Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2009 19:37

Η νέα γενιά διεκδικεί τη σκυτάλη

  

 ΠΡΩΤΗ 
05 Φεβρουάριος 2009
 
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δηλώνει την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Βούλας
Βιογραφικό
0 Γρηγόρης Κωνσταντέλλος γεννήθηκε στη Βούλα το 1967, είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Γιάτση και έχουν τρία παιδιά (την Αθηνά, την Πέλλη και τον Δημήτρη).
Εκπαιδεύτηκε στην Αεροπορική Ακαδημία 'FLIGHT SAFETY' των Η.Π.Α., από όπου έλαβε πτυχίο επαγγελματία χειριστή αεροσκαφών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜASTER) στη Διοίκηση Αερομεταφορών από το
Πανεπιστήμιο "CITY' του Λονδίνου. Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας (Ph.D) στη Διοικητική Επιστήμη της Σχολής Διοίκησης (INTERNATIONAL SCHOOL OF MANAGEMENT) (I.S.M) του Παρισιού.
Εργάζεται στην Ολυμπιακή Αεροπορία-Ολυμπιακές Αερογραμμές από το 1987και είναι Κυβερνήτης-Εκπαιδευτής
στα Βoing 737-400.
Έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση και έχει διατελέσει Μέλος, Ταμίας, Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (Ε.Χ.Π.Α.), θέση που κατέχει και σήμερα, συμμετέχοντας επίσης στη διαχείριση του Επικουρικού συνταξιοδοτικού Ταμείου των πιλότων της Ο.Α. καθώς και στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ Βούλας (Φεβ. 1982) και Πρόεδρος του 15μελούς του 1ου Λυκείου Βούλας επί διετία (83-84 και 84-85). Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Βούλας 1990 -1994 και 2002 - 2006 καθώς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. (1990 -1994).
Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και πάλι στις εκλογές του 2006 με τον Δημοτικό συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΒΟΥΛΑΣ» του Γιώργου Μάντεση και στις 02/01/2007 ορίστηκε Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Οικονομικών και Αναπληρωτής Δημάρχου για την περίοδο 2/01/2007 έως 31/12/2008. Πριν λίγες μέρες η θητεία του ανανεώθηκε με απόφαση του Δημάρχου έως τις 31/12/2009.


Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Βούλας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ κάλεσε τον τοπικό τύπο της Βούλας, στον οποίο ανακοίνωσε την πρόθεση του να είναι Υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2010. Ο κ. Κωνσταντέλλος ηγείται ομάδας νέων ανθρώπων της Βούλας, που έχει πάρει την πρωτοβουλία ίδρυσης Συνδυασμού της ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ, με σκοπό να φέρει ένα πνεύμα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού στη λειτουργική δομή του Δήμου και να βάλει τις βάσεις για να περάσει ο Δήμος από το γραφειοκρατικό χαρακτήρα της πρώτης τριακονταετίας στη μοντέρνα αντίληψη διοίκησης που απαιτούν οι καιροί. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι, όπως έκλεισε ο 30ετής κύκλος της Μεταπολίτευσης, έτσι και στη Βούλα, η 30ετία των παλαιοτέρων, με το πολύ έργο που επιτεύχθηκε αλλά και με τις συντηρητικές παθογένειες και αγκυλώσεις που εμφάνισε, έκλεισε τον κύκλο της. Συμπλήρωσε ότι ακλόνητη πίστη του είναι ότι ήρθε η ώρα για τη γενιά του, την νέα γενιά της πόλης και ότι οι σαραντάρηδες της Βούλας (αλλά ακόμα κι οι τριαντάρηδες) είναι παρόντες, έτοιμοι να παραλάβουν τη σκυτάλη. Ανέφερε ότι η πόλη και οι κάτοικοι της χρωστάνε πολλά στη γενιά που απέρχεται, αλλά με ειλικρίνεια πιστεύει ότι η γενιά αυτή δεν έχει πια να δώσει κάτι σημαντικό στη Βούλα, αφού εκ των πραγμάτων αδυνατεί να δώσει νέα πνοή, να εφαρμόσει τα νέα συστήματα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και να εμπνεύσει τη Νεολαία του τόπου που πρέπει να βρίσκεται στην πρωτοπορία. Αναφερόμενος στους μεγαλύτερους ηλικιακά δημοτικούς συμβούλους, τόνισε ότι η συμμετοχή αρκετών από αυτούς στην νέα προσπάθεια θα είναι πολύτιμη, ώστε να υπάρξει ομαλό πέρασμα από το παλιό στο νέο αφού θα είναι πολύ χρήσιμη η πείρα τους, με την προϋπόθεση να συμφωνούν στην ανάγκη της ανανέωσης και να συμμετάσχουν στο κίνηση ανανέωσης με ειλικρινή πρόθεση να βοηθήσουν. Σχετικά με τα επόμενα βήματα της νέας κίνησης, ο κ. Κωνσταντέλλος μας απάντησε ότι θα είναι πλήρως έτοιμη στους επόμενους λίγους μήνες, οπότε θα γίνει η επίσημη εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού και του επιτελείου του στους πολίτες της Βούλας, δίνοντας και τη Διακήρυξη Αρχών, που όπως ανέφερε δεν θα είναι συνηθισμένη. Και συμπλήρωσε: «Δεν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε την πεπατημένη σε τίποτα. Θα μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και της ουσίας και όχι την ξύλινη γλώσσα της πολιτικής που φέρνει πια αποστροφή στον κόσμο. Η Νέα Γενιά της Βούλας μπορεί και πρέπει να φέρει τα πάνω κάτω και να σπρώξει τη Βούλα κάποιες δεκαετίες μπροστά, με καινοτομίες (και αυτοσχεδιασμούς όπου απαιτείται), με μεγάλες κινήσεις, με άλματα θα έλεγα. Θα ήταν ανόητο -και περιττό- να διεκδικήσει κάποιος τη σκυτάλη για να αρκεσθεί σε μια άνευρη "low profile" διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, που θα κουκουλώνει τα προβλήματα αλλά δεν θα τα λύνει. Μας ενδιαφέρει η ουσία και η εξεύρεση λύσεων και όχι το περιτύλιγμα».
Όσον αφορά τις βασικές επιδιώξεις του Συνδυασμού, επιγραμματικά ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι ένας Δήμος σύγχρονος, που να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας και των ευρωπαϊκών διαδικασιών, φιλικός προς τους δημότες, που να συζητάει μαζί τους τα προβλήματα τους (συνοικιακά και ατομικά), και πιεστικός και διεκδικητικός απέναντι στους Υπουργούς και τις δημόσιες υπηρεσίες, αφού χωρίς πίεση δεν χαρίζουν τίποτα (συνήθως περιπαίζουν την Αυτοδιοίκηση και την αγνοούν).
Τέλος ανέφερε ότι κυρίαρχα για το νέο συνδυασμό, πέρα από τις λακκούβες ή τα κράσπεδα και το δημοτικό φωτισμό (που είναι σημαντικά, αλλά όχι κυρίαρχα,) θα είναι η προσαρμογή της πόλης στις νέες τεχνολογίες, για πιο αποτελεσματική λειτουργία του δίπολου Δήμος-Πολίτης, και η εφαρμογή πολιτικών που θα μειώσουν το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα της πόλης.

Δήμος Βούλας

 ΠΡΩΤΗ   05
Φεβρουάριος 2009