Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2007 19:37

Ο Δήμος Βούλας στη λεωφόρο της ψηφιακής κοινωνίας και οικονομίας

Στο Δημαρχείο της Βούλας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου Ημερίδα με την ανάλυση και εφαρμογή του Γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος στον Δήμο Βούλας. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Γιώργος Μάντεσης και στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλος μίλησε με θέμα την «ψηφιακή λειτουργία.Το παρόν και το μέλλον του Δήμου Βούλας». Η διευθύντρια Τεχνικών υπηρεσιών κα Παναγιώτα Ηλιοπούλου μίλησε για τον «ρόλο της ψηφιακής Αυτοδιοίκησης», ο Δημήτρης Τσιβίκης Δ/νων σύμβουλος της GEOMATICS Α.Ε. παρουσίασε τις τεχνολογίες γεωπληρο-φορικής στους Ο.Τ.Α.,ο Δημήτρης Καπακλής Γεν,Διευθυ-ντής της GEOVALUES Ε.Ε. μίλησε για την συμβολή των Γ.Π.Σ. στην επίτευξη της ψηφιακής κοινωνίας και οικονομίας στην πράξη.Ο Ανδρέας Μήτρου παρουσίασε την αρχιτεκτονική του Γ.Σ.Π. του Δήμου Βούλας. Κλείνοντας την

ημερίδα ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας Δημήτρης Κιούκης τόνισε: «...σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ολοκληρώσει το σύστημα μας έχοντας σε ψηφιακή απεικόνιση αφενός τις πολεοδομικές υποδομές δηλαδή τα οικοδομικά τετράγωνα ,τους όρους δόμησης, τις χρήσεις γης ιδιοκτησίες κτλ και αφετέρου τις τεχνικές υποδομές του Δήμου, δηλαδή δίκτυο αποχέτευσης, ζώνες και διαδρομές απορριμματοφόρων, θέσεις κάδων κλπ.

 

Ο πολίτης μπορεί πλέον με εύκολο τρόπο ανατρέχοντας στην σελίδα μας στο διαδίκτυο (WWW.DIMOSVOULAS.GR) να αντλεί χρήσιμες πληροφορίες για θέματα που αφορούν σε εύρεση των υπηρεσιών, νοσοκομεία, φαρμακεία κτλ....» Στην ημερίδα παρέστη ο Δήμαρχος Βάρης, Παναγιώτης Καπετανέας και ο βουλευτής Αττικής Νίκος Καντερές.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007  ΑΤΤΙΚΟ ΦΩΣ