Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009 19:37

Η ΒΟΥΛΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΕΚΕΙ

Η Βούλα και ο κοσμος της
2009

Η ΒΟΥΛΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΕΚΕΙ
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ


Στην ομιλία του, ο σημερινός Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τους περίπου δύο χιλιάδες Βουλιώτες,
που τον τίμησαν με την παρουσία τους, και τον Δήμαρχο κ. Μάντεση για τα καλά του λόγια στον χαιρετισμό του. Αναφέρθηκε, με θερμό και ανθρώπινο λόγο, στη στόχευση τόσο του ίδιου, όσο και των συνεργατών του για τη Βούλα, καταθέτοντας στο ακροατήριο τις προθέσεις του, επί σειρά θεμάτων που απασχολούν την πόλη, όπως είναι η παραλία, το περιβάλλον και η φυσιογνωμία της. Κάλεσε δε, όλους τους Βουλιώτες να συμμετάσχουν σε διαδικασία ανοιχτού διαλόγου, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα της παράταξης.


Κεντρικό μήνυμα της πολύ προσγειωμένης και χαμηλών τόνων ομιλίας του ήταν η διαφύλαξη της φυσιογνωμίας και της δομής της πόλης ως περιοχή κατοικίας με υψηλής ποιότητας συνθήκες ζωής, δίνοντας παράλληλα έμφαση στις υποδομές που πρέπει να διαθέτει η σύγχρονη πόλη.


Ο κ. Κωνσταντέλλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο, κατά γενική ομολογία, πλούσιο έργο που έχει παράξει από τη θέση του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών τα τελευταία τρία χρόνια, θυμίζουμε ότι είχε σχεδόν την αποκλειστική ευθύνη για την ελεγχόμενη στάθμευση στην κεντρική πλατεία, δίνοντας σημαντική ανάσα στην εμπορική ζωή της πόλης, αφού η πλατεία έχει αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά και είναι πλέον πολύ πιο προσιτή στους Βουλιώτες καταναλωτές. Επίσης, κατά τη διάρκεια της θητείας του ξεκίνησε ο εκ βάθρων τεχνολογικός εκσυγχρονισμός του Δήμου, καθιστώντας το Δήμο Βούλας πρωτοπόρο πανελλαδικά σε θέματα τεχνολογίας και οργανώθηκαν  οι διοικητικές υπηρεσίες σε νέα, πιο αποδοτική βάση.


Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο υποψήφιος Δήμαρχος ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού, το οποίο είναι: «Βούλα - Πόλη να Ζεις», ενώ ταυτόχρονα πίσω του αποκαλύφθηκε το λογότυπο το οποίο χειροκροτήθηκε από τους εκατοντάδες παρόντες αφού είναι απλό, ανθρώπινο, δημιουργώντας συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας.

Τέλος, κάλεσε τους αρχηγούς των υπόλοιπων συνδυασμών να αποφύγουν τις προσωπικές επιθέσεις, τις ύβρεις και τις τεχνητές εντάσεις, που δεν προάγουν το ήθος του δημοσίου διαλόγου και απομακρύνουν τον κόσμο από την πολιτική ή στην καλύτερη περίπτωση τον αποπροσανατολίζουν από την πραγματική ουσία των θεμάτων.
  Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κωνσταντέλλος κάλεσε στην εξέδρα τους 21 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που έχουν ήδη ταχθεί στο πλευρό του.


...από την εκδήλωση
• θετικά σχόλια προκάλεσε η χειρονομία να δοθεί ένα τριαντάφυλλο σε όλες τις κυρίες κατά την είσοδο τους στην εκδήλωση, τα οποία όμως εξαντλήθηκαν μέσα στα πρώτα λεπτά και έτσι περισσότερες από τις μισές κυρίες δεν κατάφεραν να πάρουν... • Διακρίναμε αρκετά οργανωτικά προβλήματα και οι ιθύνοντες, σε σχετική ερώτηση μας, απάντησαν ότι οι αρχικές προβλέψεις ήταν για την υποδοχή περίπου 700 ατόμων, και τελικά ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάστηκε! • Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην παραλιακή λεωφόρο πιθανόν να ενόχλησε και αναρωτιόμαστε αν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι η δημοτική αστυνομία Βουλιαγμένης έκοβε σωρηδόν κλήσεις στα εκατοντάδες αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει στην περιοχή. Η ουρά των αυτοκινήτων ξεκινούσε στο ύψος του Δημαρχείου της Βούλας.

• Επειδή γίνεται πολλή κουβέντα για τον τελικό αριθμό των παρευρισκομένων, για να είμαστε ακριβείς ρωτήσαμε τους υπεύθυνους εκδηλώσεων του ξενοδοχείου και μας απάντησαν ότι δόθηκαν 1.687 καφέδες, ενώ εκτιμάται ότι παρευρέθηκαν περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι. Γνωρίζουμε επίσης ότι πολλοί Βουλιώτες δεν κατάφεραν να φτάσουν στο ξενοδοχείο λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης, που είχε προκληθεί στην περιοχή. Αν υπολογιστούν και αυτοί, τότε ο συνολικός αριθμός θα υπερβεί κατά πολύ τους 2.000.
• Εντύπωση προκάλεσε η μαζική παρουσία της νεολαίας της πό¬λης αφού, ως γνωστόν, οι νέοι δε σηκώνονται εύκο¬λα από τα κρεβάτια τους, Κυριακή πρωί, να πάνε σε πολιτικές συγκεντρώσεις. Φαίνεται δεν αδιαφορούν για την πολιτική, αλλά για τους πολιτικούς...
• Το 4-λεπτο video με εικόνες της Βούλας πριν την έναρξη της ομιλίας του κ. Κωνσταντέλλου, εντυπωσίασε.