Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009 19:37

Την πρόθεση του να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο της Βούλας ..

 

 

 

 

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009
 
Την πρόθεση του να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο της Βούλας ανακοίνωσε ο Γρ. Κωνσταντέλλος. Ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος Βούλας, στο εγχείρημα του αυτό θα βρει μπροστά του τον πρώην Δήμαρχο Αγ. Αποστολάτο, τον Ανδρέα Κάσδαγλη και τον Δημήτρη Ράπτη. Αν μη τι άλλο η προεκλογική αντιπαράθεση στη Βούλα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Βούλας Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κάλεσε τον τοπικό τύπο, στον οποίο ανακοίνωσε την πρόθεση του να είναι Υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2010. Ο κ. Κωνσταντέλλος ηγείται ομάδας νέων ανθρώπων της Βούλας, που έχει πάρει την πρωτοβουλία ίδρυσης Συνδυασμού της Νέας Γενιάς, με σκοπό να φέρει ένα πνεύμα ανανέωσης και εκσυχρονισμού στη λειτουργική δομή του Δήμου και να βάλει τις βάσεις για να περάσει ο Δήμος από το γραφειοκρατικό χαρακτήρα της πρώτης τριακονταετίας στη μοντέρνα αντίληψη διοίκησης που απαιτούν οι καιροί.
Χαρακτηριστικά δήλωσε ση, όπως έκλεισε ο 30ε-τής κύκλος της Μεταπολίτευσης, έτσι και στη Βούλα, η 30ετία των παλαιοτέρων, με το πολύ έργο που επιτεύχθηκε αλλά και με τις συντηρητικές παθογένειες και αγκυλώσεις που εμφάνισε, έκλεισε τον κύκλο της. Συμπλήρωσε ότι ακλόνητη πίστη του είναι ότι ήρθε η ώρα για τη γενιά του, την νέα γενιά της πόλης και ότι οι σαραντάρηδες της Βούλας (αλλά ακόμα και οι τριαντάρηδες) είναι παρόντες, έτοιμοι να παραλάβουν τη σκυτάλη.
Ανέφερε ότι η πόλη και οι κάτοικοι της χρωστάνε πολλά στη γενιά που απέρχεται, αλλά με ειλικρίνεια πιστεύει ότι η γενιά αυτή δεν έχει πια να δώσει κάτι σημαντικό στη Βούλα, αφού εκ των πραγμάτων αδυνατεί να δώσει νέα πνοή, να εφαρμόσει τα νέα συστήματα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και να εμπνεύσει τη Νεολαία του τόπου που πρέπει να βρίσκεται στην πρωτοπορία.
Αναφερόμενος στους μεγαλύτερους ηλικιακά δημοτικούς συμβούλους, τόνισε ότι η συμμετοχή αρκετών από αυτούς στη νέα προσπάθεια θα είναι πολύτιμη, ώστε να υπάρξει ομαλό πέρασμα από το παλιό στο νέο αφού θα είναι πολύ χρήσιμη η πείρα τους, με την προϋπόθεση να συμφωνούν στην ανάγκη της ανανέωσης και να συμμετάσχουν στη κίνηση ανανέωσης με ειλικρινή πρόθεση να βοηθήσουν
Σχετικά με τα επόμενα βήματα της νέας κίνησης, ο κ. Κωνταντέλλος μας απάντησε ότι θα είναι πλήρως έτοιμα στους επόμενους λίγους μήνες, οπότε θα γίνει η επίσημη εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού και του επιτελείου του στους πολίτες της Βούλας, δίνοντας και τη Διακήρυξη Αρχών, που όπως ανέφερε δεν θα είναι συνηθισμένη. Και συμπλήρωσε: "Δεν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε την πεπατημένη σε τίποτα. Θα μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και της ουσίας και όχι την ξύλινη γλώσσα της πολιτικής που φέρνει πια αποστροφή στον κόσμο. Η Νέα Γενιά της Βούλας μπορεί και πρέπει να φέρει τα πάνω κάτω και να σπρώξει τη Βούλα κάποιες δεκαετίες μπροστά, με καινοτομίες (και αυτοσχεδιασμούς όπου απαιτείται), με μεγάλες κινήσεις, με άλματα θα έλεγα. Θα ήταν ανόητο - και περιττό - να διεκδικήσει κάποιος τη σκυτάλη για να αρκεσθεί σε μια άνευρη "Ιονν-ρΓοίίΙθ" διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, που θα κουκουλώνει τα προβλήματα αλλά δεν θα τα λύνει. Μας ενδιαφέρει η ουσία και η εξεύρεση λύσεων και όχι το περιτύλιγμα".
Όσον αφορά τις βασικές επιδιώξεις του Συνδυασμού, επιγραμματικά ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι ένας Δήμος σύγχρονος, που να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας και των ευρωπαϊκών διαδικασιών, φιλικός προς τους δημότες, που να συζητάει μαζί τους τα προβλήματα τους (συνοικιακά και ατομικά) και πιεστικός και διεκδικητικός απέναντι στους Υπουργούς και στις δημόσιες υπηρεσίες, αφού χωρίς πίεση δεν χαρίζουν τίποτα (συνήθως περιπαίζουν την Αυτοδιοίκηση και την αγνοούν). Τέλος ανέφερε ότι κυρίαρχα για το νέο συνδυασμό, πέρα από τις λακούβες ή τα κράσπεδα και το δημοτικό φωτισμό (που είναι σημαντικά, αλλά όχι κυρίαρχα), θα είναι η προσαρμογή της πόλης σπς νέες τεχνολογίες, για πιο αποτελεσματική λειτουργία του δίπολου Δήμος-Πολίτης, και η εφαρμογή πολιτικών που θα μειώσουν το περιβαντολογικό αποτύπωμα της πόλης.
 
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009