Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2010 00:00

6.000€ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010
ΝΕΑ ΤΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


6.000€ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΣΤΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΠΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ.

Χάρη στη διαπραγματευτική ικανότητα και την αναμφισβήτητη εντιμότητα του Αντιδημάρχου Βούλας και υποψηφίου Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στον οποίο ανατέθηκε από τον Δήμαρχο Βούλας κ. Μάντεση να διαχειριστεί το θέμα των στεγάστρων των στάσεων με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, ο Δήμος Βούλας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει συνάψει την πλέον συμφέρουσα σύμβαση για τον Δήμο με την ανάδοχο εταιρεία. Η σύμβαση του Δήμου Βούλας είναι μακρά πρώτη από όλους τους Δήμους που έχουν συνάψει ανάλογες συμβάσεις.
Συγκεκριμένα έχουμε στα χέρια μας τη σύμβαση του Δήμου Βούλας και τη σύμβαση του Δήμου Γλυφάδας.
Η σύμβαση του Δήμου Βούλας αναφέρει ότι το μίσθωμα ανέρχεται στο ποσό των 7.200 € ετησίως ανά τοποθετημένο στέγαστρο.
Και η σύμβαση του Δήμου Γλυφάδας αναφέρει το οικονομικό αντάλλαγμα ως ετήσιο μίσθωμα για έκαστο τοποθετημένο στέγαστρο στάσης που συμφωνείται στο ποσό των 1.200 €.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η Γλυφάδα εισπράττει 6.000 € λιγότερα ανά στέγαστρο σε σχέση με τον Δήμο Βούλας.
Με άλλα λόγια η Γλυφάδα που η σύμβαση της είναι για 110 στέγαστρα στάσεων, χάνει τον χρόνο 110X6.000 = 660.000 €.
Αν μάλιστα υιοθετήσουμε αυτά που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να διαψευσθούν από κανέναν, ότι τα 110 στέγαστρα έχουν γίνει 276, τότε μιλάμε για χασούρα του Δήμου με τρελά νούμερα.
Σε ερώτηση μας προς τον Αντιδήμαρχο κ. Γρ. Κωνσταντέλο πώς τα κατάφερε και πέτυχε τόσο υψηλό μίσθωμα η απάντηση του ήταν:
«Κοινοποίησα την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς όλες τις υπάρχουσες εταιρείες με αποτέλεσμα να λάβουν μέρος οχτώ (8).
Το δεύτερο που τους είπα, ήταν ότι ο διαγωνισμός θα είναι πεντακάθαρος και τη δουλειά θα την πάρει όποιος προσφέρει τα περισσότερα και δεν δέχτηκα κατ' ιδίαν συζητήσεις με κανέναν. Αυτή ήταν η θέση μου, κι αυτό που κρατάτε στα χέρια σας είναι η σύμβαση η οποία γράφει και το αποτέλεσμα».
Το χαμόγελο ικανοποίησης που ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο του ήταν αρκετό για να καταλάβουμε ότι συνομιλούμε με ένα πρόσωπο ακέραιο από πάσης άποψης, που μας δίνει το δικαίωμα να πούμε ότι το μέλλον του ανήκει και νέοι ελπιδοφόροι δρόμοι ανοίγονται για τον Δήμο της Βούλας.
Όσο για την Γλυφάδα, αλλά και τους άλλους Δήμους που έχουν συνάψει συμβάσεις πολύ κατώτερες του μισθώματος που πέτυχε ο κ. Κωνσταντέλλος για την Βούλα, το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε για ν' ακούσουμε τους λόγους ή τις δικαιολογίες που θα προβάλλουν όταν ερωτηθούν από τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και από τους δημότες της πόλης τους, για να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για διαπραγματευτική ανικανότητα, προχειρότητα, αδιαφορία ή αθέτηση του όρκου που έδωσαν όταν ανέλαβαν τα καθήκοντα τους.