ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΝΙΚΟΣ
Οικονομολόγος - Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού

Τηλ. 6944 741 736
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook   LinkedIn

zaharatos.jpg

Είκοσι οκτώ χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπληρώνει φέτος ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού & Προϋπολογισμού Νίκος Ζαχαράτος.

Σ’ ένα μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε από τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Παιδείας του πρώην Δήμου Βούλας το 1995-1998, δοκιμάστηκε στα δύσκολα με την ευθύνη της συνένωσης των τριών δήμων το 2011-2014 από τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, και συνεχίζει και σήμερα ενεργά στη Διοίκηση του ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ, ο Νίκος Ζαχαράτος άφησε πίσω του σημαντικό έργο σε κάθε πόστο που του ανατέθηκε:

Στον Νίκο Ζαχαράτο πιστώνεται η σημαντικότατη μείωση των χρεών του ενιαίου Δήμου. Από 18 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις στην έναρξη της θητείας του σε μηδενικές ληξιπρόθεσμες οφειλές και 8 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου στη λήξη της θητείας του.

Ως Υπεύθυνος Παιδικών Σταθμών στην τετραετία 2011-2014 διπλασίασε τον αριθμό των παιδιών που γίνονται δεκτά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Αυτοματοποίησε την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του Δήμου γράφοντας ο ίδιος εξειδικευμένο λογισμικό που μειώνει στο ελάχιστο τον χρόνο κατάρτισης του Ετήσιου Προϋπολογισμού και των Αναμορφώσεών του - και επιτρέπει την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Ο Νίκος Ζαχαράτος μεγάλωσε και ζει στη Βούλα. Έχει ένα 20χρονο γιο, τον Γιώργο. Ίδρυσε και διευθύνει τον Όμιλο Εταιρειών RAPID (τρεις εταιρείες πληροφορικής & χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και τη Ρουμανία). Συνιδρυτής στην αλυσίδα καταστημάτων "ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ".

Είναι χορηγός (από το 2017) του Σωματείου Αθλητών με Αναπηρίες "ΟΙ ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ" και της Αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με Αμαξίδιο ΠΕΝΥΣ ΣΚΑΡΟΥ.

Είναι εθελοντής του ΠΑΑΠ Βούλας (πρ. ΠΙΚΠΑ), μέλος της Ομάδας Ελεύθερων Εθελοντών του αείμνηστου Γιάννη Νικολαΐδη από το 2006.

Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία, για περισσότερα από 15 έτη κατείχε ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε σημαντικές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Ήταν αριστούχος της ΑΣΟΕΕ (στη Διεθνή Οικονομική) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με έπαινο (στη Διεθνή Χρηματοδοτική) από το Πανεπιστήμιο του Southampton.

Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ρουμάνικα.

Ασχολείται ακόμη και σήμερα ενεργά με το windsurfing και το tennis, ενώ υπήρξε για πάνω από μια δεκαετία αθλητής ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας.