Σάββατο, 01 Μαρτίου 2008 19:37

Καλή οργάνωση & ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις προσλήψεις προσωπικού

Σε σύγκριση με άλλους δήμους, η Βούλα είναι από τους λίγους που φρόντισε να επισπεύσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη επιπλέον ατόμων που θα αποτελούν μια ικανή δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας.
Επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γρηγόρη Κωνοταν-τέλλο, ο οποίος μας επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση των διαδικασιών και ότι μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο τρία άτομα για την Δημοτική Αστυνομία, ενώ τώρα με τις νέες αυτές προσλήψεις των 6 ατόμων, θα

φτάνουν συνολικά τους εννέα άντρες, ενώ υπάρχει η σκέψη για το 2009, ο δήμος να προχωρήσει σε περαιτέρω ενίσχυση του Σώματος με άλλα 2-3 άτομα.
    Επίσης, το ένα περιπολικό που έχει σήμερα στη διάθεση του το Σώμα, αναμένεται να ενισχυθεί με δύο ακόμα και μία μοτοσικλέτα για γρήγορες μετακινήσεις.
    Όπως μας εξήγησε αναλυτικά, η διαδικασία των προσλήψεων έγινε μέσω ΑΣΕΠ και στην ουσία η εκτέλεση των καθηκόντων τους ξεκινά από τον Σεπτέμβιο του 2008, αφού μέχρι τότε θα απασχολούνται σε επίπεδο εκπαίδευσης και εξάσκησης για την καλύτερη εξοικίωσή τους με τα νέα τους καθήκοντα.
    Αυτό σημαίνει, ότι 21 Φεβρουαρίου οι νεο-προσληφθέντες θα πάνε για 4 μήνες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας που βρίσκεται (όπως προαναφέραμε) στο Τσοτίλι της Κοζάνης, απ' όπου μετά - 21 Ιουνίου - θα έχουν ένα μήνα εκπαίδευση στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Από 21 Ιουλίου έως 21 Αυγούστου θα είναι εκτός υπηρεσίας και θα απασχολούνται στον δήμο για την περαιτέρω εκπαίδευση τους και εξάσκηση. Έτσι λοιπόν, από τον Σεπτέμβριο  θα είναι σε θέση να αναλάβουν πλήρως τα καθήκοντα τους, με επιτυχία.
    Τέλος, θα είναι εξοπλισμένοι με τις ειδικές στολές που χρειάζονται και τις οποίες ανέλαβε να προμηθεύσει το υπουργείο Εσωτερικών!

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
«Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ»
Σελ. 13