ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Κυβερνήτης Αεροσκαφών

Τηλ. 6944 308 047
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook   

KYRIAKOPOULOS-ALEXANDROS

Ο Αλεξανδρος Κυριακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Τζαγκαράκη και έχουν τρία παιδιά .( την Αντζελίνα, την Νικολέτα φοιτήτριες Φιλοσοφικής & Ψυχολογίας και την Αλεξία μαθήτρια δημοτικού και πρωταθλήτριας Τέννις με τις ομάδες του Καβουρίου και της Βάρης. Διαμένουν από το 1986 έως το 2001 στην Βουλιαγμένη και από το 2002 έως σήμερα στην Βούλα.

Είναι γιος του Χρήστου Κυριακοπουλου, Αντισμήναρχου εα, ο οποίος συμμετείχε ως κυβερνήτης αφους Noratlas της ελληνικής αποστολής στην Κύπρο το 1964 και της Αγγελικης Κυριακοπουλου.

Φοίτησε στη σχολή Ικάρων, τμήμα Αεροναυπηγών (ΣΜΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος διοίκησης επιχειρήσεων, διδακτορικού του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευρωπαϊκού πτυχίου Κυβερνήτη αεροσκαφών. Από το 1983 ως το 1994 υπηρέτησε ως αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας σε θέσεις αρχιμηχανικού αεροσκαφών Phantom κ Mirage. Από το 1996 έως το 2009 εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία ως κυβερνήτης αεροσκαφών Dash 8 και ATR 72 . Στη συνέχεια,απασχολήθηκε ως κυβερνήτης αεροσκαφών Airbus 320 και μέχρι σήμερα ως επιθεωρητής ασφάλειας πτήσεων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας.

Παράλληλα,από το 2004 ασχολείται με επιχείρησεις που κατασκευάζουν εργοστάσια παραγωγής Ηλεκτρικού Ενέργειας μόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως υποστηρικτής της καθαρής ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Ασχολείται με την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση της βιομάζας πολλών δήμων της χώρας μετατρέποντας τα κλαδέματα σε καθαρό ηλεκτρισμό και δωρεάν θέρμανση. Συνεργάστηκε με τον Δήμαρχο Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα.