Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009 19:37

Πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης

"ΠΡΩΤΗ"
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009Πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης η πρώτη συγκέντρωση του υποψηφίου Δημάρχου Βούλας κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου


Την ιδρυτική διακήρυξη του δημοτικού του συνδυασμού με όνομα «Βούλα -Πόλη για να Ζεις» πραγματοποίησε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Divani -Apollon Palace, παρουσία σχεδόν 2000 συμπολιτών του, o υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Η αποκάλυψη του ονόματος του συνδυασμού «Βούλα - Πόλη για να Ζεις» αλλά και του λογότυπου έγινα δεκτά με ενθουσιώδης χειροκρότημα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσία του Δημάρχου Βούλας, κ. Γιώργου Μάντεση, ο οπο ος έχει δηλώσει ότι δεν θα ε ναι εκ νέου υποψήφιος. Ο κ. Κωνσταντέλλος, για πρώτη φορά σε ανοιχτή συγκέντρωση, ξεκαθάρισε ότι διεκδικεί τη σκυτάλη και ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Δημάρχου Βούλας στις εκλογές του 2010.


 Ο κ. Κωνσταντέλλος ξεκ νησε την ομιλ α του με μια συγκινητική αναφορά στους γονείς του και τη σύζυγο του Ντίνα, και στη συνέχεια κατέθεσε τους προβληματισμούς αλλά και τις βασικές αρχές -προτάσεις του συνδυασμού του για τα θέματα που απασχολούν τη Βούλα σήμερα, όπως είναι η παραλία, το περιβάλλον και η γενικότερη φυσιογνωμία της πόλης. Τόνισε παράλληλα ότι για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του, θα προηγηθεί εκτενής δημόσιος διάλογος με όλους του φορείς και πολίτες της πόλης, σε όλα τα θέματα. Ο υποψήφιος Δήμαρχος έδωσε ιδια τερη έμφαση στις προθέσεις του να διαφυλάξει την φυσιογνωμία της Βούλας ως περιοχή κατοικίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις υποδομές που απαιτείται να υπάρχουν σε μια σύγχρονη πόλη.

Σε ότι αφορά τη σημερινή του δράση, ο κ. Κωνσταντέλλος έκανε εκτενή αναφορά στο έργο που έχει επιτελέσει από τη θέση του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών, τα τελευταία τρία χρόνια με αποκορύφωμα την δημιουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην κεντρική πλατεία. Με τη λειτουργία του συστήματος, αντιμετωπίστηκε το χρόνια κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε

τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, δίνοντας σημαντική ανάσα στην επαγγελματική ζωή της Βούλας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του στο Δήμο, η Βούλα έχει καταστεί απ' τους πρωτοπόρους Δήμους πανελλαδικά σε θέματα τεχνολογίας, αφού με σειρά πρωτοβουλιών του Αντιδημάρχου, αποκτήθηκαν τα τεχνολογικά μέσα, και συγχρόνως αναδιοργανώθηκαν ριζικά οι οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες.

Κλείνοντας, ο κ. Κωνσταντέλλος κάλεσε τους αρχηγούς των υπολοίπων συνδυασμών να συμβάλουν ώστε να διατηρηθεί υψηλό επίπεδο πολιτικού διαλόγου μέχρι τις εκλογές, και ξεκαθάρισε ότι όσο και αν προκληθεί, δεν πρόκειται να απαντήσει σε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις ή τεχνητές εντάσεις. Η εντυπωσιακή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού που ανέβηκαν, καταχειροκροτούμενοι, στη σκηνή δίπλα στον κ. Κωνσταντέλλο.

Εκτός από τον Δήμαρχο Βούλας, κ. Γιώργο Μάντεση, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, παρόντες στην εκδήλωση ήταν από την κεντρική πολιτική σκηνή οι κ. Νίκος Καντερές - Βουλευτής Αττικής, ΝΔ, ο κ. Μάκης Βορίδης -Βουλευτής Αττικής, ΛΑΟΣ, ο κ. Νίκος Γιάννης - Πολιτευτής ΝΔ Αττικής, και ο κ. ΜελέτηςΤζαφέρης-π. Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Ανάπτυξης. Από την τοπική αυτοδιοίκηση το παρόν έδωσαν οι κ. Παναγιώτης Καπετανέας -Δήμαρχος Βάρης, κ. Δημήτρης Αναστασίου - π. Δήμαρχος Βάρης, κ. Στέλιος Λανδράκης - π. Δήμαρχος και υποψ. Δήμαρχος Γλυφάδας, ο κ. Κώστας Ανδριόπουλος - Δημοτικός Σύμβουλος Βούλας , π. Αντιδήμαρχος, ο κ. Νίκος Λεβρετσοβίτης - Αντιδήμαρχος Διοίκησης και αναπληρωτής Δημάρχου Γλυφάδας, ο κ. Νίκος Νικολάου -Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γλυφάδας, ο κ. Οδυσσέας Παπαδόπουλος - δημοτικός σύμβουλος και π. Αντιδήμαρχος Γλυφάδας, ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος - π. Αντιδήμαρχος Αργυρούπολης, η κα. Δήμητρα Σουτόγλου - Αντιδήμαρχος Βάρης, η κα Έννυ Φαρμακίδη - Δημοτική Σύμβουλος Βουλιαγμένης, ο κ. Νάσος Σπυρόπουλος - Δημοτικός Σύμβουλος Αργυρούπολης, ο κ. Λάζαρος Καγεώργης - π. Αντιδήμαρχος, και π. Υποψήφιος Δήμαρχος Βούλας, ο κ. Δημήτρης Ράπτης - π. Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Βούλας, ο κ. Κώστας Βενετσάνος - π. Αντιδήμαρχος Βούλας, ο κ. Σωτήρης Αγγελετόπουλος - π. Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Βούλας και η κα Μάτα Παπαναστασίου - π. Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Γλυφάδας Πρόεδρος ΕΝΕΟΝ.Τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής εκπροσώπησαν ο κ. Θανάσης Αυγερινός

- Αντινομάρχης Ανατ. Αττικής, η κα. Μαίρη Φουρναράκη - Νομαρχιακή Σύμβουλος Ανατ. Αττικής - Υποδιοικήτρια Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», και ο κ. Θεόδωρος Γρίβας - Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατ. Αττικής.

Τη νεολαία εκπροσώπησαν: ο κ. Μιχάλης Ανδριόπουλος - Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Βούλας, κ. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης - Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Γλυφάδας και ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -Μέλος εκτελεστικού γραφείου ΟΝΝΕΔ και υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τα αθλητικά σωματεία της πόλης διακρίναμε τους: κ. Ησαΐα Βασιλειάδη

- Πρόεδρο Γ.Σ. Άρης Βούλας, τον κ. Γιάννη Νιτερόπουλο - Αντιπρόεδρο Γ.Σ. Άρης Βούλας, τον κ. Μανώλη Βαρδαβά - Γραμματέας Γ.Σ. Άρης Βούλας και τον κ. Κώστα Αναγνώστου - Πρόεδρο Α.Σ. Τρίαινα Βούλας.

Επίσης παρόντες ήταν: η κα Κατερίνα Χαιρετάκη - Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Βούλας και εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων Βούλας, η κα. Βικελή, - Πρόεδρος Εξωραΐστικού Συλλόγου Κάτω Βούλας, ο κ. Σταύρος Τσέτσης - Πολεοδόμος, ο κ. Γιώργος Λεβέντης - Καθηγητής Εργατικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών, ο κ. Νίκος Δημητράτος - Δικηγόρος, Λέκτορας Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών, ο κ. Σπύρος Σταματόπουλος -μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΛΑΟΣ και η κα. Μαίρη Καραγεωργίου -Πρόεδρος ΛΑΟΣ Βούλας. Τέλος, από τον καλλιτεχνικό χώρο, οι κ.κ. Τόλης Βοσκόπουλος και Σπύρος Παπαδόπουλος.

Χαιρετισμούς απέστειλαν, με θερμές προσωπικές ευχές, για επιτυχίες στον υποψήφιο Δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, και το συνδυασμό του, οι υποψήφιοι Πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς και η κα. Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και οι βουλευτές κ. Προκόπης Παυλόπουλος (ΝΔ Α' Αθηνών), κ. Κωστής Χατζηδάκης (ΝΔ Β' Αθηνών), κ. Γιώργος Βλάχος (ΝΔ Αττικής), κ. Βασίλης Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ Αττική), και ο π. Βουλευτής κ. Απόστολος Σταύρου (ΝΔ Αττικής).