Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 06:01

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Πόλη για να ζεις, 2014 - 2023

Rate this item
(0 votes)

Δελτίο Τύπου

Βούλα, 25 Φεβρουαρίου 2019
Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Πόλη για να ζεις, 2014 - 2023
Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Υλοποιήσαμε ένα έργο για το οποίο είμαστε υπερήφανοι, ένα έργο που αξίζει στην πόλη μας. Και συνεχίζουμε…»
Με τεράστια συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου συγκέντρωση του συνδυασμού «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλη για να Ζεις» στην οποία ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρουσίασε το πολύ μεγάλο έργο που υλοποιήθηκε στον Δήμο από το 2014 έως σήμερα, αλλά και όσα σχεδιάζεται να γίνουν έως το 2023. Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, περισσότερα από 1.700 άτομα, μεταξύ των οποίων υπήρχαν αυτοδιοικητικά στελέχη, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Περιφέρειας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, κατέκλυσαν το ξενοδοχείο Divani στη Βουλιαγμένη, δίνοντας - μαζί με τους περίπου 3.500 πολίτες που παρακολούθησαν την εκδήλωση σε live μετάδοση από το διαδύκτιο- ένα ηχηρό παρών, αλλά και τη μεγαλύτερη επιβράβευση για το έργο της δημοτικής αρχής.
Ξεκινώντας την εισήγησή του, ο Δήμαρχος εμφανώς συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, υπενθύμισε ότι ήταν στον ίδιο χώρο, όπου ξεκίνησε να διεκδικεί τον Δήμο πριν από 10 χρόνια και δήλωσε πως πλέον είναι σε θέση να αισθάνεται περήφανος όχι μόνο για την εντολή που δέχθηκε από τους συμπολίτες του το 2014, αλλά και για την υλοποίησή της στο ακέραιο.
Δηλώνοντας εξαρχής ότι το σύνολο του έργου που έχει πραγματοποιηθεί στον Δήμο μας είναι αδύνατον να αναλυθεί μέσα στα χρονικά όρια μιας εκδήλωσης, ο κ. Κωνσταντέλλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Ποτέ δεν είχαν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα» και προσπάθησε να συνοψίσει το έργο σε δύο αριθμούς: «290 μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, συνολικής αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ».
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε τρία εμβληματικά έργα τα όποια ξεχώρισαν:
- την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με νέας τεχνολογίας λαμπτήρες, έργο εξοικονόμησης ενέργειας αξίας 450.000 ευρώ ετησίως,
- την ανακατασκευή και πιστοποίηση 47 παιδικών χαρών στον Δήμο, έργο προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ
- και την έναρξη κατασκευής του ρέματος Κόρμπι, του μεγαλύτερου τεχνικού έργου που έγινε ποτέ στην περιοχή, θωρακίζοντας αποτελεσματικά όλη την περιοχή της Βάρης.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε σημαντικές πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής όπως:
- τη διαμόρφωση των παραλιών, απομακρύνοντας 3000 μ³ τσιμέντο από αυτές,
- την ενεργό παρέμβαση στο έργο ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης, τροποποιώντας τα επενδυτικά σχέδια, μειώνοντας τις δομημένες επιφάνειες του ξενοδοχείου και συνεπώς και το μπετόν στην πράσινη χερσόνησο κατά 12.000 τετραγωνικά μέτρα,
- στα άμεσα αντανακλαστικά απέναντι στην πετρελαιοκηλίδα που έπληξε τον Σαρωνικό τον Σεπτέμβριο του 2017
- και τέλος, στη μάχη που δόθηκε για διατηρηθεί ο δασικός χαρακτήρας της εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βουλιαγμένη, μιας υπόθεσης που εκκρεμούσε εδώ και δύο δεκαετίες, αποδεικνύοντας πως η κάθε κατηγορία, εναντίον του Δημάρχου, για δημιουργία «τσιμεντούπολης» διαψεύστηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο.
Συνεχίζοντας, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δεν αμέλησε να αναδείξει τις εξαιρετικά σημαντικές δράσεις, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που έχει υλοποιήσει ο Δήμος στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης που έχουν εφαρμοστεί στο Δήμο καθιστώντας τον με διάφορα πρώτο Δήμο της χώρας στον τομέα, καθώς και να ανακοινώσει τη δημιουργία δύο νέων ΚΑΠΗ, Δημοτικού Γηροκομείου 100 θέσεων, νέου πολιτιστικού κέντρου καθώς και Δημοτικού κολυμβητηρίου στην περιοχή.
Τέλος, δεσμεύτηκε δημόσια πως την επόμενη θητεία «θα διατεθούν συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ για ασφαλτόστρωση 200 χιλιομέτρων δρόμων, δηλαδή το σύνολο του οδικού δικτύου της πόλης μας».
Μετά την ομιλία του, ο Δήμαρχος παρουσίασε στο κοινό τους 87 νέους και παλιούς υποψήφιους του Συνδυασμού του, αναφέροντας πως η ομάδα του πλέον γίνεται ακόμα πιο ισχυρή, καθώς στελεχώνεται από συνοδοιπόρους των οποίων την πορεία σέβεται και τιμά και ζήτησε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των δημοτών του για μια ακόμη θητεία, με στόχο να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά για τη Βάρη, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη.
Κλείνοντας ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος καταχειροκροτούμενος από το κοινό δήλωσε:
«Ζητούμε τη θετική σας ψήφο για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε!
Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τη Βάρη, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη!
Την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας!
Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας καθότι την πόλη την έχουμε δανειστεί απ αυτά»
Από το γραφείο τύπου