2017-08-25

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας με κυριότερο την επαρκή στελέχωση του νέου ενιαίου αστυνομικού τμήματος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο κ. Αναγνωστάκης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι μετά την ενοποίηση των τμημάτων που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των διοικητικών θέσεων, (Διοικητής, Υποδιοικητής Αξιωματικός Υπηρεσίας, Γραμματεία κλπ), θα υπάρξει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα αστυνομικών για περιπολίες και επεμβάσεις.

Δείτε περισσότερα..

2016-11-21

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ομιλία του Βουλευτή και Γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, στις 19:30, στην αίθουσα «ΙΩΝΙΑ» στη Βούλα. Μετά την εναρκτήρια τοποθέτηση, συζήτησε με τα μέλη της Δημ.Τ.Ο αλλά και δεκάδες πολίτες που παρευρέθηκαν από νωρίς, τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους των 3Β και όχι μόνο. Από τα σημαντικότερα θέματα στα οποία έγινε αναφορά, ξεχώρισαν για ακόμα μία φορά, η μεγάλη φορολογία ειδικότερα του ΕΝΦΙΑ, η ‘καμπάνα’ της αύξησης προκαταβολής φόρου και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, η τεράστια ανεργία ειδικότερα στους νέους, το νέο ασφαλιστικό, αλλά και η μηδενική ασφάλεια.

Σχετικά με την Νέα Δημοκρατία, διατυπώθηκε η ελπίδα και η εμπιστοσύνη των μελών του κόμματος στον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο θεωρούν πολιτικό με όραμα, εκφραστή της αλήθειας, καθώς επίσης ικανό να νοικοκυρέψει τη χώρα, όπως ακριβώς κάνει με το κόμμα.

 

Δείτε περισσότερα..

2017-02-04

Παμψηφεί από τα μέλη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δημάρχων Αττικής εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μαζί με τους κ.κ. Νίκο Μπάμπαλο Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Δημήτριο Μούρτζη Δήμαρχο Αίγινας, Παντελή Ειρηνάκη πρ. Δήμαρχο Αγ. Δημητρίου και Γιώργο Κουράση πρ. Δήμαρχος Χαλανδρίου (αναπλ. Μέλος).

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στην τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Δ.Α. στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017. Εκτός από τις δημαιρεσίες για τη συμπλήρωση των μελών του Δ.Σ., η γενική συνέλευση ενέκρινε τον απολογισμό του 2016 και τον προϋπολογισμό του 2017, ενώ έγινε και η κοπή της πίτας της Ένωσης από τον Πρόεδρο κ. Π. Καμάρα και τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. κ. Νίκο Σαράντη.

Δείτε περισσότερα..

2017-06-05

Η περιβαλλοντική οργάνωση MEDASSEΤ, στο πλαίσιο της εκστρατείας της «Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες» και σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης πραγματοποίησε με επιτυχία τον πρώτο καθαρισμό παραλίας για αυτό το καλοκαίρι στη Β’ Πλαζ Βούλας, την Κυριακή 28 Μαΐου.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η κινητοποίηση του κοινού προκειμένου να λάβει ενεργό δράση στον καθαρισμό των παραλιών μας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας.
Η δράση πλαισιώθηκε από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος ήδη από την προηγούμενη ημέρα, διέθεσε συνεργεία και μηχανήματα για την υποστήριξη της δράσης. Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη δράση και ανακοίνωσε επίσημα την διάθεση της παραλίας στο κοινό προς χρήση. Επιπλέον έδωσε τη δική του Υπόσχεση για «Καθαρές Θάλασσες» και δεσμεύτηκε ότι τέτοιου είδους δράσεις θα επαναληφθούν στο μέλλον.

 

Δείτε περισσότερα..

2018-12-10

Θέμα της συνέντευξης τύπου ήταν ένας σύντομος απολογισμός του έργου της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του συνδυασμού «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλη για να Ζεις» στις προσεχείς εκλογές ενώ παράλληλα ο κ. Κωνσταντέλλος ανακοίνωσε 26 νέα ονόματα που θα πλαισιώσουν τα σημερινά ενεργά στελέχη του συνδυασμού στα ψηφοδέλτια του Μαΐου.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την παρουσίαση του έργου της Δημοτική Αρχής μέσω της προβολής βίντεο διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Φάνηκαν τα μεγάλα τεχνικά έργα που υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη, όπως ο δημοτικός φωτισμός, η κατασκευή και πιστοποίηση 47 παιδικών χαρών, η συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων, η ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων, η οδοποιία σε πολλές περιοχές του Δήμου, η κατασκευή και συντήρηση δικτύου πεζοδρομίων και η παρέμβαση του Δήμου στις παραλίες.

 

Δείτε περισσότερα..

Ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ευχαρίστησε τον κ. Βαλάτα για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμα για συστράτευση στο πλευρό του εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και τόνισε ότι το εξαίρετο ήθος του και η διάθεσή του για προσφορά συνάδουν απόλυτα με τη φιλοσοφία του συνδυασμού «Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη, πόλη για να ζεις».

Δείτε περισσότερα..

Πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπογράφηκε σήμερα (Τετάρτη 17 Ιανουαρίου) σε εκτέλεση της υπ. αριθμ. 2/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας στρατηγικού σχεδιασμού που αποσκοπεί αφ ενός στην ευρύτερη ανάπτυξη του Δήμου και αφ ετέρου στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ.

Με γνώμονα την αναγκαιότητα της εξυπηρέτησης λόγων γενικού συμφέροντος και ειδικότερα την ανάγκη περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης του Δήμου, τη δημιουργία υποδομών οι οποίες θα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη και την απρόσκοπτη συνέχιση των υφιστάμενων στρατιωτικών δραστηριοτήτων, θα εξεταστούν προτάσεις του Δήμου στην κατεύθυνση της υλοποίησης των στόχων αυτών.

 

Δείτε περισσότερα..

Εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο διοικητικό συμβούλιο του «Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής»-ΦΔΠΠ ορίστηκε ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με ομόφωνη απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ.

Στον τομέα ευθύνης του ΦΔΠΠ υπάγονται οι παραπάνω εκτάσεις και αναφορικά με το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης υπάγεται ο ορεινός όγκος του Υμηττού και η Λίμνη Βουλιαγμένης.

 

Δείτε περισσότερα..

Αυτοψία διενήργησε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου μικτό κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής αποτελούμενο από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής και του Τμήματος Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας και Περιβάλλοντος κατά μήκος της ακτογραμμής του Σαρωνικού εντός των διοικητικών ορίων της ΠΕΑΑ για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ρύπανση στις ακτές της περιοχής μετά την πρόσφατη διαρροή πετρελαίου από τη βύθιση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας από μακροσκοπικό έλεγχο δεν παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής ρύπανση στα σημεία αυτά.

Με έγγραφό του στους τέσσερις δήμους του νότιου παραλιακού μετώπου (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής), ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου ενημερώνει τις δημοτικές αρχές για τα αποτελέσματα της αυτοψίας των υπηρεσιών της ΠΕΑΑ και τους ζητά να ενημερωθεί η Περιφέρεια Αττικής σε περίπτωση που διαπιστωθεί από πλευράς των δήμων ρύπανση στις ακτές τους.

 

Δείτε περισσότερα..

Με έναν mini απολογισμό έργου, ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου (13.11.18), ο δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με την παράταξή του «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλη για να Ζεις».

Αρχικά επιβεβαίωσε την κάθοδό του στην “αρένα” των δημοτικών εκλογών, με το συνδυασμό του. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, σημειώνοντας ότι διαθέτει ένα υψηλό επίπεδο ενότητας η παράταξή του, και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων συμβούλων θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

 

Δείτε περισσότερα..

Σελίδα 1 από 9