ΣΙΝΑ-ΧΟΒΡΗ ΜΑΡΙΑ
Επιχειρηματίας

Τηλ. 6985 848 888
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook   

sina_maria

Είναι μόνιμη κάτοικος Βουλιαγμένης. Παντρεμένη με τον Νικόλαο Σίνα και έχουν τρία παιδιά που πήγαν στα σχολεία της Βουλιαγμένης, την Σοφία, τελειόφοιτη Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Σταύρο και τον Άγγελο, τελειόφοιτοι οικονομικών σπουδών.
Μεγάλωσε στο Μόντρεαλ Καναδά, όπου εκεί τελείωσε το σχολείο και τις ακαδημαϊκές της σπουδές. Ασχολήθηκε με την Ιατρική έρευνα και μιλάει αγγλικά και γαλλικά σε επαγγελματικό επίπεδο.
Ήταν ιδιαίτερα ενεργό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες της, με μεγάλη δραστηριότητα στα νοσοκομεία του Μόντρεαλ, στα σχολεία διδάσκοντας ελληνικά στα νεαρά ελληνόπουλα, και στην ελληνική εκκλησία όπου επιτελούσαν μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, βοηθώντας άπορους και ηλικιωμένους.
Μετακόμισαν οικογενειακώς στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βουλιαγμένη το 1999. Αμέσως μόλις εγκαταστάθηκαν ανέπτυξε κοινωνική δράση, αναλαμβάνοντας ενεργά στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Βουλιαγμένης, εξελέγη Αντιπρόεδρος του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών και Αρχηγός Τμήματος, Έφορος στο Ιστιοπλοϊκό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Κατοίκων Βουλιαγμένης, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος στο Αθλητικό Όμιλο Βουλιαγμένης, όπου πρόσφεραν δωρεάν άθληση σε 550 αθλητές, Πρόεδρος της Χορωδίας Βουλιαγμένης με πλούσια πολιτιστική και φιλανθρωπική δραστηριότητα, Πρόεδρος του Όλοι μαζί όπου πρόσφεραν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές και πολλές άλλες δραστηριότητες, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Βάρης Βάρκιζας, ταμίας του Συλλόγου Ηπειρωτών νοτίων προαστίων ΡΟΒΑ, μέλος του Δ.Σ. ΑμεΑ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και στην οργανωτική επιτροπή διεθνών αγώνων, είχε μεγάλη δράση στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βουλιαγμένης, συμμετοχή στο Κάνε Μια Ευχή. Ανέλαβε παράλληλα ενεργά στην κοινωνική δράση της UNESCO νοτίων προαστίων και σε συνεργασία με τους ROTARY Βουλιαγμένης, πρόσφεραν σημαντικό φιλανθρωπικό έργο σε άπορους, ιδρύματα και σχολεία.
Το έτος 2002, ο τότε Δήμαρχος του Δήμου Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κασιδόκωστας, εκτιμώντας το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό της έργο, της πρότεινε να θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές. Μετά από πρότασή της και εκείνος συμφώνησε, ξεκίνησαν δωρεάν αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες απευθυνόμενες στους δημότες. Ως εκ τούτου ορίστηκε με απόφαση του Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού Βουλιαγμένης, υπεύθυνη συντονισμού 24 προγραμμάτων, ήτοι κολύμβησης, γιόγκα, γυμναστικής, χορών, αυτοάμυνας, ρυθμικής γυμναστικής, χορωδίας, ζωγραφικής, ιστιοπλοΐας, τένις, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, στίβου, καλοκαιρινών camps κλπ.
Το 2006 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως σύμβουλος στο Δήμο Βουλιαγμένης και εξελέγη. Συνέχισε ως υπεύθυνη τις ως άνω δράσεις και ορίστηκε μέλος της Δημαρχιακής και της Σχολικής Επιτροπής και του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης.
Το έτος 2010, εξελέγη δημοτική σύμβουλος του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την παράταξη ΑΚΙΒΒΒ με επικεφαλής τον κ. Γρηγόρη Κασιδόκωστα.
Το έτος 2011 ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου, ο έως τότε Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Σπυράγγελος Πανάς, κατόπιν παραίτησης του κ. Γρηγόρη Κασιδόκωστα λόγω ασθένειας, και το έτος 2013 την όρισε Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Υπηρεσίας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας και υπεύθυνη των τριών ΚΑΠΗ των τριών Δημοτικών Ενοτήτων. Οργάνωσαν τμήμα διατροφολογίας, εθελοντισμού, νομικής βοήθειας, γυμναστικής, ζωγραφικής, χορωδίας, αιμοδοσίας, κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού ιατρείου, κοινωνικού φαρμακείου, κοινωνικού φροντιστηρίου, κοινωνικού συσσιτίου, πολιτιστικών εκδηλώσεων με κοινωνικού χαρακτήρα για τις ευπαθείς ομάδες και άλλες κοινωνικές δράσεις, που αφορούσαν τόσο στους ηλικιωμένους, όσο και σε όσους δημότες θέλαν βοήθεια. Παράλληλα με τα καθήκοντά της Αντιδημάρχου, συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντα της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβαθμίας Εκπαίδευσης, μέλος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπροέδρου του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης, μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και των πολλών αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων και συλλόγων με κοινωνική δράση.
Το έτος 2014, εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος πρώτη σε κατάταξη μεταξύ όλων των συμβούλων όλων των παρατάξεων του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, με την παράταξη ΑΚΙΒΒΒ με επικεφαλής τον κ. Σπυράγγελο Πανά. Τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών έχασε η ΑΚΙΒΒΒ για λίγους ψήφους. Συνέχισε έκτοτε και έως σήμερα τη δραστηριότητά της σε όλους τους ανωτέρω τομείς δράσης, προσφέροντας ανιδιοτελώς τη βοήθεια και τις υπηρεσίες της, είτε ως Πρόεδρος η μέλος σωματείων και Συλλόγων, είτε ως μέλος του ΟΑΠΠΑ, της Σχολικής Επιτροπής και ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.
Τον Μάρτιο 2017, της ανατέθηκε η ιδιαίτερα τιμητική θέση της Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.
Στις εκλογές του Μαΐου 2019, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ως επικεφαλής της παράταξης «Δίπλα σας» στο Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Ως και σήμερα συνεχίζει την προσφορά της στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, μέλος του ΟΑΠΠΑ και πολλές άλλες δράσεις με την ίδια αγάπη προς τον δημότη και συνάνθρωπο.
Μετά από πολλές συζητήσεις και πρόταση του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Κωσταντέλλου να ενώσουν τις ιδέες και το όραμα να είναι πάντα δίπλα στο δημότη και τις καθημερινές ανάγκες του Δήμου, αποφάσισε στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 να συμμετέχει στον συνδυασμό του ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.