ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ ΝΕΦΕΛΗ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Αρχιτέκτων - Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Τηλ. 6976 086 254
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Instagram   

lagoudaki_nefeli

Γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1990 στη Βούλα, όπου και μεγάλωσε. Παρακολούθησε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο 3 ο Δημοτικό Βούλας και τη δευτεροβάθμια στο 2 ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας (19.7/20), με εξαιρετικούς καθηγητές που τη βοήθησαν να ανακαλύψει και να καλλιεργήσει ικανότητες, και πολύ αγαπητούς συμμαθητές που μοιράστηκαν κοινά ενδιαφέροντα και διασκεδαστικές βόλτες στον όμορφο Δήμο μας! Σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον της για τις θετικές επιστήμες, τη λογοτεχνία, το περιβάλλον, συμμετείχε ενεργά και σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο Δήμο μας, καθώς και στην εκπροσώπηση της τάξης της στο μαθητικό συμβούλιο. Στη συνέχεια φοίτησε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με βαθμό διπλώματος 8.7/10. Ο λόγος που επέλεξε ως αντικείμενο σπουδών την αρχιτεκτονική σχετίζεται άμεσα με την επιθυμία ενασχόλησής της με ανθρωποκεντρική εφαρμοσμένη επιστήμη. Συγχρόνως, είναι κάτοχος του διπλώματος αγγλικής γλώσσας Proficiency, καθώς και γαλλικής γλώσσας Sorbonne II.

Σχεδιαστικές της προτάσεις έχουν διακριθεί με τιμητικό έπαινο σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς (GRAD Review_Αθήνα 2017, ISΑRCH_Βαρκελώνη 2014), ενώ έχει συμμετάσχει σε παρουσιάσεις (Αθήνα, Κρήτη, Βαρκελώνη) - εκθέσεις - δημοσιεύσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εχει ασχοληθεί με χωροταξικές (“Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας: Κατευθύνσεις προς μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία”) και πολεοδομικές μελέτες (για Δήμο Μοσχάτου, για πλατεία Βάθης-Άγιο Παύλο, για πρόταση νέου σχεδιασμού πλατείας Βαρβακείου Αγοράς), ενώ σε συνεργασία με αρχιτεκτονικά γραφεία και κατασκευαστικές εταιρείες έχει λάβει μέρος σε μελέτες (πολυ)κατοικιών (Λεγραινά, Γερακας, Αγία Παρασκευή), τουριστικών εγκαταστάσεων (Εξάρχεια, Λασίθι, Μύκονο), εκθέσεων (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο), γραφιστικού σχεδιασμού (κατασκευαστικής, εταιρείας εστίασης, αεροπορικής, startup) ,στα διάφορα στάδια και κλίμακες σχεδιασμού. Διατηρεί συγχρόνως από το 2022 το δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο NL arch στη Βούλα αναλαμβάνοντας μελέτες ανακαινίσεων και νέων οικοδομικών αδειών για έργα κατοικιών (Ωρωπός, Βούλα, Χαλάνδρι, Κολωνάκι, Κυψέλη) και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και μουσειογραφικές μελέτες. Η επιτυχημένη παρουσίαση της ερευνητικής της σε σχετική ημερίδα ( https://vimeo.com/267037653 ), οδήγησε στη συνεργασία της με το Υπουργείο Πολιτισμού για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας της Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco (2018-2019) και στη συγγραφή των κειμένων του voice over για το ντοκυμαντέρ “Απόκοπος ή Σπιναλόγκα” που προβλήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη. H Υπουργός Πολιτισμού, η γενική γραμματέας και ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης τη συνεχάρησαν για τη συμβολή της σε συνάντηση των συντελεστών στο γραφείο της Υπουργού μετά από πρόσκληση της Υπουργού.

Πιστεύει σε ένα συνολικό στρατηγικό-μεθοδικό σχεδιασμό με προσεκτική ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Ο χώρος αποτελεί πεδίο ώσμωσης διαφορετικών κοινωνικών ομάδων με διαφορετικές ανάγκες και πεποιθήσεις. Την ενδιαφέρει να ακούσει όλες τις απόψεις που με κριτική θεώρηση δύνανται να συμβάλλουν στη βέλτιστη λύση για όλους. Της αρέσει να ακούει πριν πει. Ο πολεοδομικός σχεδιασμός αφορά το σχεδιασμό δομημένου – αδόμητου περιβάλλοντος με γνώμονα τους κατοίκους της περιοχής. Κάθε πολεοδομική παρέμβαση επηρρεάζει τη διαβίωση των κατοίκων. Και είναι πράξη ευθύνης.

Θα ήθελε να προσφέρει στο Δήμο μας με τις γνώσεις και τη δημιουργική διάθεσή της, εστιάζοντας σε ζητήματα χωρικού σχεδιασμού -με ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη διαχείριση του παραλιακού μετώπου-, προσβασιμότητας, πολιτισμού, προβολής, περιβάλλοντος & ασφάλειας.