ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ
Πτυχιούχος Οικονομικών και Διοικ. Επιχειρήσεων

sights

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρό παιδί παραθέριζε στη Βάρκιζα όπου κατοικεί πλέον μόνιμα τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι παντρεμένη με τον Τάκη Αργυρόπουλο και έχουν μία κόρη, την Αφροδίτη, 25 ετών, κάτοχο μεταπτυχιακού του London School of Economics.
Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Θηλέων (Pierce College) και σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αθήνα, πραγματοποιώντας μέρος των σπουδών της στη Γερμανία. Εξάσκησε το επάγγελμα του ταξιδιωτικού πράκτορα, με εξειδίκευση στα συνέδρια και τις Αθλητικές διοργανώσεις. Παράλληλα ανέλαβε διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες Διεθνείς Αθλητικές Διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ’97, το Eurovolley ’95, τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 κ.α. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
Ασχολήθηκε πολύ ενεργά με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το βόλεϊ, όπου, ως αρχηγός της ομάδας του ΖΑΟΝ Κηφισιάς, κατέκτησε πολλά Πανελλήνια Πρωταθλήματα και συμμετείχε στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα Πρωταθλητριών. Υπήρξε επίσης επί σειρά ετών βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδος Βόλεϊ.
Από την ηλικία των 18 ετών ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό προσφέροντας εθελοντική εργασία στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο «Νταού Πεντέλης», τη «Θεοτόκο», το Γηροκομείο Αθηνών και σε άλλα ιδρύματα.
Από το 2008 είναι Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βάρκιζας ο οποίος έχει μεγάλη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα ενώ μέσω των δράσεων αλληλεγγύης ο Σύλλογος προσφέρει τρόφιμα και στήριξη σε 94 ευπαθή άτομα της περιοχής. Είναι επίσης Πρόεδρος του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Βάρης Βάρκιζα ΑΚΟΒΒ, στον οποίον διδάσκονται οι τεχνικές της κλασσικής κολύμβησης σε πάνω από 350 παιδιά τον χρόνο. Επιπλέον είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Αντλεριανών Σπουδών και μέλος του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων.
Η Δράση της Λυδίας Αργυροπούλου στον Δήμο είναι πλούσια. Το 2006 εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος Βάρης με την παράταξη του Δημάρχου Παν. Καπετανέα.
Το 2010 στο Καλλικρατικό πλέον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Το 2014 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στο πλευρό του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.
Κατά τη διάρκεια της 12ετούς της Θητείας έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πολλούς καίριους τομείς του Δήμου, έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων Υπεύθυνη της Τεχνικής Υπηρεσίας, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, Υπεύθυνη Πολιτισμού, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, με κορυφαία θέση εκείνη της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τη θέση αυτή έβαλε τα θεμέλια για μία νέα επιτυχημένη προσέγγιση του τρόπου λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου καθιερώνοντας επίσης μεταξύ άλλων και την ηλεκτρονική πρόσκληση που έφερε σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πάνω από 140.000 φύλλων χαρτιού τον χρόνο. Σημειωτέον ότι η Λυδία Αργυροπούλου υπήρξε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ιστορία του Δήμου.
Οι αρμοδιότητές της στη Δημοτική Αρχή δεν σταματούν εκεί. Είναι τακτικό Μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Αθλητισμού, Εντεταλμένη Τουρισμού και Εντεταλμένη Εφαρμογών αειφόρου ανάπτυξης.
Η δράση της τα 12 αυτά χρόνια της δημοτικής της θητείας είναι γνωστή. Η εμπειρία της σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και σε όλους τους τομείς του Δήμου (οικονομικούς, τεχνικούς, διοικητικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς) την καθιστά ικανή να προσφέρει τα μέγιστα και στην επόμενη Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας πάντα στο πλευρό του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Τηλ. 6932-575251
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook