό,τι φαίνεται στο δήμο Βούλας υπάρχουν πολλοί και φανατικοί αναγνώστες του «ΠΑΛΜΟΥ», αφού ανά τακτά χρονικά
διαστήματα τα άρθρα του γίνονται τα πρώτα προ ημερησίας διάταξης θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
    Αυτή τη φορά ο Α. Αποστολάτος ήταν αυτός που αναφέρθηκε σε δημοσίευμα μας -παραποιώντας το μάλιστα λιγάκι- το οποίο
ομολογουμένως προκάλεσε, καθώς ο «ΠΑΛΜΟΣ» δεν μασά τα λόγια του και γράφει τα πράγματα όπως πραγματικά είναι.


  Το δημοσίευμα που έγινε η αφορμή να ταραχθούν τα νερά της συνεδρίασης της 28ης Ιουλίου του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) Βούλας, ήταν το άρθρο (φύλλο 786/ Σάββατο 5 Ιουλίου 2008) με τίτλο: «Ηχηρές απουσίες κι επεισοδιακές αποχωρήσεις από το Δ.Σ. Βούλας». Το εν λόγω άρθρο είχε θέμα τη συνεδρίαση της 30ής Ιουνίου του Δ.Σ. Βούλας, όπου τα κυρίαρχα θέματα ήταν η ελεγχόμενη στάθμευση στην πλατεία της Βούλας και η κυκλοφοριακή μελέτη στην περιοχή γύρω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας στο Πανόραμα.

    Ο Αγγ. Αποστολάτος πήρε το λόγο κι έθεσε ως προ ημερήσιας διάταξης θέμα το εν λόγω δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, τα λόγια του ήταν: «Κύριε Πρόεδρε, σε ένα δημοσίευμα στο προηγούμενο Δ.Σ. στο οποίο δεν ήμουν παρών —λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο κ. Δήμαρχος γιατί αυτά ήταν θέμα του Δημάρχου- αναφέρεται "ο συνταξιούχος υποψήφιος Δήμαρχος", ότι "ο Αποστολάτος έκοψε τη Βασιλέως Παύλου για να κάνει πάρκινγκ για το Μαρινόπουλο"».
   Σε αυτό το σημείο τον διέκοψε ο Πρόεδρος Ανδρ. Κάσδαγλης, ρωτώντας τον σε ποια εφημερίδα διάβασε αυτά που λέει. Ο κ. Αποστολάτος απάντησε: «Στον "ΠΑΑΜΟ". Αοιπόν το κείμενο λέει: "ο συνταξιούχος υποψήφιος Δήμαρχος" και απαντά ο κ. Δήμαρχος, ο μεγάλος Δήμαρχος, που λέει (ο «ΠΑΛΜΟΣ») μάλιστα και τη λέξη "δεν έχασε και την ευκαιρία" και είπε (ο Δήμαρχος) "ότι με αυτή τη μελέτη τελειώνει ο Μαρινόπουλος". Καταρχήν, ο Μαρινόπουλος δεν είναι ο Αποστολάτος. Το οικόπεδο αυΤό ήταν ιδιώτη. Εγώ ήμουν η Τεχνική Εταιρεία που το κατασκεύασε και είναι το μόνο οικόπεδο επαγγελματικό ή οικιστικό, αν θέλετε, όπως θέλετε πάρτε το, που διαθέτει σε δικό του χώρο 150 θέσεις στάθμευσης. Δε νομίζω όλοι σας εδώ, όλο το σώμα, αλλά και οι κάτοικοι, ότι σε κάποιον απηγορεύθη μπροστά να παρκάρει για να πάει στο απέναντι ή δίπλα ή δεξιά ή αριστερά. Αλλά το σημαντικό είναι το ότι ο Μαρινόπουλος έσβησε, το λέει ο μεγάλος Δήμαρχος [...]»
   Στη συνέχεια, την απάντηση κλήθηκε να δώσει ο Αντιδήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος
«Όσον αφορά το πρώτο θέμα που θίξατε και αυτό που είπε ο Δήμαρ χος για το θέμα της Βασ. Παύλου, από ό,τι ενθυμούμαι, αυτό το σχόλιο το οποίο έκανε ο Δήμαρχος τότε, ήταν ότι ο Αποστολάτος που έκανε τη συγκεκριμένη αλλαγή και καλώς την έκανε την αλλαγή αυτή, και παράνομη να ήταν καλώς την ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτά τα λόγια είπε. Δεν κατάλαβα ότι ήταν μομφή στο πρόσωπο σας η συγκεκριμένη φράση. Είναι καταγεγραμμένο. Τώρα το πώς ακριβώς εντυπώθηκε είτε από τον ΠΑΛΜΟ, είτε από τον "Ρυθμό", είτε από τον "Καημό", εγώ δεν το γνωρίζω. Να καλέσετε τον συντάκτη, αλλά καλύτερο θα ήταν να πάρετε τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, να διαβάσετε κι αφού ο κ. Δήμαρχος έχει κάνει τέτοιου είδους προσβολή στο έργο σας, τότε να τον εγκαλέσετε. Άλλως να εγκαλέσετε τον συντάκτη».
   Ο κ. Αποστολάτος συνέχισε και δήλωσε: «Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι αυτό το δημοσίευμα, επειδή εγώ τα έβαλα με την εφημερίδα, μου έφερε το μαγνητόφωνο της και τα άκουσα. Είναι ό,τι ακριβώς γράφτηκε στην εφημερίδα».
   Έτσι, ο κ. Κωνσταντέλλος τον διαβεβαίωσε ότι «θα ψάξω αύριο το πρωί τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και θα σας τα φέρω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Εγώ ενθυμούμαι, όμως, ότι τη συγκεκριμένη ενέργεια ο Δήμαρχος Μάντεσης την επαίνεσε, δεν ξέρω αν στα 40 ξεκίνησα να έχω Αλτσχάιμερ. Μιλάμε για άλλο πράγμα ίσως, για την ελεγχόμενη στάθμευση που είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα. Κε Αποστολάτε, εγώ πρώτον χαίρομαι όταν σας βλέπω στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί είναι λίγες οι φορές που έρχεστε, αλλά όταν έρχεστε ακούμε πράγματα ενδιαφέροντα, όμως επειδή προφανώς λόγω των μακροχρόνιων διαστημάτων αποχής σας από τα δημοτικά δρώμενα υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορεί, λογικό είναι, να σας διαφεύγουν, όπως αυτό το οποίο κατανοώ τη ζέση σας να βάλετε θέματα προ ημερησίας διατάξεως τα οποία η Δημοτική Αρχή επέλεξε να τα αναβάλει ή να τα αποσύρει [...]».

Η πραγματικότητα
   Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει ως εφημερίδα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, καθώς ή παρανοήθηκαν ή απλώς παρουσιάστηκαν ψευδώς. Για το λόγο αυτό παραθέτουμε επακριβώς το δημοσίευμα της 5ης Ιουλίου:
    Αίσθηση προκάλεσε η απουσία σύσσωμης της παράταξης του κ. Αποστολάτου από τη συνεδρίαση της 30ής Ιουνίου του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του δήμου Βούλας, αλλά και η επεισοδιακή αποχώρηση της κ. Τσιριγώτη ύστερα από μία έντονη διαμάχη με το Δήμαρχο Γ. Μάντεση.
  Δύο ήταν τα κυρίαρχα θέματα προς συζήτηση και ψήφιση. Το πρώτο κατά σειρά αφορούσε την «Έγκριση μελέτης ελεγχόμενης στάθμευσης» και το δεύτερο την
«Έγκριση αναθεώρησης κυκλοφοριακής μελέτης για τις περιοχές ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΠΑΝΟΡΑΜΑ».

Πρώτη από την αντιπολίτευση το    λόγο πήρε η     ΤΣΙΡΥΓΩΤΗ απαιτώντας
απο τα μ£\η του ΔΣ να συζητηθεί  πρώτα το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης. διότι, όπως εκείνη δήλωσε, «δε μπορούμε να ρυθμίσουμε τη στάθμευση, αν δεν ρυθμίσουμε την κυκλοφορία».
Η πρόταση της δεν έγινε δεκτή καθώς η τελευταία δεν ήθελε να αποδεχθεί την απόρριψη της πρότασης της και αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, είπε: «Πρέπει οι δημοκρατικές διαδικασίες να τηρούνται για αυτό και δεν έχω κανένα λόγο να παρίσταμαι σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο. Αποχωρώ, λοιπόν, εις ένδειξη διαμαρτυρίας». Ο Δήμαρχος δεν έχασε χρόνο και άφησε πολλά υπονοούμενα ανταπαντώντας «Ξέρω πού το πάτε...».

Εδώ, λοιπόν, αναρωτιόμαστε εμείς όχι ως δημοσιογράφοι, αλλά ως απλοί πολίτες που σκέφτονται με την κοινή απλή λογική, κατά πόσο είναι δημοκρατικό ένα Δ.Σ. να ακολουθεί αυτό που θέλει η ισχνή μειοψηφία και εν προκειμένω μόνο μία δημοτική σύμβουλος και όχι αυτό που η πλειοψηφία αποφασίσει; Ενώ είναι απορίας άξιο γιατί η κ. Τσιριγώτη, αλλά και η παράταξη του κ. Αποστολάτου αποφεύγει συστηματικά να συζητήσει και να θέσει επί τάπητος προτάσεις για την κυκλοφοριακή μελέτη; Μήπως ο φόβος σύγκρουσης με κάποιους από το Πανόραμα υπερτερεί από την ασφαλή διακίνηση των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου;
    Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, τα μέλη του Δ.Σ. προχώρησαν στη συζήτηση του πρώτου κατά σειρά θέματος που αφορούσε τη μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο «ΠΑΛΜΟΣ» ήταν η πρώτη εφημερίδα που αποκάλυψε τα σχέδια της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ζωνών ελεγχόμενης στάθμευσης στην πλατεία της Βούλας, ύστερα από απάντηση του Αντιδημάρχου Γρ. Κωνσταντέλλου σε σχετική ερώτηση μας κατά τη διάρκεια συνέντευξης.


   Μετά την επεισοδιακή αποχώρηση, το λόγο πήρε ο Π. Θανόπουλος ο οποίος κι αναφέρθηκε στον χώρο στάθμευσης του Super Market Μαρινόπουλος. Απευθυνόμενος προς τον μελετητή κ. Νικολαΐδη κατήγγειλε για ακόμη μία φορά ότι την οδό Β. Παύλου την «έκοψε ο κ. Αποστολάτος για να το κάνει πάρκινγκ για το Μαρινόπουλο».
Ο Δήμαρχος Γ. Μάντεσης δεν
έχασε την ευκαιρία και είπε ότι «με αυτή τη μελέτη τελειώνει ο Μαρινόπουλος. Ξέρω πολύ καλά γιατί έφυγε η κ. Τσιριγώτη...» αφήνοντας υπονοούμενα να αιωρούνται. Ο κ. Νικολαΐδης, πάντως, ενημέρωσε τον κ. θανόπουλο ότι προς το παρόν η απόσταση των 40 μ. επί της Β. Παύλου από το ύψος της Διγενή μέχρι τη Βουλιαγμένης θα καλυφθεί από τις υπάρχουσες θέσεις. [...]
    Με την αναδημοσίευση αυτή ξεκαθαρίζεται πλήρως ότι ο «ΠΑΛΜΟΣ» ποτέ δεν έγραψε ότι ο Δήμαρχος Γ. Μάντεσης χαρακτήρισε τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αποστολάτο ως «συνταξιούχο δήμαρχο». Επιπλέον, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο «ΠΑΛΜΟΣ» δεν κρατά τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. γιατί πολύ απλά δεν είναι αυτή η δουλειά του. Όποιος θέλει να ακούσει τι ειπώθηκε σε κάποιο Δ.Σ. στο οποίο δεν ήταν παρών υποχρεούται να ζητήσει τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά από το Προεδρείο του Δ.Σ. και όχι από τις εφημερίδες.
    Λυπούμαστε ειλικρινά που ο κ. Αποστολάτος διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι ο «ΠΑΛΜΟΣ» τού παρέδωσε το μαγνητόφωνο του, αφού κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Αν θέλει να ισχυροποιήσει την άποψη του στο Δ.Σ., να βρει επιχειρήματα κι όχι ισχυρισμούς που δεν έχουν αληθινή βάση.
   Τέλος, κατανοούμε και την ειρωνεία του κ. Κωνσταντέλλου ως προς το όνομα του «ΠΑΛΜΟΥ», αφού δεν είχε την ακριβή εικόνα αυτών που είχαν γραφτεί στην εφημερίδα, παρά μόνο αυτά που δήλωσε ο κ. Αποστολάτος, καλό θα είναι, όμως, οι ειρωνείες προς οποιαδήποτε εφημερίδα, ή έντυπο να λείπουν από τα λόγια των Αντιδημάρχων, καθώς είναι υποτιμητικά πρώτα για τους ίδιους και το όποιο έργο τους.
Εριστικοί χαρακτηρισμοί και χειροκροτήματα
   Ο κ. Αποστολάτος φαίνεται ότι στην εν λόγω συνεδρίαση ήταν πολύ εκνευρισμένος, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που χαρακτήρισε με βαρείς χαρακτηρισμούς τον κ. Κωνσταντέλλο, αλλά και εκθέτοντας τον ισχυριζόμενος ότι ο κ. Κωνσταντέλλος τού αποκάλυψε ότι κατεβαίνει για Δήμαρχος γιατί διαφωνεί με τις πολιτικές του κ. Μάντεση. Ο κ. Κωνσταντέλλος φυσικά τον διέψευσε, αλλά οι εντυπώσεις είχαν ήδη σχηματιστεί.

Ενα ακόμη παράδοξο, λόγω της σπανιότητας του γεγονός, είναι ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν παρόντα κάποια από τα μέλη των εξωραϊστικών συλλόγων της περιοχής, μοιράζοντας μάλιστα και κάποιο έντυπο στους παρευρισκομένους για το ρόλο τους στα δημοτικά της Βούλας. Εντύπωση, όμως, δεν προκάλεσε αυτό, αλλά το γεγονός ότι παρακολούθησαν συγκεκριμένο μέρος της συνεδρίασης, χειροκροτώντας τα λόγια του κ. Αποστολάτου. Το λυπηρό στην εν λόγω περίπτωση δεν είναι ότι κάποια από τα μέλη των εξωραϊστικών συλλόγων χειροκροτούν κι επαινούν τα λόγια κάποιου αρχηγού μίας παράταξης, αλλά η συστηματική τους απουσία από τον εξωραϊσμό του δήμου για τον οποίο «κόπτονται», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Π. Σωτηροπουλος.Ο κ. Σωτηρόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι ούτε ένα μέλος από τους εξωραϊστικούς συλλόγους δεν ενδιαφέρθηκε να δηλώσει συμμετοχή για τον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, αλλά ούτε και για την εθελοντική πυροπροστασία. Ο κ. Αποστολάτος ανταπάντησε ότι η Δημοτική Αρχή τούς έχει απογοητεύσει κι αποθαρρύνει από το να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ενέργειες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008
«Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ»
Σελ. 3
Της Μαριάννας Μαρμαρά

ΒΟΥΛΑ